Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanská liga završila základní část. Vítězem se stal DG303

 
čtvrtek, 26. ledna 2017, 11:04

Vodňanská liga má za sebou kompletní porci zápasů STATOM základní části. O složení elitní čtyřky se rozhodlo už minulý týden, a i když 9. kolo nabídlo řadu dramatických momentů, neměnilo se ani pořadí na čele tabulky. DG303 tak po vítězství nad Sokolskou loukou vyzve FC Mexico, které si poradilo s Kapry. Otroci nakonec otočili zápas proti 5 Samycím a čeká je Chill, který dokázal porazit Vodňanskou drůbež. V zápase o předposlední místo slavili vítězství nováčci ze Seš-losti, kteří porazili trápící se Oranjes. Příští týden tedy budou na vodňanské palubovce k vidění úvodní semifinálové duely.

Výsledky 9. kola základní části

Seš-lost – Oranjes 5:2 (5:1)

Branky: Šabršula 2, Želízko 2, Moudrý – Hoffmann, Madar. ŽK: Želízko, Koloušek – Kouba. Penalty: 1:0

Seš-lost: Dušek – Marek, Brych, Moudrý, Želízko, Šabršula, Hoffmann, Hubáček, Koloušek

Oranjes: Řepa – Dohnal, Masák, Hroneš, Polanský M., Polanský O., Petřík, Hoffmann, Vondráček, Madar, Novák

V přímém souboji o předposlední místo STATOM základní části proti sobě nastoupili nováček Seš-lost a loni bronzoví Oranjes. Ti do brány postavili Luboše Řepu a kouzelník posledních zápasů Martin Dohnal nastoupil tentokráte v poli. A tahle volba se neukázala jako nejšťastnější. Oranžoví totiž inkasovali hned několik kuriózních až laciných branek a nadšeně hrající mladíci v černomodrém mohli slavit. Díky vítězství předskočili v tabulce svého soupeře a přisoudili mu nepopulárního černého Petra.

Sokolská louka – DG303 1:10 (0:5)

Branky: Machnyk - Vorel Z. 3, Kukla 2, Hornát 2, Liška, Hájek, Vorel J. Bez karet. Penalty: 2:2

Sokolská louka: Babický – Brůžek, Faktor, Malcher, Kapusta R., Mach, Trnka

DG303: Liška – Horánt, Hájek, Bakula, Vorel Z., Bečvář, Srkal, Kukla, Vorel J.

DGčko potřebovalo k potvrzení prvního místa v tabulce zvítězit a za tímhle cílem si trpělivě šlo už od prvních minut utkání. Byli to především žlutočerní, kdo diktoval tempo zápasu a kontroloval míč. Do poločasu tak odcházeli se solidním náskokem pěti branek, který ještě skvělými zákroky mírnil výborně chytající Babický v brance Sokolské louky. Ve druhé půli se obraz hry nezměnil a DGčko dokráčelo k přesvědčivému vítězství, které zároveň znamenalo také prvenství v letošní STATOM základní části.

Chill – Vodňanská drůbež 5:3 (2:2)

Branky: Beneditk L. 2, Rusín 2, Veselý – Tesař 3. ŽK: Veselý (Chill). Penalty: 1:0.

Chill: Šmíd – Benedikt O., Veselý, Rusín, Färber, Bače, Benedikt L.

Vodňanská drůbež: Varyš R. - Šácha, Rokůsek, Valenta, Vlášek, Tesař, Lang

Drůbežáři se znovu potýkali s problémy se sestavou a do branky musela naskočit legenda Radek Varyš, který jinak nastupuje v poli. Přesto si v brance nevedl vůbec špatně a i jeho zásluhou držela Vodňanská drůbež s mladíky ve fialovém krok. Těm příliš nesvědčila hra do plných a Drůbežáři neustále hrozili rychlými protiútoky. Nicméně Chill nakonec potvrdil roli favorita a dokázal utkání dovést do vítězného konce, čímž uhájil třetí příčku v tabulce.

Otroci ohnivé vody – 5 Samyc 7:5 (1:2)

Branky: Hric 4, Staněk R., Staněk M., Kabele – Kopecký 2, Daniel Andres 2, Plojhar. ŽK: Tesař (5 Samyc). Penalty: 1:3.

Otroci: Kříž – Staněk R., Hric, Kříž F., Staněk M., Kabele, Kašák

5 Samyc: Plojhar – Kozel, Roučka, Tesař, Daniel Andres, David Andres, Kopecký

Otroci byli před utkáním jasným favoritem, ale v jeho průběhu bylo znát, že nejsou úplně ve své kůži. To postupem času vycítily také Samyce a na svého soupeře začaly dotírat. Do poločasu odcházeli s jednogólovým vedením, které pak ve druhé půli navýšily až na slibný náskok 5:1. Za tohoto stavu si Otroci deset minut před koncem vybrali time out a odvolali brankáře Kříže. Jejich hra se pak zlepšila a soupeřův náskok začali pomalu stahovat. Samyce znervózněly a na soupeřovu zlepšenou hru nedokázaly reagovat. Nadějný náskok nakonec promrhaly a Otroci si v zajímavém utkání připsali povinné tři body, i když cesta k nim byla tentokráte hodně trnitá.

FC Kapr – FC Mexico 1:2 (1:1)

Branky: Valta – Pelech, Šimčík. ŽK: Kašpar (FC Kapr). Penalty: 1:2

FC Kapr: Tondr – Kašpar, Štěch, Valta, Calta, Brůžek, Smékal.

FC Mexico: Turek – Šimčík, Žurek R., Pelech, Mottl, Jirkovský, Beneš, Kochma, Žurej J.

Ještě minulý týden to vypadalo, že pro Mexico bude právě tenhle zápas tím klíčovým krokem na cestě do Design Elektro FINAL4. Strunkovičtí jsou ale určitě rádi, že definitivu získali už po 8. kole, protože v zápase s Kapry se potvrdilo, jak nepříjemný je to pro ně soupeř. Velmi vyrovnané utkání nabídlo řadu nevyužitých příležitostí na obou stranách a rozhodnutí přišlo až 8 vteřin před závěrečnou sirénou, kdy se za Mexico trefil Ivan Šimčík.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Konečné pořadí po základní části: 1. DG303 24 bodů, 2. Otroci ohnivé vody 22, 3. Chill 19, 4. FC Mexico 18, 5. Sokolská louka 10, 6. Vodňanská drůbež 9, 7. FC Kapr 9, 8. 5 Samyc 9, 9. Seš-lost 7, 10. Oranjes 6.

Napsal(a) Rostislav Bakula