Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Otroci ohnivé vody a DG303 unikají ostatním

 
úterý, 6. prosince 2016, 18:43

Po 3. kole STATOM základní části už zůstávají jen dva mančafty se stoprocentním bodovým ziskem - finalisté posledních dvou ročníků DG303 a Otroci ohnivé vody. Oba týmy svým soupeřům nadělily vysoké debakly, další zápasy už přinesly o poznání dramatičtější podívanou. Mexico přetlačilo Sokolskou louku, Drůbežáři otočili zápas proti 5 Samycím a šlágr kola zvrátil na svou stranu také Chill, který porazil Kapry. Nadcházející víkend má Vodňanská liga pauzu, 17. a 18. prosince je pak na programu dvojkolo, které překlene první polovinu STATOM základní části.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS:

Oranjes – Otroci ohnivé vody 1:16 (0:8)
Branky: vlastní (Kovačičin) – Radouch 8, Šteier 3, Staněk M. 3, Staněk R., Slípka. Bez karet.
Penalty: 1:2.
Oranjes: Dohnal - Kouba, Vondráček, Polanský T., Zlatohlávek, Petřík, Řepa, Masák, Madar.
Otroci: Kříž P. - Šteier, Radouch, Staněk M., Staněk R., Slípka, Kovačičin.
Otroci již od počátku zápasu dokazovali, že to bude právě jejich tým, který bude diktovat tempo hry. Skóre mělo postupem času vzestupnou tendenci a jen díky obětavosti obránců Oranjes s Dohnalem v bráně se odcházelo do pauzy „pouze“ za stavu 0:8.
Druhá půle byla opět jen v režii Otroků a gólman Kříž moc práce neměl. Přesto jednou kapituloval, když si střelu Oranjes srazil jeden z obránců do vlastní branky. Nejpilnějším střelcem Otroků byl Radouch, který zaznamenal 8 branek. Obhájci třetího místa z loňského roku se zatím vůbec nedaří a krčí se vespod tabulky bez jediného bodu.

FC Mexico – Sokolská louka 5:3 (3:2)
Branky:Šimčík 2, Žurek R., Mottl, Beneš – Faktor, Schánělec, Vokatý. ŽK: Machnyk (Sok. Louka). Penalty: 1:1.
FC Mexico: Turek M. - Beneš, Šimčík, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Pelech, Richter.
Sok. Louka: Babický - Kapusta R., Kapusta M., Faktor, Schánělec, Machnyk, Liška M., Brůžek Jin., Vokatý, Mach.
Podstatné utkání pro oba týmy, které usilují o FINAL4. Sokolíkům se zatím dařilo na sto procent. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, a když se jeden z týmů dostal do vedení, tak soupeř našel rychle odpověď. Do přestávky však šli spokojeněji hráči Mexica, protože vedli o jednu branku.
Ve druhé půli mělo více ze hry Mexico a své šance dokázalo proměnit. Hráči se dostali do bezpečného vedení a čekali na své rychlé protiútoky. Sokolíci si sice v závěru vytvořili menší převahu, ale jejich pokusy se nezdály být příliš přesné. Důležité utkání tedy zvládlo lépe Mexico a dotáhlo se opět na dostřel FINAL4.

DG303 – Seš-lost 15:2 (8:2)
Branky: Kukla 6, Bečvář 2, Volmut 2, Vorel J., Hornát, Hájek, vlastní (Hoffman) – Koloušek 2. Bez karet. Penalty: 3:1.
DG303: Liška Z. - Hájek, Bakula, Bečvář, Kukla, Volmut, Vorel J., Hornát.
Seš-lost: Dušek - Želízko, Hubáček, Krejčí, Koloušek Šťastný, Fodor, Svoboda, Gažík, Šabršula J., Brych, Moudrý, Marek, Hoffman.
Seš-lost se vrhla na obhájce titulu s vervou a chtěla dokázat, že remíza z posledního utkání s Chillem nebyla náhodná. DG bylo chvilku zaskočeno, ale postupně začalo přebírat herní iniciativu a v zakončení se mu velmi dařilo. Již před poločasem bylo jasné, že tento zápas zcela ovládnou a byla jen otázka, na jakém skóre se zastaví časomíra. Nakonec DG nastřílelo soupeři 15 branek a spolu s Otroky se osamostatnilo na čele soutěže.

5 Samyc – Vodňanská drůbež 3:4 (3:0)
Branky: Šulc S., Benda, Kopecký – Baloušek 2, Křenek, vlastní (Kopecký). ŽK: Tesař V., Křenek, Lukáš (všichni Vod. Drůbež). ČK: Roučka (5 Samyc). Penalty: 1:1.
5 Samyc: Plojhar - Kozel, Šulc S., Roučka, Tesař J., Benda, Andres Dav., Andres Dan, Šulc J., Kopecký.
Vod. Drůbež: Novák P. - Urban, Rokůsek, Valenta, Vlášek, Fux, Tesař V., Křenek, Lang, Lukáš, Baloušek.
Drůbežáři byli od začátku utkání nervózní a v kombinaci se jim nedařilo. Toho využily Samyce a díky svojí produktivitě odcházely s překvapením všech do pauzy s tříbrankovým vedením. Drůbežářům se podařilo vstřelit branku ihned v prvních vteřinách druhé půle, a to je dostalo do hry. Před brankou Samyc začalo být velmi rušno a na jejich bránu létala jedna střela za druhou. Drůbeži se povedlo přidat další kontaktní gól a vyrovnání viselo ve vzduchu. To přišlo po nařízené penaltě, kterou bezpečně proměnil veterán Baloušek. Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale 20 vteřin před koncem Drůbež otočila výsledek ve svůj prospěch, když Baloušek doslova celým tělem dopravil míč přes obránce až do brány.

Chill – FC Kapr 5:3 (1:3)
Branky: Varyš J. 4, Färber – Rauscher Jar., Kašpar, Calta. ŽK: Bače – Kašpar, Calta. Penalty: 0:2.
Chill: Janda - Rusín, Färber, Varyš J., Malík, Bače, Špatný, Veselý.
FC Kapr: Tondr - Filip, Rauscher Jar., Kašpar, Valta, Staněk T., Calta, Brůžek Jak.
Chill musel do utkání provést změnu, protože se nedostavil jejich brankář, a tak si mezi tyče stoupl Janda. Kapři na sobě nechali od začátku zápasu znát, že chtějí konečně bodovat a na palubovce to bylo vidět. V zakončení však nebyli příliš spolehliví a do půle odcházeli jen s dvoubrankovým vedením. Přesnost ve druhé půli naopak našel Varyš z Chillu. V utkání zaznamenal 4 branky. V druhé polovině se projevila právě nemohoucnost Kaprů v zakončení a i díky tomu si ani ve třetím zápase nepřipsali žádný bod. Naopak Chill zatím letos neprohrál a posunul se na průběžné třetí místo.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Fotogalerie Petra Vlasáka zde

Záznam utkání 3. kola je na Youtube kanálu ligy zde

Napsal(a) Rostislav Bakula | Foto Petr Vlasák