Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bilancování Hlubocké zimní ligy 2017

 
čtvrtek, 9. března 2017, 15:28

Po sedmi letech se radovalo Roudné z vítězství v Hlubocké zimní lize. Letos nemělo konkurenci a k prvnímu místo došlo bez jediného bodového zaváhání. Jihočeský fotbal byl opět u toho a během celého turnaje přinášel každý hrací den aktuální zpravodajství. Novinkou u referátů byly sestavy mužstev v jednotlivých zápasech.

Základní skupinu B vyhráli dorostenci budějovického SKP. Dosáhli historického úspěchu a poprvé si zahráli o vítěznou trofej. Hořkost porážky poznali až v závěrečném střetnutí. Místenku do finále vyfoukli Netolicím, Boršov – s 20 góly nejlépe střílející mužstvo celého turnaje – se o ni připravil porážkou v derby s K. Újezdem.

Silnější skupina A nabídla několik zajímavých zápasů. Poprvé se na turnaji představily Čimelice, a byť celý program odehrály s jediným náhradníkem, udělaly dobrý dojem. Třetí místo bral Protivín, který těžil ze hry svých ostřílených hráčů. Zklamáním naopak byly výsledky obhájce loňského prvenství. Pořádající mužstvo Hluboké trápila marodka a muselo se obejít bez největších opor.

Až ve finálové části se rozhodlo o nejlepším střelci turnaje. Dvěma góly během prvního poločasu s Protivínem se jím stal netolický David Reindl. Jen o gól méně zaznamenali Václav Beránek z Č. Krumlova, který do posledního utkání nezasáhl (hrála kombinovaná sestava Slavoje), a boršovský Filip Pokorný. 

Na slavnostním vyhlášení nechyběl zástupce vítězného Roudného, jak jsme byli mylně informováni. Předseda Malše Libor Šolc čekal marně půl hodiny po skončení finále, a když se v místní restauraci na hřišti stále nic nedělo, vyrazil k domovu.  Na předání cen došlo až v 18.20 hod., aniž by předávající domácí činovník Brašnička vůbec věděl, že tam roudenský šéf byl. To jen na vysvětlenou.

Příští rok bude mít Hlubocká zimní liga výročí. Bude se konat již desátý ročník. 



Konečné pořadí HZL 2017

1. Malše Roudné, 2. SKP ČB dor., 3. FK Protivín, 4. 1.FC Netolice, 5. FK Boršov n. Vltavou, 6. Slavoj Č. Krumlov, 7. SK SIKO Čimelice, 8. Sokol K. Újezd, 9. TJ Hluboká n. Vltavou, 10. FK Nová Ves-Brloh.

Dosavadní vítězové HZL

2009 – Č. Krumlov, 2010 – Roudné, 2011 – Č. Krumlov, 2012 – Č. Krumlov, 2013 – Milevsko, 2014 – Táborsko B, 2015 – Čížová, 2016 – Hluboká, 2017 - Roudné.

Střelecká tabulka HZL

6 gólů - D. Reindl (Netolice), 5 - Beránek (Č. Krumlov), Pokorný (Boršov), 4 – Růžička, O. Otepka (oba Roudné), 3 – Bartoš (Roudné), Pícha, Šefčík (oba Boršov), Mráz (K. Újezd), Hegenbart (Čimelice), Prášil, Zb. Vorel (oba Protivín), Vlček (N. Ves), Rubick, Tauber (oba Hluboká)

Střelci jednotlivých týmů

Boršov (20): 5 – Pokorný, 3 – Pícha, Šefčík, 2 – Gruber, Šimeček, V. Anderle, 1 - Müller, Komrska, vlastní.

Roudné (18): 4 – Růžička, O. Otepka, 3 – Bartoš, 2 – L. Vávra, Budín, 1 - Tušer, Píša, M. Lerch.

Hluboká (14): 3 – Rubick, Tauber, 2 – Hájek, 1 - Legdan, T. Adam, J. Valenta, Říha, Němec, Křiváček.

SKP dor. (12): 2 – Kočer, Tůma, M. Hüttner, 1 - Tomek, Čipera, Marek, Sypal, Cempírek, vlastní.

Netolice (11): 6 - D. Reindl, 1 – Baloušek, Rokůsek, Urban, Lukáš, Vlášek.

Protivín (11): 3 – Prášil, Zb. Vorel, 2 - J. Vorel, Moravec, 1 – Brož.

K. Újezd (9): 3 – Mráz, 1 - Pavlis, Frnka, Píšek, Prokop, Soukup, Sládek.

Čimelice (9): 3 – Hegenbart, 2 – T. Zelenka, 1 - Viták, Hadáček, Suchan, Svojše.

Č. Krumlov (8): 5 – Beránek, 1 – Carda, Hofmann, Šára.

N.Ves-Brloh (6): 3 – Vlček, 2 – T. Hüttner, 1 - T. Peterka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama