Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

HZL: Roudné si vybojovalo postup do finále, Boršov v souboji o prvenství selhal

neděle, 26. února 2017, 17:00

Nedělní zápasy určily jména obou finalistů devátého ročníku Zimní ligy v Hluboké nad Vltavou. Ve skupině B potřeboval Boršov vyhrát rozdílem tří gólů nad svými sousedy z Kamenného Újezda, ale ti konečně našli klid v koncovce a v derby brali zasloužené vítězství 5:1. Ve skupině A držel Protivín s Roudným bezgólový stav téměř hodinu, než se parádně trefil Ondřej Otepka a nasměroval divizního favorita do finále. Na programu je v neděli 5. března od 16 hod.

Nedělní výsledky 5. kola

Sokol Kamenný Újezd – FK Boršov nad Vltavou 5:1 (4:1)

Branky: 11. Píšek, 16. Prokop, 20. J. Soukup, 30. a 64. Mráz - 23. Šefčík. Rozhodčí: Průchová – Eibl, Schwarz. ŽK: 1:2 (Pavlis – Čuřík, Komrska). Diváků: 80.

K. Újezd: Dudák – Sládek, Bělohlav, Mráz, Váša, Píšek, Frnka, Prokop, Kotalík, Havlíček, J. Soukup. Střídali: Pavlis, Beneš.

Boršov: Bublík – Fessl, Pícha, P. Češka, Lísal, Anderle, Komrska, Šefčík, L. Soukup, Pokorný, Čuřík. Střídali: J. Češka, Fried, Kofroň, Šimeček, Macík, Matoušek.

Dorost českobudějovického SKP hodil včera vítězstvím nad Netolicemi Boršovu rukavici. Od něj se čekalo, že ji v souboji s Kamenným Újezdem zvedne a porve se o postup do finále, které by mu zaručila výhra o tři branky. Jenže už po prvním poločase bylo zřejmé, že nic takového v plánu nemá. Respektive mu to lépe hrající K. Újezd nedovolí. Slepené branky Píška, Prokopa a J. Soukupa daly duelu jasný směr. Boršovský Šefčík sice ještě dokázal z trestného kopu snížit a zkorigovat poločasový stav, ale dvě branky Mráze zadupaly naděje Boršova, jemuž citelně scházel Gruber, na finále pod zem.

TJ Hluboká nad Vltavou – SK SIKO Čimelice 1:2 (0:1)

Branky: 66. Hájek - 26. Suchan, 69. Hegenbart. Rozhodčí: Eibl – Schwarz, Průchová. Diváků: 20.

Hluboká: Vacl - Antoš, Čermín, Jonáš, Říha - Rubick, J. Valenta, L. Valenta, Němec - Hájek, Křiváček. Střídali Adam, Tauber, Brašnička.

Čimelice: Slavík - Hadáček, Listopad, Fara, Nosek - Nekl, Káš, Pávec, Zelenka - Hegenbart, Suchan. Střídal Kuchejda.

Hluboké domácí zimní liga hrubě nevyšla. S jediným bodem na kontě skončila ve skupině A poslední. V souboji krajských mužstev byly úspěšnější Čimelice. Vedly gólem exmilevského Suchana, ale domácí Hájek po hodině hry vyrovnal. Hned po třech minutách rozhodl o výhře Čimelic kapitán Hegenbart. V závěru si Hluboká vytvořila převahu, ale hosté náskok ubránili. Obě mužstva postrádala několik hráčů. Podrobnosti přineseme v samostatném článku.

Malše Roudné - FK Protivín 4:0 (0:0)

Branky: 57. O. Otepka, 74. a 85. Růžička, 77. Budín. Rozhodčí: Schwarz - Průchová, Eibl. Diváků: 80.

Roudné: Konečný – Kössl, M. Otepka, Průcha, Lerch - Vávra, Tušer, O.Otepka, Růžička - Markytán, Píša. Střídali: Hřebejk, Turek, Samek, Budín, Vogl, Žurek.

Protivín: Hanus – Brož, Zach, M. Hála, L. Hála, Vojík, Ruczkowski, J. Vorel, Z. Vorel, Vojta, Rotbauer. Střídali: Mikulenka, Prášil.

Souboj mezi divizním Roudným a letošním nováčkem krajského přeboru Protivínem byl přímým duelem o to, kdo doprovodí dorostence SKP do finále letošního ročníku. Malšanům stačila v dnešním souboji sice i remíza, ale po bezbrankové první půli dali divákům jasně najevo, že jsou kvalitativně lepším týmem. Navíc měli výhodu širší lavičky, na což ve druhé půli Protivín, který měl v nohách páteční dohrávku s Čimelicemi, částečně doplatil. Skóre otevřel v 57. minutě krásnou ranou za vápnem Ondřej Otepka (na snímku), mezi 74. a 77. minutou pak přišly z kopaček Růžičky a Budína dva rychlé direkty a bylo o vítězi zápasu, a tím pádem i finalistovi jasno. Konečnou podobu dala výsledku hlavička dvougólového střelce Davida Růžičky. Další brankové příležitosti totiž už Roudné nezužitkovalo. Finále s SKP sehraje kombinovaný tým Malše, neboť áčko hraje generálku v sobotu v Písku.


Konečná tabulka skupiny A
1.  Malše Roudné 4 4 0 0 13:5 12
2.  FK Protivín 4 2 0 2 6:8 6
3.  FK Slavoj Č. Krumlov 4 1 2 1 6:5 5
4.  SK SIKO Čimelice 4 1 1 2  7:9 4
5.  TJ Hluboká nad Vltavou 4 1 0 3 7:12 1
Konečná tabulka skupiny B
1.  SKP ČB dor. 4 2 2 0 11:4 8
2.  1. FC Netolice 4 2 1 1 9:11 7
3.  FK Boršov nad Vltavou 4 1 2 1 15:15 5
4.  Sokol Kamenný Újezd 4 1 1 2 8:7 4
5.  FK Nová Ves-Brloh 4 1 0 3 6:12 3

Finále Roudné - SKP dor. je na programu 5. března od 16 hod. O další konečná umístění se utkají: o 3. místo: Protivín - Netolice, o 5. místo: Č. Krumlov - Boršov, o 7. místo: Čimelice - K. Újezd, o 9. místo: Hluboká - N. Ves. Termíny upřesníme.

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák