Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Písku na závěr s přídělem od Jindřichova Hradce

 
pondělí, 12. června 2017, 14:26

Utkání s Třeboní, které mělo být v sezoně až poslední, si písecký B-tým předehrál úspěšně již ve středu, a tak sobotní duel s Jindřichovým Hradcem byl pro celek trenéra Jaroslava Ptáčka derniérou v aktuálním ročníku Ondrášovka krajského přeboru.

Oficiální loučení s kapitánem Davidem Pichlíkem se sice uskutečnilo již dopoledne při utkání třetiligového áčka, ale skutečnou tečku za svou fotbalovou kariérou napsal domácí stoper právě až proti Jindřichovu Hradci. Poslední zápas měl však hořkosladkou příchuť v podobě vysokého debaklu. Písecký dres zřejmě naposledy oblékl také útočník Jan Zušťák.

A právě oba výše jmenovaní měli úvodní příležitosti ke skórování, jenže David Pichlík mířil, mimo a Jan Zušťák vykoupal několik hradeckých obránců včetně gólmana Rešla, ale s finální střelou váhal tak dlouho, až prováhal.

Místo klidu přišel trest, a to hned trojnásobný. Hráči Jindřichova Hradce nasázeli domácím tři branky během osmi minut a důrazně tak vykročili za vítězstvím. Na jeho potvrzení si však museli počkat, protože ve 37. minutě se o písecké snížení svým rozlučkovým gólem z penalty postaral David Pichlík.

Byla to ale jen labutí Píseň Písku, který po změně stran prožil další černý úsek hry. Zraněný brankář Jakub Jevčák nestačil hasit pokusy jindřichohradeckých střelců, a když musel v 69. minutě lovit míč ze sítě posedmé, přepustil své místo Luboši Machovskému, který však běžně nastupuje v poli.

Machovský si ve zbývajících minutách připsal jeden ostrý zákrok, když musel likvidovat přímou střelu z trestného kopu. Útočníci soupeře ho sice dvakrát překonali, ale v obou případech z ofsajdového postavení a výsledek tak zůstal nezměněný - přesto pro domácí velice nepříznivý.

FC Písek B - FK Jindřichův Hradec 1910 1:7 (1:3)

Branky: 37. Pichlík (pen.) - 20. Beránek, 24. F. Votava, 28. Beránek, 54. Koutný, 58. Chalupský, 63. Beránek, 69. T. Šenkýř. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Eibl. Delegát: Šnajder. ŽK: Pichlík, Jevčák - M. Šenkýř. Diváků: 50.

Písek: Jevčák (71. Machovský) - Žurek, Keclík, Pichlík (80. Hrala), Velek, Hudák Uhlík, Kinkor, Řežábek, D. Votava, Zušťák (31. Stráský). Trenér Jaroslav Ptáček.

J. Hradec: Rešl - Blažek, Völfel, T. Šenkýř, M. Šenkýř (80. Nováček), Kučera, Černoch, Koutný, F. Votava - Beránek, Chalupský (89. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle