Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Halový turnaj v Kaplici vyhráli Red Bull Stars před PCO

 
pondělí, 19. prosince 2016, 11:45

Letos již po patnácté se v předvánočním čase konal tradiční turnaj v sálové kopané, jehož pořadatelem je kaplický Paroh team. I letos se turnaj hrál pod názvem ŽIŽKA podlahy CUP. Pořadatelům se opět bez větších problémů podařilo naplnit nejvyšší možnou kvótu, a tak se představila šestnáctka týmů. Dvě čtyřčlenné skupiny se hrály v sobotu dopoledne, dvě odpoledne.

Vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst si to mezi sebou musely o postup mezi nejlepší osmičku rozdat v osmifinále. Pro družstva z posledních míst turnaj končil již v sobotu. Titul přijel obhajovat tradiční celek PCO, sedminásobný vítěz a historicky nejúspěšnější tým. Na příčku nejvyšší však pomýšlelo před turnajem daleko více týmů. Opět se představila široká škála hráčů z různých výkonnostních soutěží. Nechyběli ani fotbalisté se starty v první lize.

skupina A
Bývá zvykem, že obhájce celkového prvenství následující ročník otevírá zahajovacím zápasem a jinak tomu nebylo ani tentokráte. I díky tomu měla skupina A určitě nejsilnější složení. Obhájce PCO se v sobotu muselo obejít bez svého tradičního tahouna Radima Pouzara a možná i proto skončil hned první duel překvapením. Staronový účastník turnaje Bomba k tyči tak slavil nečekanou výhru. I přes tuto bodovou ztrátu, nakonec PCO skupinu A vyhrálo. Při shodném počtu bodů s Bombou k tyči a s Bombarďáky musela mezi těmito třemi týmy rozhodovat tzv. minitabulka z jejich vzájemných duelů. PCO z nich vyšlo nejlépe, což znamenalo přímou účast ve čtvrtfinále. Druhý a třetí tým čekalo ještě osmifinále. Až na posledním místě skončili budějovičtí Bizoni.

PCO - Bomba k tyči 3:4, Vaněček 2, Hric – Fischer 2, Vlček, Ďurica,
Bizoni - Bombarďáci 1:2, Růžička – Grznárik, Ginzel,
PCO - Bizoni 8:1, Mašát 3, Hačka, Hric 2, Hrbáč – Sivák,
Bomba k tyči - Bombarďáci 1:2, Ďurica – J. Sláma, Grznárik,
Bombarďáci - PCO 0:2, Hačka, Hrbáč,
Bizoni - Bomba k tyči 1:2, Rillich – Ďurica, Fischer,

1. PCO 2 0 1 13:5 6
2. Bomba k tyči 2 0 1 7:6 6
3. Bombarďáci Větřní 2 0 1 4:4 6
4. Bizoni České Budějovice 0 0 3 3:12 0

skupina B
Podle papírových předpokladů neměl v béčku postup minout hráče pořádajícího Parohu. Nejvyšší ambice měly i Černé Kůže, i když jejich kapitán Procházka se musel obejít bez některých na poslední chvíli omluvených spoluhráčů. Tyto dva týmy také svou kvalitu prokázaly. Ve vzájemném duelu si to rozdaly o vítězství ve skupině. Výhra 2:0 posunula mezi nejlepší osmičku Černé Kůže. Třetí postupová příčka asi neměla uniknout Velešínským Lions. Jenomže v duelu s nováčkem na turnaji Bělidlem během první minuty dvakrát inkasovali, a i když se jim podařilo čtyři minuty před koncem vyrovnat, tak záhy trefil po akci kapitána Hamiho postup Václav Čutka.

Paroh - Lions 4:1, M. Pulec 3, Janura – Lefan,
Černý Kůže - Bělidlo 5:0, Herzán 3, Benát 2,
Paroh - Černý Kůže 0:2, Procházka, Herzán,
Bělidlo - Lions 3:2, Vác. Čutka 2, M. Ovádek – Šálek, Lefan,
Lions - Černý Kůže 3:7, Podskalský 2, Smolík – Benát 4, Bouchal, Procházka, Pechánek,
Paroh - Bělidlo 2:1, M. Pulec, Janura – M. Ovádek.

1. Černý Kůže České Budějovice 3 0 0 14:3 9
2. Paroh team Kaplice 2 0 1 6:4 6
3. Bělidlo Gang 1 0 2 4:9 3
4. SK Lions Velešín 0 0 3 6:14 0

skupina C
Favoritem céčka byli mladíci, kteří prošli českobudějovickým Dynamem, a na turnaji hrají za tým Red Bull Stars a každoročně patří mezi nejžhavější kandidáty na celkové prvenství. Jenomže hned v úvodním duelu bodově tratili. Až dvě minuty před koncem jim alespoň bod proti houževnatě bojujícímu De Númeru zasytil kapitán Radouch. V dalších duelech už nezaváhali a postoupili do neděle z prvního místa. Prakticky jen jeden zápas této skupiny nebyl vyrovnaný. V ostatních se týmy přetahovaly, a výsledky byly vždy otevřené až do závěrečné sirény. Černý Petr nakonec zbyl trochu překvapivě na hráče Laxního přístupu. Z postupu se naopak mohli radovat hráči Dragons teamu a kaplického De Númera.

Red Bull Stars - De Número 1:1, Radouch – Kitzler,
Laxní přístup - Dragons 2:2, J. Smolen, Faltus – P. Ševčík, Pimpara,
De Número - Dragons 1:2, Kitzler – Pimpara, T. Sláma,
Red Bull - Stars Laxní přístup 4:2, Radouch 3, Slavík – L. Pulec, J. Smolen,
Dragons - Red Bull Stars 1:8, Tomáš – Radouch 4, Novotný, Lerch, Horák, Slavík,
Laxní přístup - De Número 2:4, J. Smolen 2 – Přívratský, Kitzler, Krenauer, Doubrava,

1. Red Bull Stars 2 1 0 13:4 7
2. Dragons team 1 1 1 5:11 4
3. De Número Kaplice 1 1 1 6:5 4
4. FC Laxní přístup 0 1 2 6:10 1

skupina D
V první duelu své ambice prokázali hráči Sin City, kteří deklasovali mladíky z Kameňáku. Vyrovnaný zápas byl pak k vidění mezi mladíky z Parohu a hosty z Týna. Nakonec slavila úspěch zkušenost nad mládím a důležité tři body si do tabulky připsali hráči Týna, kteří v dalším utkání znovu byli vítězní, když i oni zdolali bez větších problémů Kameňák. Mladíci z Parohu pak sice zdatně vzdorovali zkušenějšímu Sin City, ale znovu na body nedosáhli. Bylo tedy jasné, že o postup si to budou muset rozdat v přímém duelu s Kameňákem. Zápas byl dlouho bezbrankový. Až v osmé minutě nasměroval juniorku Parohu k postupu Divoký. Konečná výhra 3:0 znamenala postup ze třetího místa a v osmifinále derby proti svým starším „učitelům“ z Parohu. V duelu o přímý postup do čtvrtfinále mělo dlouho navrch Sin City, ale v posledních dvou minutách otočil skóre ve prospěch Týna dvěma góly Vladimír Dobal.

Sin City - Kameňák 8:2, P. Svoboda 3, O. Svoboda 2, Kabele, Příhoda, Schön – Samborský, Buczek,
Paroh Junior - Týn 1:2, Hošek – Dobal, Pomije,
Týn - Kameňák 5:2, Dobal 2, R. Spěvák, D. Spěvák, J. Brom – Fousek 2,
Paroh Junior - Sin City 0:2, Příhoda, Pomeje,
Paroh Junior - Kameňák 3:0, Divoký, Sulzer, F. Říha ml.,
Týn - Sin City 4:3, Dobal 3, J. Brom – P. Svoboda, Pomeje, Schön,

1. Týn team 3 0 0 11:6 9
2. Sin City team 2 0 1 13:6 6
3. Paroh JUNIOR Kaplice 1 0 2 4:4 3
4. FC Kameňák 0 0 3 4:16 0

osmifinále
Nedělní vyřazovací pavouk začal osmifinálovými duely, které se také hrály na 2x 10 minut.
První nedělní zápas měl jednoznačného favorita. Sin City nepomýšlelo na nic jiného, než postup. Bělidlo začalo aktivně, ale v páté minutě poslal do vedení favorita Pomeje. Na druhé straně šel sám na branku Hami, neuspěl a z protiútoku navýšil vedení Příhoda. Hráči Bělidla sice bojovali, ale kvalita byla na straně Sin City. To po změně stran dalšími třemi přesnými zásahy jistilo pohodovou osmifinálovou výhru.

Ve druhém střetnutí se dal očekávat vyrovnanější boj, ale přesto papírové předpoklady mírně favorizovali větříňské Bombarďáky. Ti se také už ve třetí minutě ujali vedení gólem Petra Bordače. Navíc záhy Michal Dychtl přidal druhý gól. Ještě v prvním poločase se trefil podruhé a Bombarďáci měli pohodový tříbrankový náskok. Vít Ohnsorg dokázal snížit, jenomže Michal Dychtl zkompletoval hattrick a bylo to opět o tři góly. Hráči Dragons se ale nevzdávali a ukázali všem přítomným svou sílu. Baštář snížil na 4:2, gól Ohnsorga na 4:3 však přišel příliš pozdě. Bombarďáci slavili postup.

Tak to tu ještě nebylo. Los a umístěný v základních skupinách proti sobě ve vyřazovacím pavouku svedlo pořádající Paroh team a mladíky z Paroh Junior teamu. V brance proti sobě tedy stáli otec se synem. Šťastnějším byl nakonec starší z rodu Říhů. O jedinou branku derby se ve čtvrté minutě postaral střelou z otočky Petr Janura. Ani závěrečný tlak a hra na riziko mladíkům vyrovnání nepřinesla, ti tak nedokázali navázat na své loňské celkové páté místo. Dál šel zkušenější Paroh.

V posledním osmifinálovém souboji vydržel bezbrankový stav zhruba do poloviny prvního dějství. Svůj tým nasměroval k výhře přesnou trefou Jiří Vlček. Záhy se trefil i mladší Jiří Anderle. Dvoubrankový náskok pak hráči celku Bomba k tyči po změně stran navýšili a po dvou gólech Milana Ďurici a trefě Jiřího Vlčka se mohli radovat z postupu mezi nejlepší osmičku turnaje.

Sin City - Bělidlo 5:0 (2:0), Pomeje, Příhoda 2, J. Pintér,
Bombarďáci - Dragons 4:3 (3:0), Dychtl 3, Bordač – Ohnsorg 2, Baštář,
Paroh team - Paroh Junior 1:0 (1:0), Janura,
De Número - Bomba k tyči 0:5 (0:2), Vlček, Ďurica 2, Anderle ml.,

čtvrtfinále
Zásadní změna před čtvrtfinálovými zápasy se týkala časomíry. Od teď se totiž již hrálo na 2x 15 minut.
Strhující podívanou nabídli divákům hráči PCO a Sin City v prvním čtvrtfinálovém duelu. Skóre bylo i díky skvělým gólmanům Růnovi a Trnkovi dlouho bezbrankové. Až ve dvanácté minutě pohnul skórem z přímáku střílející Jakub Hric a PCO šlo do vedení. Vzápětí Hric nádherně našel nepokrytého Ondřeje Hačku a ten Trnku elegantně přehodil. Po první půli hovořilo tedy skóre poměrně jasně ve prospěch obhájce celkového triumfu. Po změně stran, vlil, novou krev dožil svým spoluhráčům kapitán Sin City Pavel Svoboda, který po parádním individuálním průniku snížil na rozdíl jediné branky. Navíc ve 23 minutě si Michal Schön zpracoval dlouhý pas a střelou z otočky vyrovnal. Na druhé straně pálil pět minut před koncem jen do tyče Radim Pouzar, který v neděli již v sestavě PCO nechyběl. A přišel trest. Ve 26. minutě dokonal obrat Josef Příhoda. PCO muselo jít do rizika, hrálo power play, Příhoda ve 28 minutě trefil zprava pouze pravou tyč, a dorážející Pavel Svoboda trefil druhou. Minutu a pět vteřin před koncem zblízka srovnal Ondřej Hačka. Po závěrečné siréně oběma týmům aplaudovala zaplněná hala. Zápas dospěl k penaltovému rozuzlení. V první sérii proti Růnovi neupěl Jan Pintér. PCO bylo neomylné a slavilo postup.

