Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Boršov našel prvního přemožitele v Precis aréně

 
středa, 10. května 2017, 18:40

Jednoznačný král českobudějovického okresního přeboru Boršov nad Vltavou zavítal v neděli ráno do jankovské Precis arény, kde neuhájil letošní neporazitelnost a poprvé v sezóně padl. Jankovská rezerva byla na lídra výborně připravena a díky dvěma gólům z prvního poločasu získala skalp vedoucího celku tabulky.

Hosté se museli obejít bez dvou klíčových hráčů Grubera a Ševčíka, ale i tak byla vidět na jejich výkonu nesporná kvalita. Jenže tu potvrdila i jankovsko-dubenská rezerva, která díky další výhře udržela jarní neporazitelnost!

Oba celky předvedly na okresní přebor nadprůměrnou podívanou. Zápasu pomohla i rychle vstřelená branka, na kterou čekali diváci pouze do 5.minuty. To Václav Jirkovský poslal z levé strany přesný centr do pokutového území a Martin Kudláček potvrdil, že v pokutovém území může konkurovat Davidu Lafatovi. Hlavou zamířil přesně pod břevno a mohl se radovat z jedenácté trefy v sezóně - 1:0.

O rychlé vyrovnání se pokoušel střílející Filip Pokorný o minutu později, avšak v brance Jankova byl pozorný Lukáš Hejníček. Poměrně slušnou příležitost si v živém prvním poločase vytvořil Boršov v 20.minutě, jenže zakončující Vojtěch Čuřík mířil nad domácí branku. Toho využili jankovští a v 21.minutě po spolupráci dvou pendlů vsítili druhou branku. Václav Jirkovský vysunul Martina Popelku, ten ustál atak dvou protihráčů a krásnou střelou do šibenice, za dozoru svých velmi hlasitě fandících rodičů, navýšil vedení Jankova - 2:0.

Hosté si vytvořili v zápase dvě velké šance. K té první jim pomohl chybující Lukáš Hejníček, jemuž vypadl centrovaný balón, ale po nedůrazném zakončení Karase odvrátil míč z brankové čáry všudypřítomný Martin Kudláček. Poslední akci první půle vzal na svá bedra zkušený Aleš Matoušek, jehož přímý volný kop směřující těsně vedle v 45.minutě Hejníček kontroloval.

Druhý poločas za tím prvním herně lehce zaostal. Domácí s dvoubrankovým vedením v zádech zvolili udržovací taktiku a směrem dopředu se nijak výrazně nehnali. Ale neměli kam.

Na řadě byl Boršov, jenž se neustále snažil odvrátit první porážku v sezóně. V 53.minutě se po hezké kombinaci a stříleném centru cpali do zakončení na malém vápně hned dva hostující fotbalisté, jenže obětavým zákrokem za cenu vlastního zdraví zakročil obránce Filip Černý a snižující trefu nedovolil. V 64.minutě neuspěl ani Vojtěch Čuřík, který dostal hezký balón za obranu, jenže následnou střelu nasměroval mimo. Druhá velká šance hostů přišla v 73.minutě, když po rychlé akci Čuříka s Filipem Pokorným druhý jmenovaný ve skluzu jen těsně minul poloodkrytou branku Jankova.

Více toho domácí hostům nedovolili. Sami mohli v 86.minutě po spolupráci Petra Hály s Janem Honnerem zaznamenat třetí gólový úder, avšak střela Honnera mezi tři tyče nezamířila. V poměrně kvalitním duelu se tak zrodila první prohra Boršova, jemuž ale i tak postup do I.B třídy neunikne!

SK Jankov B - FK Boršov nad Vltavou 2:0 (2:0)

Branky: 5. Kudláček, 21. Popelka. Rozhodčí: Hučík. ŽK: 1:2 (Simandl - Pokorný, Kofroň). Diváci: 50.

SK Jankov B: Hejníček - Brabec, Honner, Simandl, Černý - Maurer, Maxa O., Popelka, Jirkovský - Kudláček, Tušl. Střídali: Hála P., Bohdal, Boháč, Srogončík.

FK Boršov: Bublík - Fessl, Matoušek, Kofroň, Lísal - Češka, Filištein, Vančura, Čuřík - Pícha, Pokorný. Střídali: Soukup, Anderle.

Nejlepší hráči: Honner, Jirkovský - Pokorný

Napsal(a) SK Jankov | Foto Miloslav Kusbach