Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň brankami Průchy porazila Olešník, v Milevsku se zrodila divoká remíza 3:3

 
neděle, 21. května 2017, 18:58

V nedělním dopoledním utkání zvítězila na domácím hřišti Třeboň nad Olešníkem 2:0, přestože těžko dávala dohromady základní jedenáctku. O obě branky se v první půli postaral Martin Průcha. Víc než výsledek ale všechny zajímá stav bývalého trenéra Olešníku Miloslava Borového, kterého v hledišti postihl epileptický záchvat a podle dostupných informací byl ve vážném stavu odvezen do nemocnice. Odpolední zápas byl ztrátový pro hostující Rudolfov. Ten v Milevsku dvakrát vedl, v prvním dějství dokonce 0:2, přesto si na zpáteční cestu přibalil pouze bod za remízu 3:3.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 26. KOLA KP

JISKRA TŘEBOŇ - FK OLEŠNÍK 2:0 (2:0)

GÓLY: 13., 43. PRŮCHA.
ROZHODČÍ: KOTALÍK - SEBERA, PŘIBYL. DELEGÁT: EIBL. ŽK: 3:1 (KOPECKÝ, FRANĚK, PRŮCHA – NÝDL). DIVÁKŮ: 180.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA (45.+4. KUČERA), LONSMÍN, KOPECKÝ – MATOUŠEK, HOLÝ, FRANĚK (88. BAŠTA), DIVOKÝ (90.+3. NEKVINDA) – HAVLÍK, PRŮCHA (90. PODSCLAN). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE (90. VAŘÁK), HELLER, DRÁB – M. STUDNIČKA (46. ŠAHAJDA), ČERVENKA, TRESSL, ŠÍMA – DUDEK, ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PRŮCHA, J. SKÁLA – ČERVENKA

Třeboň měla před zápasem s Olešníkem výrazné problémy se sestavou. Kromě dlouhodobě absentujícího kapitána Tomáše Maxy, který si obnovil zranění kolene, byl ze hry kvůli střevním potížím také střelec Karel Holzepl. Nekvinda si zase před utkáním poranil kotník a do děje zápasu zasáhl až jako střídající hráč ve třetí minutě nastavení. Do druhého poločasu navíc nenastoupil ani obránce Cahyna, jemuž soupeř při doskoku šlápl na žebra.

V útoku nastoupil vedle ve formě hrajícího Průchy Havlík. První jmenovaný sám utkání rozhodl dvěma brankami v prvním poločase. O tu první se Průcha postaral svým důrazem, když natřikrát dokázal dotlačit balón přes hradbu těl za Jirkala, to běžela 13. minuta – 1:0.

O chvíli později se v hledišti udály dramatické okamžiky. Na zápas Olešníku, svého bývalého mužstva, dorazil trenér Miloslav Borový, jenž dostal epileptický záchvat a po rychlé první pomoci od třeboňského lékaře Skály musel být sanitkou převezen do nemocnice.

Mezitím co většina diváků sledovala nepříjemnou situaci v hledišti, se podruhé gólově prosadil Průcha. Po individuální akci ze strany si navedl balón do šestnáctky, přehodil si míč na pravou nohu a podélnou střelou uzavřel účet prvního dějství na 2:0.

Bojovný zápas mohl zdramatizovat Dudek, ale gólmanem Jakubem Skálou vyražený míč do strany nedokázal usměrnit do prázdné branky. Minul snad o deset centimetrů. Skála si dokázal s přehledem poradit i s nebezpečnými centrovanými míči a byl jedním z nejlepších hráčů Jiskry.

Také Třeboň se mohla ještě radovat, ovšem dva samostatné úniky v samotném závěru utkání domácí neproměnili. Střidající Martin Podsclan šel úplně sám od poloviny hřiště, ale Jirkal jeho únik zastavil zákrokem, po němž následoval rohový kop. Na vítězství Třeboně 2:0 to ale nic nezměnilo.

O letící míč bojují třeboňský Miroslav Franěk (v bílém) a Dominik Heller. Foto: Petr Vlasák


FC ZVVZ MILEVSKO - SK RUDOLFOV 3:3 (2:2)

GÓLY: 35. BARDA (11), 41. M. NOVOTNÝ, 80. SEDLÁK – 6. J. NOVOTNÝ, 33. KOVAČIČÍN, 57. POUZAR (11).
ROZHODČÍ: KORANDA - KRČÍN, KLÁTIL. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:3 (MÁLEK, KOUTNÍK – HRBÁČ, PROKEŠ, J. NOVOTNÝ). DIVÁKŮ: 150.


MILEVSKO: ŠMITMAJER - M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD - BARDA, MARVAN (72. PATÁK), KOMÁREK, SEDLÁK (83. P. NOVOTNÝ), KOUTNÍK, MÁLEK – PETR DVOŘÁK (88. ALEXA). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – POUZAR, ŠINDELÁŘ, HRBÁČ, KOVAČIČÍN – PFLEGER (81. BAŠČEVAN), JANÁK (69. KOCINA). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: SEDLÁK, KOMÁREK - KOVAČIČIN, POUZAR

Trenér Rudolfova Otakar Matouš přiznal, že před zápasem v Milevsku by byl s bodem spokojený, ovšem vzhledem k průběhu duelu, kdy jeho tým dvakrát vedl, v prvním poločase navíc o dvě branky, je konečná remíza 3:3 pro hosty málo.

Rudolfovu se ze stáže ve Španělsku vrátil Radim Pouzar, jiný stabilní člen základní sestavy, útočník Baščevan, ale musel kvůli zranění zůstat jen na lavičce a zasáhl až do poslední desetiminutovky.

Lépe zápas rozehráli hosté, kteří brankami kapitána Jana Novotného ze 6. minuty a Kovačičína z 33. minuty vedli 0:2. První se trefil hlavičkou po standardní situaci, druhý nádhernou ranou do šibenice z dobrých možná třiceti metrů. "Pak jsme ale zbytečně posadili Milevsko na koně. Šindelář fauloval ve vápně Marvana a domácí kapitán Barda snížil," řekl ke klíčovému momentu první půle Matouš.

Milevsko se do šancí dostávalo hojně, ale kromě proměněného pokutového kopu už pouze vyrovnalo po samostatné akci Martina Novotného na 2:2.

"Druhé dějství jsme začali aktivně, Rudolfov jsme přehrávali, bohužel jsme ale faulovali na polovině hřiště, z čehož šel soupeř do brejku a skončilo to penaltou," okomentoval pro Jihočeský fotbal domácí trenér Miroslav Strnad Málkův faul v šestnáctce. Ten potrestal spolehlivý exekutor Pouzar a hosté v utkání znovu vedli – 2:3. Poslední slovo měl rychlonohý Sedlák, který přesprintoval obranu Rudolfova a podél vyběhnutého Teringla uzavřel skóre zajímavého střetnutí na 3:3.

Střídající Vjačeslav Baščevan v obklíčení vzduchotechniků Tomáše Vakoče a kapitána Jakuba Bardy. Foto: Jan Škrle


O SOBOTNÍCH ZÁPASECH ČTĚTE ZDE

KP: J. Hradec si posvítil na Želeč. Soběslav zachraňovala s Hlubokou bod. Derby Katovic s Osekem nemělo vítěze

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama