Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí mladíci skončili v Milevsku druzí

 
pondělí, 17. července 2017, 10:13

Hráči píseckého kádru U19 a U18 se zúčastnili VI. ročníku Memoriálu Jardy Dědourka v areálu FC ZVVZ Milevsko, kde odehráli dvě přípravná utkání.

V prvním utkání proti domácímu účastníku KP mužů šli do vedení hosté brankou Kasíka z 21. minuty. Ve druhé půli domácí přidali, měli několik dobrých šancí na vyrovnání, ale hosty podržel brankář Dlouhý a jednou je zachránilo břevno. Pojistku na vítězství tak přidal na druhé straně po rychlém brejku v 55. minutě Votava.

FC ZVVZ Milevsko - FC Písek 0:2 (0:1)

Sestava FC Písek: Dlouhý - Žurek, Němeček, Kulík, Fürbach - Říha, Sedláček, Hrala, Jiskra - Kasík , Votava. Střídali: Stráský, Řezáč, Peroutka, Sigmund, Rajzl, Mařík, Řežábek.


Ve finálovém duelu na sebe narazily týmy, které se spolu utkávají v České lize dorostu, a zápas měl velmi dobrou úroveň. Úvodní branku dal ve 14. minutě Písek, když Sedláček překvapil brankáře Táborska přízemní střelou. Domácí pak zvýšili obrátky a dvěma brankami vývoj zápasu otočili. Ve druhé půli se hrál vyrovnaný zápas s řadou pěkných akcí a brankových příležitostí na obou stranách. Táborsko zvýšilo na 3:1, ale písečtí fotbalisté kontrovali brankou Kasíka na 3:2 ve 46. minutě. Táborským mladíkům se však vzápětí podařilo odskočit na 4:2. Hosté z Písku přidali na pohybu a tlačili se před branku soupeře, Říha po nádherné akci v 58. minutě korigoval na 4:3. Hosté měli několik dobrých příležitostí na vyrovnání, ale o vítězství rozhodli v posledních sekundách zajímavého duelu po rychlém kontru Táborští.

FC MAS Táborsko - FC Písek 5:3 (2:1)

Sestava FC Písek: Dlouhý - Žurek, Němeček, Kulík, Fürbach - Rajzl, Sedláček, Mařík, Stráský - Kasík, Jiskra. Střídali: Řežábek, Řezáč, Peroutka, Říha, Sigmund, Hrala, Votava.

Trenér Písku Rostislav Grossmann: „Tato dvě utkání určitě splnila svůj účel. Viděli jsme v akci řadu nových hráčů, vyzkoušeli si některé kluky na různých postech - byla to dobrá herní příprava. Samozřejmě jsme zjistili celou řadu nedostatků, čeká nás spousta práce, ale někteří hráči určitě naznačili své možnosti.“

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle