Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ligový dorost Dynama přehrál Baník, ale zahazoval šance

 
sobota, 19. listopadu 2016, 22:38

Budějovičtí dorostenci hostili v domácí derniéře na Složišti Baník Ostrava, který trénuje Pavel Malura, nedávný kouč Dynama. Zápas nabídl jeden z nejlepších výkonů domácích borců, vytvořili si řadu vyložených příležitostí, ale štěstěna se proti nim otočila zády.

Svěřenci trenéra Pavola Švantnera museli strávit třetí porážku v domácím prostředí, ale za předvedený výkon se rozhodně stydět nemuseli. Naopak, byl jeden z nejlepších v sezoně. Bohužel bez bodového zisku.

V rychlém a důrazném střetnutí, v němž se hrálo nahoru dolů, si Dynamo vytvořilo příležitostí na dva zápasy, ale branka výtečně chytajícího Mikuláše Virece byla pro něj zakletá.

Ostravská jednička musela zasahovat už po devíti minutách, kdy se vyznamenala proti přímému kopu Chylíka. Velké štěstí při ní stálo ve 26. minutě, kdy se hezky uvolnil Kalousek a nastřelil tyč. Při vší smůle napálil Chylík odražený míč jen do obránce stojícího na brankové čáře. V závěru poločasu to byl opět Chylík, který měl dvě výhodné pozice ze vzduchu, ale zakončení hlavou nebylo ani v jednom případě přesné.

Po přestávce hlavičkoval těsně vedle i kapitán Jáša a v zámezí skončil také Matouškův volej. Trest za neproměněné šance na sebe nedal dlouho čekat. Baníkovci udeřili v 58. minutě z ojedinělého výletu před budějovickou branku. Šašinka brankáře Luksche napoprvé ještě nepřekonal, ale dorážející Ondřej Lingr měl snadnou úlohu.

Tři minuty nato mohli srovnat smolař Chylík a Matoušek, ale skvělého Virece nepřekonali. Nepovedlo se jim to ani při závěrečném tlaku a tak se ze šťastného vítězství radovali hosté z Ostravy. Podzimní část zakončí Budějovičtí příští sobotu v Plzni.

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Gól: 58. Lingr. Rozhodčí: Štuk – Macko, Reitinger. ŽK: 3:3 (Chylík, Lindák, Pařízek - Holec, Kubík, Russmann). Diváků: 80.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Jáša, Kočí, Zachař (75. Kadlec) – Lindák, Štifter, Pařízek, Chylík (87. Kořínek), Kalousek – Matoušek (69. Rauscher). Trenér Pavol Švantner.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 
Reklama