Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Planá i Ševětín se loučí debaklem, hosté neuhráli ani bod

 
sobota, 17. června 2017, 17:41

Poslední 30. kolo krajského přeboru zakončilo sezonu půltuctem sobotních zápasů. Předehráno už měly Třeboň s Pískem B (0:1) a J. Hradec s Protivínem (2:0). Z půltuctu závěrečných zápasů porazil v prvním odpoledním utkání Osek druhou Želeč 2:1 a v tabulce poskočil na 11. pozici. Neslavně se se soutěží loučí obě sestupující mužstva. Ševětín odjel z Milevska se šesti brankami, Planá z Čimelic s pěti. Do divize postupující Soběslav porazila v derniéře Dačice těsně 1:0 a dokráčela k rekordnímu zisku. Hranici 70 bodů dokázaly v novém tisíciletí překonat jen Písek (2001 a 2007), Č. Krumlov (2003) a Roudné (2009).

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 30. KOLA KP

TJ OSEK – SOKOL ŽELEČ 2:1 (1:1)

GÓLY: 5. BLAŽEČKA, 61. HOSNEDL – 33. SOKOLT.
ROZHODČÍ: VYCHODIL - ŽEMLIČKA, KOTALÍK. DELEGÁT: NĚMEČEK. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 80.


OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, CARDA, KREJČÍ, BRABEC – BLAŽEČKA (87. HROMEK), MRÁZ (82. HŘEBÍČEK), BROŽ (58. ČAPEK), HOCH, HOSNEDL – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, PETR, PODROUŽEK (64. JANOŠÍK) – BRŮŽEK (62. RABIŇÁK), KOSOBUD, ŠVEC, SOKOLT (78. BOSNYAK), HOLUB – R. NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HOSNEDL, HOCH, CELÝ TÝM - PETR

Díky lepším vzájemným zápasům s Čimelicemi už Želeč v žádném případě nemohla přijít o konečné druhé místo v soutěži, což je pro oddíl, který teprve v loňském ročníku poprvé nakoukl do krajského přeboru, historickým úspěchem. Prohra 2:1 v posledním zápase na půdě Oseku tak tým Romana Lukáče mrzet nemusí. Domácí naopak díky třem bodům přeskočili Písek a končí jedenáctí.

"Chtěli jsme si konečně zahrát fotbal, už o nic nešlo, takže to bylo nahoru dolů," popsal ve stručnosti dění na hřišti domácí trenér Jaroslav Voříšek. Jeho mužstvo se prosadilo velmi brzy, dobře hrající Sebastian Hosnedl zatáhl balón středem hřiště, předložil doleva Blažečkovi a ten prostřelil Hovorku – 1:0. Želeč měla silnou desetiminutovku mezi patnáctou a pětadvacátou minutou, ale prosadit se dokázala až o chvíli později. Nedůrazná obrana Oseku nedokázala odkopnout po rohovém kopu míč, ten se dostal na malém vápně k Michalovi Sokoltovi a zkušený šutér z otočky srovnal na poločasových 1:1.

Výborný výkon korunoval vítěznou brankou Hosnedl. Toho v 61. minutě výstavně vysunul Jakub Říský a osecký záložník vystřelil v plném běhu pravou šajtlí poslední tři body pro svůj tým v končící sezóně. Ty mohl ještě v 87. minutě pojistit právě Říský, ale půl metru od brankové čáry předvedl neskutečnou minelu, míč se mu zamotal pod nohy a netrefil prázdnou klec. Okolo stojící Hoch i Carda jen nevěřícně kroutili hlavou, co všechno se taky dá zahodit.


SK SIKO ČIMELICE – SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ 5:0 (2:0)

GÓLY: 10. VARHAN, 31. SVOJŠE, 72. ZELENKA, 77. KÁŠ, 90. NOSEK.
ROZHODČÍ: L. EIBL - KRAUSKOPF, KORANDA. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 2:2 (ZELENKA, KÁŠ, HANDREJCH, PĚKNIC). ČK: 1:0 (20. SUCHAN). DIVÁKŮ: 150.


ČIMELICE: SLAVÍK – FARA, VITÁK, LISTOPAD, PŠENIČKA – SUCHAN, ZELENKA, VARHAN, KÁŠ – HLAVÍN (74. ŘEZÁČ), SVOJŠE (70. NOSEK). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

PLANÁ: JELÍNEK – SEDLÁČEK, ANDĚL, WELZL, HANDREJCH (73. BROUKAL) – JANOVSKÝ, PĚKNIC, POSPÍCHAL, ŠTIAK – ŠVEC, ŠIROKÝ (54. DO TRUNG). TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: VARHAN, ZELENKA, KÁŠ – NIKDO

Hlavním úkolem Čimelických bylo udržet výbornou třetí pozici, což proti sestupující Plané nebyl pro domácí příliš velký problém. Zvítězit výrazným rozdílem 5:0 dokázali i o deseti lidech, už ve 20. minutě totiž přišli o vyloučeného Suchana.

Mužstvo kouče Smrčiny bylo jednoznačným pánem hřiště od první minuty, Planá tahala za kratší konec po celý zápas. Už v 10. minutě rychle rozehrál přímý kop na polovině hřiště Listopad, dlouhým balónem našel volného Varhana a překvapení hosté poprvé inkasovali – 1:0. Miroslav Suchan sice poté nesmyslně kopl protihráče a zamířil do sprch, ale tlak svého týmu ani příliš neotupil. Planá lacině ztrácela balóny ve středu hřiště, čehož Čimelice dokonale využívaly. Varhan ve 31. minutě našel přihrávkou napříč vápnem Svojšeho a ten do prázdné brány zvýšil na 2:0.

Oživení do hry hostí přinesl až střídající Do Trung a Planá na čas alespoň opticky vyrovnala hru. Relativně přijatelné skóre držela až do 72. minuty, kdy trestuhodné zaváhání obrany a gólmana Jelínka po dlouhém autu zužitkoval Zelenka – 3:0.

Čimelice postupně získávaly větší převahu, kterou vyjádřily dalšími brankami Káše a Noska. Podařenou sezónu tak završily pětibrankovou výhrou a hlavně třetím místem v konečné tabulce soutěže.


SK RUDOLFOV – FK OLEŠNÍK 2:1 (1:0)

GÓLY:10. ŠINDELÁŘ, 64. BAŠČEVAN – 86. ŠTOS.
ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - HOCH, KŘÍŽ. DELEGÁT: KRČÍN. ŽK: 1:3 (DVOŘÁK – POMEJE, NÝDL, STUDNIČKA). DIVÁKŮ: 80.


RUDOLFOV: TERINGL – DVOŘÁK, NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (68. JANÁK), ŠINDELÁŘ, POUZAR, KOVAČIČÍN – VEJVAR (89. HRBÁČ), BAŠČEVAN (83. HAJNÝ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

OLEŠNÍK: J. STUDNIČKA - NÝDL, HELLER, POMEJE, ŠAHAJDA – VAŘÁK (46. TRESSL), ČERVENKA, RABIŇÁK (46. ŠTOS), DRÁB (42. M. STUDNIČKA), ŠÍMA – DUDEK (72. KŘÍŽ). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TERINGL, ŠINDELÁŘ, POUZAR, NOVOTNÝ – POMEJE

Rudolfov potřeboval porazit Olešník, aby se v tabulce dostal před Jindřichův Hradec a zakončil sezónu na pátém místě. Matoušova družina misi splnila, zaslouženě zvítězila, ale o výsledek se po Štosově snížení mohla strachovat.

Každopádně začala velmi dobře, Šindelář v 7. minutě výborně vypálil, ale Olešník podržel brankář Studnička. Na dorážku stejného hráče po Pouzarově rohovém kopu z bezprostřední blízkosti už byl ale i on krátký. V 10. minutě to bylo 1:0. O minutu později se opět blýskl Studnička, nevyzrál na něj Pouzar. Také na druhé straně byl strážce svatyně ve formě, největší šanci hostí Teringl v 15. minutě vyrazil na roh. "Hosty jsme pustili do hry na nějakých pět minut, jinak jsme byli v první půli jasně lepší," zhodnotil úvodní dějství domácí trenér Matouš.

Jeho protějšek Ladislav Táborský posílil do druhého poločasu ofenzivu. Na hřiště přišli Štos s Tresslem a vytáhl se stoper Pomeje. Právě střídající Štos trefil okamžitě po svém příchodu na plochu břevno. Tentokrát měl Rudolfov velké štěstí.

Uklidnění v pohledném zápase přinesl domácím gól ze 64. minuty, Šindelář vysunul do brejku Baščevana, který chladnokrevně zakončil – 2:0. Rudolfov podruhé v zápase výrazně podržel Teringl, který reflexivně nohou vyrazil nebezpečnou střelu jednoho z hostujících hráčů. Přesto domácí brankář jednou inkasoval, prudký střílený centr za jeho záda dorazil Radim Štos – 2:1. Rudolfov zbytek zápasu dohrával takticky a výsledek si pohlídal.


SK OTAVA KATOVICE – TJ HLUBOKÁ N/ VLTAVOU 2:0 (2:0)

GÓLY: 31. UHER, 34. POŽÁREK.
ROZHODČÍ: PŘIBYL – POLÁK, VOTAVA. DELEGÁT: J. ŠAFRÁNEK. ŽK: 2:4 (UHER- ČERMÍN, HÁJEK, LEGDAN, T. ADAM). DIVÁKŮ: 187.


KATOVICE: ŠVEJDA – MIKLAS, SCHÁNĚLEC, BLATSKÝ, KOUTSKÝ (86. MATAS)  – ZOUBEK, CIBULKA, HROMÍŘ, REPA – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA  –  JONÁŠ, LEGDAN, ČERMÍN (58. KRÁTKÝ), ŘÍHA (72. KŘIVÁČEK) – RUBICK, ANTOŠ, LOVIČKA (46. VALENTA), NITRIANSKÝ, NĚMEC - HÁJEK (46. T. ADAM) TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: UHER, SCHÁNĚLEC, BLATSKÝ – NITRIANSKÝ, HÁJEK, VALENTA.

Vyrovnané střetnutí dvou kvalitních soupeřů nabídlo i několik příležitostí, jenže jich dokázali využít pouze domácí. Obrana hostů dlouho pracovala spolehlivě, zvlášť Legdan ovládal vzdušný prostor před Brašničkovou brankou. Ovšem neuhlídala si dva brejky, kterými Katovice překvapily defenzivu Hluboké centry za beky. Nejdříve prchnul po půlhodině hry Vladimír Uher (24 gól v sezoně) a brzy nato i druhý útočník Michal Požárek – 2:0.

O přestávce hlubocký kouč František Cipro vystřídal a oživil tím hru svého týmu. K Hájkovi, který trápil obranu Katovic, se přidal i mladý Valenta. Spolu zaměstnávali katovickou obranu více, než jí bylo příjemné. A zrovna Valenta mohl zařídit snížení vyrovnání, ovšem proti Švehlovi neuspěl. Střetnutí tak skončilo vítězstvím Katovic, které byly šťastnějším týmem.

Pro Katovice to bylo již šestnácté letošní vítězství, v konečném účtování skončily čtvrté. „Jsem rád, že jsme se mohli s našimi fanoušky vítězstvím nad kvalitním týmem. Kluci bojovali a byli odměněni třemi body. Byli efektivnější než soupeř,“ uvedl šéf klubu Tomáš Hajdušek po další povedené sezoně mezi elitou kraje.


SPARTAK SOBĚSLAV – CENTROPEN DAČICE 1:0 (1:0)

GÓL: 37. DVOŘÁK.
ROZHODČÍ: MACKO – PETERKA, HERZOG. DELEGÁT: KUREŠ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 108.


SOBĚSLAV: KUNÍK (46. HNILIČKA) – D. MARŠÍK, BOHÁČ (49. CHOTOVINSKÝ), PODRÁSKÝ (57. M. HROMADA), POLIŠENSKÝ – T. MAZOUCH, PELTÁN, NOHAVA, JANOUŠEK – ŠMÍDMAJER (61. FISCHER), DVOŘÁK. TRENÉR RADEK HAJIČ.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, KŘIVÁNEK, MÁŠA – ŠIMÁNEK, JINDRA, JELÍNEK, TOČÍK – SVOBODA (89. BUJDÁK), JANÁK (86. T. FERDAN). TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: DVOŘÁK – JINDRA.