Ve druhém čtvrtfinále šli po pěti minutách hry do vedení Bombarďáci, když se přesně trefil Václav Cais. Černé Kůže jednogólové manko smazaly v minutě desáté, když nástřel Bouchala usměrnil do branky Ondřej Herzán. Stejný hráč pak v minutě třinácté otočil vývoj skóre, když střelou na přední tyč překvapil brankáře Beránka. V poslední minutě první půle, navíc jeho vyloučení ztrestal gólem Petr Bouchal. Krátce po změně stran snížil na rozdíl jediné branky Michal Dychtl a ve 23. minutě se gólu dočkal i gólman Štefan Beránek, jenž tvrdou ránou vyrovnal na 3:3. Jenomže pár minut na to, při své typické hře na polovině hřiště chyboval a Petr Bouchal s přehledem poslal míč do odkryté svatyně Bombarďáků. Minutu před koncem pak po kombinaci s Hanzlíkem jistil postup svého týmu Ondřej Herzán.

Taktická bitva pak byla k vidění mezi favorizovanými hráči celku Red Bull Stars a pořádajícím Parohem. Pro domácí zněl úkol jasně, uhlídat tahouna a střelecky disponovaného Davida Radoucha. Ten byl nejblíže gólu v minutě sedmé, ale Říhu zachránila tyč. Bezbrankové skóre vydrželo až do poslední minuty první půle. Favorita posla do vedení Daniel Lerch. Hráči Parohu se nevzdávali a po pěti minutách hry ve druhém dějství srovnali stav, když po rychle rozehraném trestném kopu Lesňáka zblízka skóroval Tomáš Vávra. Ve 24. minutě však po krásné kombinaci z nohy na nohu vrátil Red Bull Stars vedení znovu Daniel Lerch. S blížícím se koncem sáhli „Parožáci“ k power play, přízemní střela Martina Pulce skončila na tyči a následně trefil prázdnou branku Parohu David Přibyl. Favorit po boji postoupil.

O čtvrté čtvrtfinále byli přítomní diváci ochuzeni, když se k němu nedostavili Týnští. Celek Bomba k tyči zcela nečekaně proklouznul mezi nejlepší čtyři celky turnaje, a již teď mají hráči jednu jistotu. V příštím ročníku budou při losování v prvním „výkonnostním“ koši, kam patří vždy semifinalisté turnaje.

PCO - Sin City 4:3 (2:0), po penaltách, Hačka 3, Hric – P. Svoboda, Schön, Příhoda,
Černý Kůže - Bombarďáci 5:3 (3:1), Herzán 3, Bouchal 2 – Cais, Dychtl, Beránek,
Red Bull - Paroh team 3:1 (1:0), Lerch 2, Přibyl – Vávra,
Týn team - Bomba k tyči 0:5 kont., Týn se k utkání nedostavil.

semifinále
Semifinále proti sobě svedlo sedminásobného vítěze turnaje PCO a českobudějovické Černé Kůže. Jako kapitáni vedli proti sobě týmy Radim Pouzar a Radek Procházka. Duelu dlouhé minuty kralovali brankáři Tomáš Růna a Nicolas Rotbauer. Nebylo tedy divu, že první poločas skončil bez branek. Nejblíže brance byl asi v desáté minutě Ondřej Herzán. Po jeho tečovaném pokusu zachránilo Růnu břevno. Ve třetí minutě druhé půle to tam padlo a radovalo se PCO. Přesně mířil Michal Mašát, čímž dal ráz dalšímu vývoji střetnutí. PCO se snažilo pozorně hlídat perně nabité vedení, naopak Černé Kůže prahly po vyrovnání. Nebylo jim však přáno. Čtyři minuty před koncem ztvrdil postup svého celku do finále přesně mířící Jakub Hric.

Druhý semifinálový souboj byl naprosto odlišný od toho prvého. Celek Bomba k tyči hrál s favoritem otevřenou partii, což byla na mlýn Red Bull Stars. Ve čtvrté minutě přesně pálil Daniel Lerch, následně z otočky napálil balón pod břevno David Radouch, a když se v sedmé minutě tečovanou střelou prosadil i Jiří Novotný, byl rozdíl mezi oběma týmy již tříbrankový. V minutě třinácté už to bylo po gólu Radima Staňka 4:0. Před poločasem snížil Jiří Vlček. Když pak po změně stran záhy snížil Martin Fischer, bylo to už jen o dva góly, ale drama hráči Red Bull Stars nedovolili. Po gólech Novotného s Radouchem vedli deset minut před koncem už zase o čtyři góly. V posledních minutách pak další přesné trefy Horáka, Staňka a Přibyla vyšroubovali skóre až na hrozivě vypadajících 9:2.

PCO - Černý Kůže 2:0 (0:0), Mašát, Hric,
Red Bull - Bomba k tyči 9:2 (4:1), Radouch, Novotný, Staněk 2, Lerch, Horák, Přibyl – Vlček, Fischer,

o medaile
O třetím místě se mezi zklamanými semifinalisty rozhoduje tradičně v penaltovém rozstřelu po pěti sériích. V prvním kole rozstřelu Fischer pálil jen do tyče a Petr Benát poslal Černé Kůže do vedení. Jiří Vlček trefil i druhou tyč Rotbauerovy svatyně. Aleš Hanzlík zvýšil na 2:0. Milan Ďurica snížil a Petr Bouchal napálil pouze břevno. Po třech sériích vedli Černé Kůže 2:1. Pak se k míči postavil brankář Martin Bartizal, ale Rotbauera nepřekonal. Stejně si počínal i Pechánek. V poslední páté rundě mohl vyrovnat nejzkušenější hráč na turnaji Jiří Anderle, ale branku minul. Bronzová příčka tedy patří Černým Kůžím.

Finálový duel mezi několikanásobným vítězem turnaje týmem PCO a ambiciózními mladíky s Red Bull Stars přinesl zajímavou podívanou. Úvodní minuty se nesly v jasném duchu, nikdo nechtěl udělat zásadní chybu, která by protivníka posadila do sedla. Skóre zůstávalo tedy dlouhé minuty bezbrankové. Až přišla devátá minuta a nečekaná rána kapitána Davida Radoucha z vlastní poloviny, která si našla cestu do Růnovy svatyně. Když pak v páté minutě druhého dějství znovu skóroval nejlepší střelec turnaje David Radouch, byli podstatně blíže k triumfu hráči Red Bull Stars. S blížícím se koncem muselo PCO sáhnout ke hře na riziko. Při power play se hlavou zblízka trefil Ondřej Hačka a vše bylo znovu otevřené. Ale hned v následující minutě se po šťastné teči z gólu radoval Patrik Dvořák a mladíci znovu vedli o dva. V úplném konci pak PCO ještě více otevřelo hru a góly Radoucha a Staňka definitivně ztvrdili triumf po třech letech podruhé v historii pro Red Bull Stars České Budějovice.

Černý kůže - Bomba k tyči 2:1 penalty, vítězná penalta Hanzlík,
PCO - Red Bull 1:5 (0:1), Hačka – Radouch 3, Dvořák, Staněk,

Patnáctý ročník tradičního turnaje je již minulostí. Hráčům PCO se nepodařilo obhájit loňský titul, když je z pomyslného trůnu sesadili mladíci z Red Bull Stars, kteří se mohou radovat z druhého celkového prvenství. Jsou tak právě po PCO druhým týmem, který dokázal kaplický turnaj vyhrát více než jednou. Nebyla nouze o překvapení, k vidění byly krásné góly, parádní gólmanské zákroky.

Nejlepším střelcem se stal David Radouch z Red Bull Stars, který nastřílel třináct gólů. Nejlepším brankářem byl vyhlášen gólman PCO Tomáš Růna. Velice těžké bylo zvolit nejlepšího hráče turnaje, kandidátů bylo hned několik. Nakonec padla volba pořadatelů na člena v pořadí třetího celku. Ondřej Herzán Černé Kůže České Budějovice.

Velké poděkování si zaslouží trojice rozhodčích, která odřídila celý turnaj. Výbornou práci odvedlo především duo Pavel Hladík, Dan Křížek. V sobotním maratonu 24 zápasů jim byl nápomocen Jan Říha. Pořadatelé děkují všem sponzorům a všem těm, kteří se podíleli na bezproblémovém průběhu patnáctého ročníku.

Tabulka střelců:
13 – Radouch (Red Bull), 7 – Herzán (Černý Kůže), Hačka (PCO), 6 – Benát (Černý Kůže), 5 – Dobal (Týn), Příhoda (Sin City), Ďurica (Bomba k tyči), Hric (PCO)

Pořadí + soupisky týmů:

1. Red Bull Stars
Vít Pešula, Patrik Dvořák, David Radouch, Radim Staněk, David Přibyl, Martin Slavík, Daniel Lerch, Jiří Novotný, Ivo Horák,

2. PCO
Tomáš Růna, Jiří Hrbáč, Michal Mašát, Radim Pouzar, Ondřej Hačka, Jakub Hric, Jan Vaněček, Karel Sláma,

3. Černý kůže ČB
Nicolas Rotbauer, Petr Benát, Radek Procházka, Ondřej Herzán, Petr Bouchal, David Pechánek, Aleš Hanzlík,

4. Bomba k tyči
Martin Bartizal, Jiří Anderle st., Jiří Anderle ml., Pavel Boubal, Jiří Vlček, Milan Ďurica, Martin Fischer,

5. Sin City team
Michal Trnka, Ondřej Svoboda, Jakub Kabele, Jan Pintér, Marek Pomeje, Michal Schön, Pavel Svoboda, Josef Příhoda, Tomáš Pintér,

6. Paroh team Kaplice
František Říha, Pavel Lattner, Josef Gondek, Martin Pulec, Tomáš Vávra, Pavel Jirka, Petr Janura, Tomáš Kebl, Jakub Lesňák,

7. Bombarďáci Větřní
Štefan Beránek, Michal Dychtl, Jan Sláma, Petr Bordáč, Jan Kališ, Václav Cais, Martin Svoboda, Zbyněk Ginzel, Jakub Grznárik, Lukáš Reif, Jan Petřík, Josef Bílý,

8. Týn team
Pavel Vařil, David Spěvák, Robert Spěvák, Josef Brom, Michal Šálený, Jan Koutský, Vladimír Dobal, Tomáš Pomije,

9. Dragons team
Filip Přibyl, Jan Baštář, Radek Tomáš, Jiří Němec, Tomáš Sláma, Vít Ohnsorg, Jan Pimpara, Pavel Ševčík,

10. De Número Kaplice
Jakub Vachuta, Lubor Kitzler, Josef Doubrava, Stanislav Přívratský, David Smolen, Jan Krenauer, Ondřej Kouba, Tomáš Houska, Jakub Kubík,

11. Paroh Junior team Kaplice
František Říha ml., Jan Štrbačka, Patrik Hošek, Marek Malický, Jiří Divoký, Filip Sulzer, Dominik Tůma, František Marek, Robert Daniel,

12. Bělidlo gang
Vlastimil Pokrývka, Marek Hami, Karel Zeman, Václav Čutka, Petr Volf, Martin Ovádek, Jakub Mokoš, Jakub Daniel, Petr Kapec, Ivan Maurenc, Daniel Půlpán, Michael Pribula,

13. FC Laxní přístup
Petr Wolek, Ladislav Kuzma, Pavel Beránek, Lukáš Pulec, Patrik Micák, Tomáš Faltus, Tomáš Sedláček, Jan Smolen, Patrik Sedlic,

14. SK Lions Velešín
Lubomír Mezník, Miloš Lefan, Patrik Podskalský, Stanislav Šálek, Jakub Smolík, Petr Hynšt, Petr Fišer,

15. Bizoni České Budějovice
Jakub Hotový, Roman Mertl, Martin Škoda, Ondřej Hotový, Jan Rillich, Patrik Pavlis, David Růžička, Martin Koza, Martin Sivák,

16. FC Kameňák
Aleš Prokop, Lukáš Fousek, Viktor Kotalík, David Frnka, Martin Sládek, Martin Buczek, David Augusta, Jindřich Klán, Martin Samborský.
 

Napsal(a) Libor Granec