Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov vítězem národního poháru v sálovce

 
středa, 8. února 2017, 09:17

V sobotu se v českobudějovické hale Lokomotivy uskutečnilo republikové finále poháru v sálovém fotbalu pořádaném Českou federací ve spolupráci s oddílem Bombarďáci Větřní.

Osm mužstev bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, první dva celky si vybojovali právo účasti v semifinále.

Finále se zúčastnila i dvě mužstva reprezentující okresní sálovku na Českobudějovicku a finálová účast byla jejich záležitostí! Rudolfov se do národního finále probojoval vítězstvím v Jihočeském poháru ve finále porazil českobudějovické KOMI CB (druhý tým okresního poháru, vítězný Adamov na účast nereflektoval) a z rukou předsedy České federace sálového fotbalu Milana Semmlera převzal nejen pohár za prvenství, ale i cenu pro nejlepšího střelce turnaje, jímž se stal Radim Pouzar.

Oběma týmům patří poděkování od okresního svazu za vzornou reprezentaci. „Je to jen odrazem toho, že základna na Českobudějovicku je nejširší v republice, za což patří velký dík hráčům, funkcionářům i samotným příznivcům. Rudolfov i KOMI patří ke špičce soutěží v okrese a je vidět, že tato soutěž se svou úrovní může v některých utkáních rovnat ligovým,“ komentoval víkendové překvapení předseda Českobudějovického svazu Luboš Zabilka.

Výsledky finálového turnaje národního poháru:

Finále: PCO Rudolfov - KOMI České Budějovice 5:1 (2:1)

Semifinále: PCO Rudolfov - SK Jílové 1:0 (0:0), po prodloužení, KOMI České Budějovice - Bombarďáci Větřní 3:1 (0:1)

Skupina A: Bombarďáci Větřní - SK SICO SC Jilemnice 1:1 (0:0), penalty 1:3, PCO Rudolfov - SMR Plus Zlín 6:0 (3:0), Bombarďáci Větřní - SMR Plus Zlín 3:0 (2:0), PCO Rudolfov - SK SICO SC Jilemnice 5:0 (3:0), PCO Rudolfov - Bombarďáci Větřní 3:3 (3:2), pen. 1:3, SMR Plus Zlín - SK SICO SC Jilemnice 3:0 (1:0)

Skupina B: Zanzibar Lanškroun - KOMI České Budějovice 2:5 (1:4), Sparta Praha - SK Jílové 0:2 (0:0), Zanzibar Lanškroun - SK Jílové 2:2 (2:2), pen. 3:2, Sparta Praha - KOMI České Budějovice 2:1 (2:1), Zanzibar Lanškroun - Sparta Praha 3:3 (1:1), pen 3:2, SK Jílové - KOMI České Budějovice 0:3 (0:0)

Napsal(a) Luboš Zabilka | Foto Miloslav Kusbach