Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Boršov uštědřil N. Vsi půltucet, Netolice uhájily body s K. Újezdem

 
neděle, 12. února 2017, 19:12

V nedělní Hlubocké zimní lize prohrála Nová Ves s Boršovem. Podzimní lídr budějovického okresu začal úřadovat po změně stran, kdy nasázel novoveskému účastníkovi I. A třídy čtyři góly. Loňský finalista Netolice se musel posledních dvacet minut třást, aby neztratil slibný tříbrankový náskok. K. Újezd snížil na minimální rozdíl, ale proti vyrovnání byla dvakrát branková konstrukce.

Výsledky 3. kola skupiny B

 

FK Nová Ves-Brloh – FK  Boršov n/Vltavou 2:6 (1:2)

Góly: 6. a 49. Vlček – 23. V. Anderle, 39. vlastní, 64. Gruber, 78. a 84. Pokorný, 86. Pícha. Rozhodčí: Šíma – Formánek, Průchová. Bez karet. Diváků: 40.

N. Ves: Poula – Klein, Wohlgemuth, Smieško, M. Hüttner, Pouzar, Vlček, Anderle, Švarc, T. Hüttner, Šusta. Střídali Havel, Cába, Březina, Novák.

Boršov: Bublík – Fessl, Češka, Pícha, Šimeček, V. Anderle, Gruber, Šefčík, Soukup, Čuřík, Pokorný. Střídali Filištein, Friedl, Matoušek, Lísal.

Průběh prvního poločasu neodpovídal celkovému výsledku. Nová Ves šla dokonce do vedení a svoje vedení mohla i navýšit. Jenže její střelci už asi měli pro tuto chvíli vybráno. Toho využili Boršovští a dvěma góly skóre otočili. Do kabin proto odcházeli spokojenější.

Stejně jako ten první poločas začal i ten druhý. Opět se jako první trefili Novoveští a skóre po hlavičce Vlčka srovnali. A také to byl jako za úvodních pětačtyřicet minut gól jediný. I když i tady bylo z jejich strany k vidění několik dalších slibných příležitostí. Jenže bohužel. Prostřídaný tým už na víc nestačil a taktovky se chopili soupeři, hlavně té střelecké. Dostali apetit a přidali další čtyři úspěšné střely. K obratu zavelel třetí gól exligisty Jana Grubera, který padl ze strany po střele z voleje. Boršov nalomeného soupeře dorazil třemi góly v rozmezí osmi minut a završil skóre na půltucet.


1. FC Netolice – Sokol Kamenný Újezd 3:2 (2:0)

Góly: 11. a 42. D. Reindl, 50. Rokůsek – 67. Mráz, 70. Frnka. Rozhodčí: Formánek – Šíma, Průchová. Bez karet. Diváků: 50.

Netolice: Nárovec – Reindl, Pivoňka, Urban, Vlášek, D. Andres, Šulc, Fux, Lukáš, D. Reindl, Záhorka. Střídali Tušl, Kvapil, Novák, Rokůsek, Samohejl.

K. Újezd: Dudák – Nejedlý, Samborský, Havlíček, Holub, Váša, Prokop, Sivák, Sládek, Frnka, Pavlis. Střídali Kotalík, Mráz.

A o střelecké produktivitě to bylo i ve druhém nedělním střetnutí. Šancí dost na obou stranách, ale úspěšnější byli netoličtí borci. V první pětačtyřicetiminutovce dokonce dvakrát Davidem Reindlem a vybudovali si i díky nedůrazu hráčů Kamenného Újezda bezpečný náskok.  Naopak zůstaly nevyužity šance Prokopa nebo Kotalíka.

Po přestávce přidaly Netolice třetí gól střídajícím Rokůskem. Kameňák přidal na snaze, zakrátko snížil, ale na bodový zisk to nakonec nestačilo. Opět byla na vině jejich malá efektivita. Sice v průběhu druhého poločasu přikovali Netolice k jejich brance, ale stav na jejich kontě je pořád nemohl neuspokojit. Nutno ale také poznamenat, že jejich snahu dvakrát zastavila tyč. „Kluky musím i přes porážku za jejich snahu a aktivitu pochválit, hlavně ve druhém poločasu. Ale co je to platné, když to nedokážeme vyjádřit i gólově. Ale jak říkám, s hrou jsem byl spokojen,“ uvedl trenér Sokola K. Újezd Jiří Vaník.

 

Tabulka skupiny B po 3. kole
1.  Netolice 2 0 0 4:2 6
2.  Boršov 1 1 0 9:5 4
3.  N. Ves-Brloh 1 0 2 5:8 3
4.  SKP ČB dor. 0 2 0 3:3 2
5.  K. Újezd 0 1 2 3:6 1

 

Střelci: 3 – Vlček (N. Ves), 2 – Pokorný, Pícha (oba Boršov), D. Reindl (Netolice)

 

Příští program, 4. kolo
Sobota 18. února: 10:00 SKP - N. Ves, 12:00 Hluboká - Č. Krumlov, 14:00 Protivín - Čimelice
Neděle 19. února: 14:00 Boršov - Netolice 
 

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák