Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výhru zachránil nestárnoucí Jan Zušťák

 
pondělí, 29. května 2017, 15:35

27. kolo Ondrášovka krajského přeboru zavedlo na písecký pažit mužstvo poslední Plané nad Lužnicí. Přestože sobotní soupeř Písku disponuje nejhorší obranou v soutěži, nečekalo na svěřence trenéra Jaroslava Ptáčka nic jednoduchého. Planá dopředu zápas nevzdávala a domácí tým značně potrápila.

První polovina důležitého duelu, do něhož po dlouhé pauze nastoupil zkušený pilíř domácích zadních řad David Pichlík, nenabídla příliš vyložených příležitostí. Písek zahrozil přímým volným kopem Štěpána Hlinky, na který se snažil doskočit Jan Zušťák a Planá se dostávala k šestnáctce domácích především zásluhou aktivního Davida Do Trunga, ale branky začaly padat až po přestávce.

Na startu druhé půle si oba tábory připsaly po jedné velké příležitosti. V dresu Písku však ve finální fázi míč špatně trefil Petr Velek a o chvíli později na druhé straně nepřesně mířil Tomáš Pösinger. Skóre tak otevřel až Jan Zušťák, který v 60. minutě využil kolapsu hostující obrany, jež vehementně reklamovala ofsajd, a sám před brankářem Michalem Fajfrlíkem nezaváhal - 1:0.

Místo uklidnění a dovedení zápasu do vítězného konce ale přišlo vyrovnání. V 68, minutě nezareagovala domácí obrana na centr z levé strany, který bez povšimnutí proletěl šestnáctkou Písku až k volnému Janu Trčkovi, který srovnal na 1:1.

Následná snaha týmu v červených dresech ovoce nenesla. Nebezpečně to zkoušel Václav Hrachovec přímo z trestného kopu, Fajfrlík byl však pozorný. V závěrečných okamžicích tak na sebe vzal odpovědnost znovu Jan Zušťák a těsně před závěrečným hvizdem rozhodčího Klátila zaúřadoval přesnou hlavičkou na 2:1.

FC Písek B - TJ Sokol Planá nad Lužnicí 2:1 (0:0)

Branky: 60. Zušťák, 90. Zušťák - 68. Trčka. Rozhodčí: Klátil - Jarolím, Krčín. Delegát: Brož. ŽK: Pichlík, Uhlík - Pospíchal, Pösinger, Švec.

Písek B: Jevčák - Žurek, Uhlík, Pichlík, Hrachovec - Říha (79. Hudák), Hlinka (85. Machovský), Hrala (57. Dan), Velek (72. Stráský) - Zušťák, Řežábek (57. Votava).

Planá: Fajfrlík - Sedláček, Welzl, Anděl, Handrejch (46. Štiak) - Do Trung, Janovský, Pospíchal, Pösinger (70. Široký) - Švec, Trčka.

Napsal(a) Petr Brůha