Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Před sezonou jsme s třetím místem rozhodně nepočítali, přiznal trenér Čimelic Tomáš Smrčina

 
sobota, 8. července 2017, 14:35

Významný úspěch v historii oddílu má za sebou SK SIKO Čimelice. Klub z Písecka vstupoval do své páté sezony v krajském přeboru s cílem nemít sestupové starosti, ale ten pod novým trenérem Tomášem Smrčinou překonal nad očekávání. S 55 body nasbíral stejně bodů jako druhá Želeč a měl nejlepší obranu v celé soutěži. „Třetí místo je skvělým výsledkem,“ těší kormidelníka Tomáše Smrčinu, který přišel minulé léto z Milevska.

Umístěním na třetí příčce jste asi předčili všechna očekávání, ne?
Před sezonou nikdo z nás s třetím místem určitě nepočítal, takže ano, v týmu panuje s umístěním spokojenost. Možná jen trochu škoda je ztráty 4 bodů, v 90 minutě v Protivíně a doma s Olešníkem, mohlo z toho být druhé místo. Na druhou stranu jsme získali body i v zápasech, kdy jsme nebyli lepší, takže 3. místo je skvělý výsledek a musíme to brát pokorně.

Jaké byly plány po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Po podzimu byl cíl stejný, držet se na předních příčkách tabulky. První část jara se nám ale výsledkově tolik nepovedla. Na některých hráčích bylo vidět, že zimní přípravě tolik nedali a první polovina soutěže byla z jejich strany slabší, hledali jsme ideální sestavu. Navíc se nám v některých utkáních nedařilo dát gól ani z nejvyloženějších šancí. Druhá polovina jara už byla z naší strany podstatně lepší jak výsledkově, tak herně.

Co vás během sezony nejvíce trápilo?
Nevím, jestli bylo něco, co by nás dlouhodobě trápilo. Kdyby tomu tak bylo, nebudeme na 3. místě. Spíš mě někdy vytáčely omluvenky na zápasy nebo tréninky pro mě z šílených důvodů. Doufám, že se toho hráči na další sezónu vyvarují.

U mužstva jste byl první sezonu. Jak se za svým působením ohlížíte?
Sezona dopadla výsledkově nad očekávání a i herně si dovolím tvrdit, že řada našich zápasů měla dobrou úroveň a dalo se na to koukat. Na druhou stranu je řada věcí, které bych vzal teď zpátky a některé zásahy do sestavy nám asi vzaly i nějaké body. Je to pro mě spíš poučení pro další sezónu.

Kdo tým v sezoně táhl, na které hráče jste se mohl spolehnout?
Nemáme tým postavený jenom kolem jednoho dvou hráčů, kolem kterých se to točí. Úroveň kvality kádru je rozdělená mezi podstatnou část hráčů a proto když nám vypadnou 3 – 4 hráči ze základu, máme je kým nahradit. Když se podívám třeba na střelce, tak nejlepší kapitán Hegenbart má 8 gólů, za ním je ale řada kluků, kteří mají 7 či 6 gólů. Jsem rád, že se nespoléháme na jednoho 20gólového střelce, ale branky rozložíme mezi všechny hráče týmu.  Navíc máme jednoho z nejlepších brankářů v KP a i obrana fungovala velmi dobře.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Na jaře se nám dařilo jak herně, tak střelecky s Pískem, Dačicemi, Ševětínem. Velmi dobrý zápas jsme odehráli v Želči, ale na body to nestačilo. Těžký zápas jsme zvládli v Jindřichově Hradci. Naopak špatný výkon byl už v prvním kole v Katovicích nebo doma s Rudolfovem. Ani konfrontaci s první Soběslaví jsme herně nezvládli.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Tím, že sestoupily tři exdivizní týmy, šla úroveň určitě nahoru, i když paradoxně i oni to neměly v zápasech proti ostatním jednoduché a na umístění je to trochu znát. Nebyla nouze o překvapivé výsledky a celkově si myslím, že žádný tým neměl hlavně na venkovních hřištích nikdy nic jistého. Do posledních kol bojovalo o první trojku šest týmů. To ukazuje vyrovnanost soupeřů.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Zápasy, co jsem viděl na živo nebo sledoval na TVcom, tak se mi líbila herně Soběslav, od které sem to ale čekal. Z dalších třeba Rudolfov. Výsledkově jsem čekal možná víc od Třeboně a Olešníku.

Kdy začínáte s přípravou a s kým se během ní střetnete?
Přípravu začínáme v pátek 7. července. Další víkend jsme přihlášení na memoriál Jardy Dědourka do Milevska. Pak sehrajeme ještě přáteláky se Slavií ČB, Dobříší a píseckou U19.

Jaké budou hráčské změny v týmu?
Ideální stav by pro mě byl, kdyby zůstal kádr pohromadě a nikdo nedocházel ani nepřicházel. Bohužel po ročním hostování u nás končí Míla Fara, který odchází pracovat do armády. Za ten rok, co tu byl, nám hodně pomohl a vytvořil s Michalem Němcem výbornou stoperskou dvojici. Hledáme za něj náhradu. Už máme nějaké varianty, tak uvidíme. Navíc kádr nám posílí Štěpán Říha z Blatné a o dalších dvou hráčích jednáme. Jeden ze současných hráčů se mnou o svém dalším působení nekomunikuje, takže za něj máme předjednanou náhradu.

S jakými plány půjdete do příští sezony?
Myslím si, že další sezóna po letošním umístění pro nás bude trochu těžší, soupeři si na nás dají možná větší pozor a bude se od nás i víc očekávat. Navíc první tři kola máme zase dost těžká. Na druhou stranu by bylo alibistické si říkat, že se chceme hlavně zachránit. To byl plán pro teď skončenou sezónu na podzim. Pokud budou hráči věnovat čas letní přípravě a nebudu místo tréninků a zápasů jezdit do divadel, na prodloužené víkendy a padesátiny příbuzných, tak je v Čimelicích kádr na to, abychom se pohybovali zase na předních příčkách tabulky.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle