Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice pokračovaly ve střelecké pohodě. Béčko Písku utržilo půltucet

 
úterý, 6. června 2017, 12:35

Ve 28. kole krajského přeboru přivítaly Čimelice fotbalisty FC Písek B. Okresní derby za dusného počasí probíhalo v režii domácího celku, který v posledních třech zápasech nasázel dohromady 17 gólů.

Začátek patřil domácím a už v 5. minutě po rohovém kopu Listopada se k míči dostal Viták a vstřelil první branku utkání. Ve 12. minutě pak pálil Listopad, ale jeho střelu Jevčák vyrazil. Písečtí po rychlém obdrženém gólu byli zaskočeni a nedařilo se jim dostávat dopředu.

Ve 21.minutě Káš obešel dva písecké obránce a naservíroval přesnou přihrávku Hegenbartovi a ten se nemýlil a zvýšil na 2:0. Ve 24. minutě po přímém kopu Svojšeho hlavičkoval Fara nad branku Písku. O dvě minuty později se do šance dostal Hegenbart, Jevčák si se slabou střelou poradil.

Písek se dostal k první střele až v 31.minutě, ale pokus Keclíka Slavík vyřešil. Další šanci domácích nezužitkoval Pšenička, jenž střílel pouze do boční sítě písecké branky.

Druhý poločas zahájili lépe opět Čimeličtí. Nejprve střílel Svojše vedle branky a ve 49.minutě unikl po levé straně Viták a jeho centr do pokutového území si srazil do vlastní branky Pichlík.

Písečtí se konečně začali dostávat dopředu, ale žádnou brankovou příležitost si nevytvořili. V 61. minutě byl ve vápně faulován Hegenbart a Svojše pokutový kop bezpečně proměnil - 4:0. V 74. minutě zahrávali domácí rohový kop čerstvým Neklem a na jeho centr si vyskočil Pšenička a hlavou překonal píseckého brankáře popáté. S Píseckými to vypadalo hrozivě.

V 76. minutě se ale dostal do šance hostující střelec Zušťák a snížil stav utkání na 5:1. To ale bylo ze strany Písku vše. V 85. minutě byl nařízen proti Písku přímý kop, míč si postavil Nekl a krásnou střelou do šibenice překonal píseckého brankáře pošesté. Závěr utkání se pokojně dohrál a domácí spolu se 150 diváky slavili vysoké vítězství.

„Písek přijel s mladým kádrem doplněným o zkušeného Zušťáka a Pichlíka. Nám se povedl vstup do utkání, kdy po rohovém kopu skóroval dobře hrající Viták a tím jsme se uklidnili. Do poločasu se nám povedlo jít do vedení 2:0 po hezké akci Káše z pravé strany a zakončujícího Hegenbarta. Během první půle jsme podle mě střídali velmi dobré okamžiky s těmi horšími a mladíci z Písku si vytvořili nebezpečné gólové šance. V tuhle chvíli jsme hráli vepředu v hodně lidech a po ztrátě se některým hráčům nechtělo vracet. Hra vypadala dost neurovnaně. Druhý poločas byl po téhle stránce lepší a zaslouženě jsme přidali další čtyři góly. V zápase se projevila větší zkušenost našeho kádru a zaslouženě jsme získali 3 body,“ zhodnotil okresní derby čimelický trenér Tomáš Smrčina.

SK SIKO Čimelice - FC Písek B 6:1 (2:0)

Góly: 5. Viták, 21. Hegenbart, 49. vlastní (Pichlík), 60. Svojše (pen.), 74. Pšenička, 85. Nekl – 76. Zušťák. Rozhodčí: Jarolím - Krauskopf, Koranda. DFA: Vrzal. ŽK: 0:1 (Pichlík). Diváci: 150.

Čimelice: Slavík - Fara, Němec, J. Viták (70. Varhan), Pšenička - Zelenka, Hegenbart, Hlavín (61. Nosek), Káš (68. Suchan), Listopad (73. Nekl) - Svojše (61. Pávec). Trenér Tomáš Smrčina.

Písek B: Jevčák – Žurek (54. Votava), Hudák (76. Machovský), Pichlík, Velek – Stráský (54. M. Viták), Keclík, Hrala (76. Řežábek), Dan, Blažek- Zušťák. Trenér Jaroslav Ptáček.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle