Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

OFS České Budějovice je po valné hromadě beze změn

 
středa, 11. ledna 2017, 13:21

V hotelu Clarion se v úterý (10. 1. 2017) uskutečnila volební valná hromada OFS Č. Budějovice. V minulém období si dobře poradil se fotbalovou r(e)volucí a změnou sekretáře. Nebylo divu, že současné vedení nemělo žádné protikandidáty. Ani delegáti z řad klubů o žádnou změnu ve vedení největšího jihočeského okresu nestáli.

Volba staro-nového vedení budějovického okresu proběhla v klidné atmosféře. Přítomné uvítal stávající předseda Jiří Kureš, který delegáty valné hromady seznámil s činností výkonného výboru za poslední tři roky.

Z 51 oddílů se platně zúčastnilo 48 delegátů, tedy 94,11% , 8 delegátů s hlasem poradním, 4 hosté. V diskuzi si vzal slovo předseda SK Mladé Petr Lískovec: požadavek na výchovu nových nástupců funkcionářů, lépe pracovat s mládeží, možnost reorganizace soutěží mládeže, kritika změn pravidel (velké množství změn), nábor rozhodčích, mandát delegátů VV OFS na VH KFS – zpovídat se jednotlivým oddílům OFS a o možnosti zavedení elektronické volby členů VV KFS a VV FAČR. Tento návrh nebyl hlasováním schválen.

Host a předseda KFS Jan Jílek pochválil výbornou spolupráce KFS a OFS ČB, dále hovořil o toku financí do mládeže (odměna trenérům apod.), náboru rozhodčích, fotbalové r(e)voluci, bezchybně zvládnutá OFS ČB, kvalitní čerpání dotací na úrovni okresu ČB a úzká spolupráce s ČUS.

Během diskuze opustili jednání valné hromady 3 delegáti, takže bylo 45 platných delegátů. Volba jednotlivých kandidátů proběhla na schválený návrh pana Hučíka veřejně.

Jiří Kureš obdržel 44 hlasů a byl zvolen novým předsedou OFS ČB na období 2017 - 2020.
Dále proběhla veřejná volba členů VV OFS ČB: Jan Čapek (44 hlasů), Jiří Kubeš (44 hlasů),
Libor Šolc (44 hlasů), Ladislav Bernát (44 hlasů), Karel Hora (45 hlasů), Miroslav Šmejkal (44 hlasů).

Následovala veřejná volba do Revizní komise OFS ČB: Ing. Jan Frantík, Milan Ferebauer a Jaroslav Škuthan. Byli zvoleni počtem 45 hlasů.

Na závěr valné hromady se předseda VV OFS ČB Jiří Kureš rozloučil s účastníky a poděkoval za spolupráci.

KFS pořádá valnou hromadu 5. března
Po okresních valných hromadách bude následovat krajská, která se koná v neděli 5. března 2017 od 13 hod. v hotelu Clarion v Č. Budějovicích.

Podle platných Stanov mají z členských klubů (35 delegátů) právo vyslat na VH delegáty oddíly, které jsou umístěny na 1. – 11. místě KP mužů, na 1. – 6. místě každé skupiny I. A třídu mužů a na 1. – 3. místě každé skupiny I. B třídy. Pro účast na VH je rozhodující tabulka po podzimní části soutěží. V případě, že více členských klubů dosáhne stejného počtu bodů, je pro pořadí rozhodující větší počet branek vstřelených v soutěži.

Každý okresní fotbalový svaz se sídlem v kraji vysílá na VH 5 delegátů.

Napsal(a) Redakce | Foto Milan Šíma