Opět se potvrdilo, že Dačice dokáží překvapit. Tentokrát bez několika opor a v sestavě se třemi dorostenci (dvěma je 16 let) potrápily soběslavského favorita i v jeho domácím prostředí. Ten si sice vytvořil tlak a nutil gólmana Zejdu k zásahům, leč ten všechny pokusy spartakovců zvládal. Neuspěli proti němu například Nohava, Dvořák ani Šmídmajer.

Nakonec se přece jenom hráči Soběslavi prosadili. Na začátku úspěšné akce byl Nohava, který poslal míč Šmídmajerovi. Ten našel v pokutovém území Martina Dvořáka, který už věděl, co s balonem předloženém na zlatém podnosu provést. Pro nejlepšího střelce přeboru to byl již pětadvacátý zásah.

Po přestávce chtěli domácí svůj náskok navýšit a tlačili se před branku Dačic. Jenže už jim nebylo přáno. Ale přitom pochopitelně mysleli na zadní vrátka, protože si byli vědomi možností soupeře kdykoliv dostane příležitost. Už se nic takového nestalo, takže hosté přes veškerou snahu vyšli naprázdno. Na konci střetnutí si za Centropen zahrál trenér Bujdák a v poli náhradní gólman Ferdan.

„Těší nás, že jsme úspěšnou sezonu zakončili vítězstvím. Dačice byly zdatným soupeřem, ale vyhráli jsme zaslouženě,“ komentoval vítěznou rozlučku vedoucí mužstva František Maršík, který u týmu končí a bude mu pomáhat jen při domácích zápasech. Venkovní cesty přenechá mladším.


FC ZVVZ MILEVSKO – SK ŠEVĚTÍN 6:0 (3:0)

GÓLY: 33., 63., 77. ŠIMÁK, 3., 53. BARDA, 41. ALEXA.
ROZHODČÍ: L. EIBL – JAROLÍM, KLÁTIL. DELEGÁT: PRIMUS. ŽK: 0:1 (KLAPUŠ). DIVÁKŮ: 40.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ (57. SEDLÁK), VAKOČ, KOSOBUD, P. NOVOTNÝ (77. FIALA) – ALEXA (65. PATÁK), KOMÁREK, MARVAN, MÁLEK – BARDA (85. STRNAD), ŠIMÁK. TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, HANOUSEK, KUPEC, SVÁTA – VALTA (84. BEZNOSKA), BOHONĚK (57. ŠVEJDA), P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ - KLAPUŠ, SUCHAN (71. TRNKA). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠIMÁK – NIKDO.

Ševětín po roce v krajském přeboru končí. Držel naději na záchranu, ale po její ztrátě ztratil sebedůvěru a jeho konto v počtu obdržených branek začalo rychle narůstat. A nebylo tomu jinak ani v Milevsku.

Favorit začal zhurta a už ve 3. minutě načal skóre kapitán Barda po nahrávce Alexy – 1:0. Do přestávky náskok navýšili ještě Šimák a Alexa na poločasových 3:0. Vzduchotechnici měli i další příležitosti, ale zůstalo jenom u těch tří proměněných.

Ve druhém dějství se obraz hry nezměnil. Domácí měli jasnou převahu a díky ní pokračovali ve střílení gólů. Tempo sice trochu zvolnilo, ale branek padl stejný počet jako před přestávkou. Zasloužil se o to znovu v posledních zápasech s chutí hrající Jakub Barda a 28letý Jan Šimák, který završil první hattrick v A-týmu. Ukazatel skóre se zastavil na šestce.

„Dokopná sice bude příjemná, ale mohlo to být ještě lepší. I přesto jsem rád, že jsme se rozloučili s našimi fanoušky vysokým vítězstvím,“ potěšilo trenéra Miroslava Strnada, který si posledních pět minut šel také zahrát.


Předehráno

Jiskra Třeboň - FC Písek B 0:1 (více zde)

FK Jindřichův Hradec - FK Protivín 2:0 (více zde)

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach