Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné nakročilo do finále, Č. Krumlov zdolal góly Beránka Protivín

 
sobota, 11. února 2017, 16:07

Hlubocká zimní liga ani po třetím kole skupiny A nezaznamenala ztrátu Roudného. S Čimelicemi sice promarnilo dvougólový náskok, ale zásluhou Davida Růžičky si zajistilo nejenom vítězství v utkání, ale zřejmě i ve skupině. Ve druhém souboji divize s krajským přeborem si krumlovský Slavoj poradil s Protivínem. Oba jeho góly vsítil opět Václav Beránek a se čtyřmi góly se vyšvihl do čela střelecké tabulky.

Výsledky 3. kola skupiny A

 

FK Slavoj Český Krumlov – FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: Beránek 2. Rozhodčí: Tauber – Kroutl, Vejčík. Bez karet. Diváků: 50.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Brož, Hanzlík, Hála - J. Vojta, R. Vojta, Zb. Vorel, Ruczkowski - J. Vorel, Moravec. Střídali Růžička, Zach. Trenér Juraj Kobetič.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Tůma, Wagner, Novák, Persán – Beránek, Carda. Střídali M. Svoboda, Hofmann, Neckář, Říha, Sekyra. Trenér Václav Domin.

Fotbalisté divizního Krumlova hráli od začátku prim. Na hře Protivína bylo znát, jak důležitou úlohu hraje přítomnost tvůrce hry Ondřeje Prášila. Citelně chyběl a Protivínští často působili na hřišti poněkud bezradným dojmem. Přesto bojovali ze všech sil až do konce. Krumlováci měli míč pod kontrolou a jejich zdařilá kombinace přinášela i řadu zajímavých situací. Občas zazlobili i jejich soupeři, takže k vidění byl zajímavý zápas, který rozhodl dvěma zásahy do černého produktivní kapitán Václav Beránek a zařídil Slavoji první turnajové vítězství.

 

SK SIKO Čimelice – Malše Roudné 2:3 (1:2)

Góly: 31. Viták, 62. Hadáček – 14. Píša, 26. L. Vávra, 79. Růžička. Rozhodčí: Kroutl – Tauber, Vejčík. ŽK: 1:2 (Slavík – Markytán, Píša). Diváků: 50.

Čimelice: Slavík – Hadáček, Pšenička, Viták, Nosek – Svojše, Nekl, Káš, Froněk, Suchan – Hegenbart. Střídal Řezáč. Trenér Tomáš Smrčina.

Roudné: Konečný – Kössl, Průcha, Tušer, D. Lerch – Růžička, O. Otepka, M. Otepka, Vávra – Markytán, Píša. Střídali Hřebejk, Král, Turek, Bartoš, Samek, Žurek. Trenér Rudolf Otepka.

Začátek patřil Roudnému. Ve třiceti minutách vytvořilo převahu a přetavilo ji ve dvoubrankový náskok. Jenže poté se fotbalisté Čimelic dali dohromady a nejenže začali hru vyrovnávat, ale favoritovi i zatápět. Drželi balon víc při zemi a z jejich zlepšeného výkonu rezultoval i kontaktní Vitákův gól. I do druhého dějství vstoupili lépe Roudenští, leč tentokrát si je už soupeři lépe hlídali a dokonce smazali manko Hadáčkem. Nakonec vyrovnané střetnutí rozhodla ve prospěch divizionářů překrásná střela Růžičky. Ten napřáhl snad z pětadvaceti metrů a balon zavěsil pod víko Slavíkovy branky. Roudné učinilo důležitý krok k postupu do finále, o který ho může připravit už jen slabá teoretická možnost

 

Tabulka skupiny A po 3. kole
1.  Malše Roudné 3 0 0 9:5 9
2.  Slavoj Č. Krumlov 1 1 1 4:3 4
3.  FK Protivín 1 0 1 3:3 3
4.  SK SIKO Čimelice 0 1 1 4:5 1
5.  TJ Hluboká n. Vlt. 0 0 2 4:8 0

 

Střelci: 4 – Beránek (Č. Krumlov), 2 – Hegenbart (Čimelice), O. Otepka, Vávra, Růžička (vš. Roudné), Prášil (Protivín)

 

Nedělní program, 12. února (skupina B):

12:00 N. Ves – Boršov, 14:00 Netolice - K. Újezd

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák