Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: J. Hradec si posvítil na Želeč. Soběslav zachraňovala s Hlubokou bod. Derby Katovic s Osekem nemělo vítěze

 
sobota, 20. května 2017, 18:14

Šestadvacáté kolo krajského přeboru otevřel sobotní dopolední duel u Vajgaru, odkud odjela Želeč s nečekaným výpraskem. Ani první Soběslav, ani třetí Katovice nedokázaly využít výhody domácího prostředí a musely se spokojit jen s bodem. Lídr dokonce prohrával s Hlubokou ještě dvě minuty před koncem. Čimelice si po střeleckém trápení s chutí zastřílely s předposledním Ševětínem. Remízou skončil duel Plané s Dačicemi, Centropen stačil vždy srovnat náskok domácích.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 26. KOLA

FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - SOKOL ŽELEČ 4:0 (1:0)

GÓLY: 1. KUČERA, 51. VLASTNÍ (HOLUB), 69. F. VOTAVA, 89. T. ŠENKÝŘ.
ROZHODČÍ: KRAUSKOPF - MACH, JAROLÍM. DELEGÁT: ŠNAJDER. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 50.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, CÍSAŘ (82. ŠMÍD), VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – T. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (78. M. VOTAVA), F. VOTAVA (90. NOVÁČEK). TRENÉR MAREK ČERNOCH. 

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PODROUŽEK (79. BOSNYAK) – RABIŇÁK (69. JANOŠÍK), PETR, ŠVEC, SOKOLT (46. BRŮŽEK), HOLUB – NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: T. ŠENKÝŘ, VÖLFEL - ŠVEC, HOLUB

Sérii tří utkání bez inkasované branky utnul Želči hned po padesáti vteřinách hry jindřichohradecký Vít Kučera. Hosté se z bleskového úderu už nevzpamatovali, brankář Hovorka navíc ještě třikrát lovil míč ze sítě, a Želeč tak prohrála poprvé od 1. dubna, kdy na svém hřišti podlehla Katovicím.

Jindřichův Hradec si pořádně spravil chuť po nevydařeném zápase v Olešníku. K jednoznačnému vítězství zavelel hned v první minutě domácí Kučera – 1:0. Na ploše se ale střetla dvě vyrovnaná mužstva, ve druhé půli to byla dokonce Želeč, kdo udával tempo hry, ale Hradečtí trestali ze standardních situací a brejků. V 51. minutě Tomáš Šenkýř zatočil balón z rohu na přední tyč, tak jak to zkoušívá v tréninku, a balón zapadl za Hovorkova záda, ač v zápise sudí přiznal vlastní gól bránícímu Holubovi – 2:0.

Utkání velmi dobré krajské úrovně rozhodla ve zbytku zápasu pozorná obrana Jindřichova Hradce v čele s navrátilcem do sestavy Václavem Císařem, který Marku Černochovi chyběl minulý týden v Olešníku. Z ní domácí vyráželi do rychlých a hlavně přesných kontrů, jeden takový proměnil v 69. minutě Filip Votava, když si dovolil i kličku brankáři a zasunul míč bez problémů do prázdné brány - 3:0. Rychlé nohy ukázal v samotném konci střetnutí také Tomáš Šenkýř, kterého marně naháněli hostující beci. Domácí záložník střelou po zemi korunoval výhru svého celku, výsledek 4:0 je nakonec pro Želeč docela krutý.


SK SIKO ČIMELICE - SK ŠEVĚTÍN 6:0 (3:0)

GÓLY: 3. SVOJŠE, 27. HEGENBART, 38., 52. ŘEZÁČ, 68. SUCHAN, 87. ZELENKA.
ROZHODČÍ: REISNER - VICAN, HOCH. DELEGÁT: PEČENKA. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 50.


ČIMELICE: SLAVÍK – ŘEZÁČ (62. VITÁK), FARA, NĚMEC, PŠENIČKA – ZELENKA, HEGENBART, HLAVÍN (73. VARHAN), KÁŠ, SUCHAN – SVOJŠE (58. PÁVEC). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

ŠEVĚTÍN: TRNKA – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA (47. ŠVEJDA) – VALTA, BOHONĚK, P. NOVOTNÝ (74. LUDVÍK), KLAPUŠ – R. NOVOTNÝ (87. CHALUPA), HINDY (83. BEZNOSKA). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŘEZÁČ, CELÝ TÝM – NEHLÁŠENO

Téměř jistě sestupující Ševětín naposledy zvítězil 18. března. Tehdy velmi překvapivě loupil na Perštátě. Od té doby jde ale od porážky k porážce a dokázal uhrát jediný bod s Želčí za domácí remízu 1:1. Poslední kapkou pro mužstvo Miroslava Koláčka byla prohra 1:3 s poslední Planou minulý víkend na domácím hřišti. A ani dnes hosté na body nemohli pomýšlet. Po poločase 3:0 bylo hotovo.

Čimelice zvládly zápas s naprostým přehledem, už ve 3. minutě nacentroval dnes nejlepší hráč zápasu Karel Řezáč na Svojšeho a ten z vápna prostřelil mladého Trnku – 1:0. Domácí dál Koláčkovu družinu jasně přehrávali, nepouštěli je do žádných náznaků šancí, naopak sami ještě do poločasu dvakrát skórovali. Trefil se kanonýr Václav Hegenbart a z pozice obránce poprvé v zápase Řezáč. Rázem to bylo o tři branky a ve druhém dějství se jen čekalo na to, kolik si Ševětín odveze.

Nakonec cestuje domů se "šestkou" a to i díky druhému gólu Řezáče, po kterém to v 52. minutě bylo už 4:0. Branky Suchana a Zelenky z 68. respektive 87. minuty upravily kosmeticky skóre do své konečné podoby.


SK OTAVA KATOVICE - TJ OSEK 1:1 (1:1)

GÓLY: 30. UHER - 9. HOSNEDL.
ROZHODČÍ: HERZOG - KAŠTÁNEK, DUNOVSKÝ. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 2:5 (ZOUBEK, BLATSKÝ – ČAPEK, KUNEŠ, CHALUŠ, MRÁZ, CARDA). ČK: 0:1 (64. KREJČÍ). DIVÁKŮ: 259.


KATOVICE: HOLÝ – KOUTSKÝ, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, MATAS – ZOUBEK, SCHÁNĚLEC, REPA, MIKLAS - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

OSEK: CHALUŠ – KREJČÍ, CARDA, BRABEC, ČAPEK (77. BALOUŠEK) – HOSNEDL, J. HOCH, MRÁZ, BROŽ (73. KROUPA), KUNEŠ – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HAJDUŠEK - HOSNEDL, CARDA, HOCH

Osek znovu loupil na půdě velkého favorita. Před dvěma týdny zaparkoval před svou branku autobus a nedovolil skórovat Soběslavi (0:0). Tentokrát kromě dobře pracující defenzivy přidal i vedoucí branku zápasu a nakonec bere velmi cenný bod za remízu 1:1. A to hosté hráli od 64. minuty bez vyloučeného kapitána Krejčího.

Do vedení šel Osek poměrně brzy, už v 9. minutě předvedl Sebastian Hosnedl pěknou individuální akci zakončenou k tyči Holého branky – 0:1. Ještě předtím mohly skórovat Katovice, ale kromě defenzivy Oseku dobře zachytal i brankář Chaluš, jenž lapil Požárkovi dobře mířenou střelu z vápna.

Po úvodní brance se hra nastěhovala téměř výhradně před vápno hostí, ale vyrovnání přišlo až po půlhodině hry. Po rohovém kopu se trefil domácí kanonýr Vladimír Uher, a do kabin se tak šlo s nerozhodným výsledkem 1:1.

Druhá půle neměla tempo té první, přesto se čekalo, s čím Katovice přijdou. Tím spíš, že od 64. minuty hrály proti oslabenému soupeři, kterému se po faulu na unikajícího Miklase vyfauloval kapitán Krejčí. Jenže domácí, kteří disponují nejlepší ofenzivou v soutěži, se nebyli schopni dostat do výraznější příležitosti.

Nakonec mohla rozhodnout druhá minuta nastavení, ale Miklasův projektil o centimetry minul šibenici. Katovice tak počítají ztrátu dvou bodů, Osek naopak veze remízu, která se počítá.


SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ – CENTROPEN DAČICE 2:2 (1:0)

GÓLY: 2. JANOVSKÝ, 74. POSPÍCHAL – 47. TOMAN, 82. JINDRA.
ROZHODČÍ: HANES – JAROLÍM, SEBERA. DELEGÁT: PRIMUS.  ŽK: 2:3 (HANDREJCH, PĚKNIC – ZEJDA, TOČÍK, KNĚŽÍNEK). DIVÁKŮ: 60.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL, ANDĚL, HANDREJCH (78. ŠTIAK) – DO TRUNG, POSPÍCHAL, TRČKA, JANOVSKÝ – PĚKNIC, ŠVEC. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, BRUNNER, VACUŠKA – JELÍNEK (77. MÁŠA), KRTEK, TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: FAJFRLÍK – TOMAN.

Planá se sice krčí u dna tabulky, ale stále živí naději na záchranu. V případě, že nespadne z divize ani jeden jihočeský tým, opustí krajský přebor pouze poslední celek. Na dálku si to tedy rozdají Planá se Ševětínem. Svěřenci Radima Hešíka měli dnes ideální možnost, jak šestnáctou příčku přenechat nováčkovi, ale z převahy v první půli vytěžili jen jeden gól. „Věděl jsem, že bude málo,“ podoktl při hodnocení zápasu plánský kouč Hešík.

Domácí Sokol zahájil nejlépe, jak mohl. Už ve druhé minutě otevřel skóre Janovský. V polovině prvního dějství zahodil penaltu Trčka, když se jeho pokus nevešel mezi tyče, a vzápětí běžel sám na dačickou branku Švec. Po přestávce Centropen přidal a po dvou minutách srovnal rychlonohým Tomanem, který svými úniky zaměstnával celou domácí obranu. Čtvrt hodiny před koncem šli domácí znovu do vedení zásluhou Pospíchala, ale klidný závěr je nečekal. V 82. minutě hosté podruhé dotáhli Jindrou.

Domácí vsadili vše na hru vabank. „Bod byl pro nás málo, ale nakonec jsme ještě mohli prohrát. Hosté pronikali do otevřené obrany a několikrát nás podržel Fajfrlík,“ uvedl Hešík, který měl při velké marodce k dispozici pouze jednoho náhradníka do hry. Po tříměsíční přestávce a pátečním tréninku musel nastoupit od první minuty Pěknic. Také hosté přijeli s minimem náhradníků, v zápise o utkání figuroval mezi náhradníky trenér Roman Bujdák.


FK PROTIVÍN - FC PÍSEK B 3:1 (3:0) 

GÓLY: 16. SLÁDEK, 32. J. VOREL, 33. ZB. VOREL – 52. ZUŠŤÁK.
ROZHODČÍ: REITINGER – MACKO, TUPÝ. DELEGÁT: ZEDNÍK. ŽK: 3:3 (ZB. VOREL, MORAVEC, J. VOREL – HRALA, HUDÁK, ZUŠŤÁK). DIVÁKŮ: 200.


PROTIVÍN: HANUS – ROTBAUER, J. MIKULENKA, R. VOJTA, VOJÍK – FIALA, ZB. VOREL, MORAVEC, RŮŽIČKA – J. VOREL (83. J. VOJTA) – SLÁDEK (57. ZACH). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, VÁCLAVÍK (60. STRÁSKÝ), UHLÍK, HUDÁK (86. SAJTL) – ŘEŽÁBEK, HRALA (80. MACHOVSKÝ), ŘÍHA, VELEK – DAN, ZUŠŤÁK. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: R. VOJTA, ZB. VOREL – ZUŠŤÁK.

Okresní derby přilákaly dvě stovky diváků. Protivín zúročil převahu v první půlhodině a třemi góly v rozmezí sedmnácti minut si vytvořil rozhodující náskok. Píseckého gólmana Jevčáka prostřelil jako první Sládek po prodlouženém trestném kopu J. Vorlem. Domácí se lehce dohrávali do šancí, ale s proměňováním byli na štíru.

Velkou příležitost spálil Moravec a v síti neskončily ani následné tři dorážky. Ani kapitán J. Vorel nezachoval při dvou pokusech chladnou hlavu. Ve 32. minutě získali domácí výhodu pokutového kopu, J. Vorel napoprvé ještě nedal, ale brankářem vyražený míč poslal nezadržitelně mezi tyče. Za pár desítek vteřin bylo v domácím táboře ještě veseleji. Jaromír Vorel prodloužil další trestný kop rozehrávaný téměř z poloviny hřiště a jeho bratr Zbyněk nezaváhal.

Písečtí zahrozili poprvé až ve 38. minutě nebezpečnou Zušťákovou střelou z dálky, kterou musel Hanus odvracet na roh. Po přestávce se Protivín zatáhl do obranné ulity, hosté vsadili na nakopávané míče, ale k ničemu to nevedlo. „Ve druhé půli, především závěrečnou půlhodinu, už nebylo co psát,“ poznamenal náš zpravodaj a šéf klubu Václav Křišťál.

V 52. minutě fauloval Vojík a to byla parketa přesně pro Jana Zušťáka. Trestný kop zatočil nádherně přes zeď do branky. Za osm minut špatně odkopl domácí gólman Hanus, Říha to zkoušel skoro z půlky, ale opuštěnou branku minul. Derby proběhlo v klidné atmosféře, kaňkou byl jen faul J. Vorla na píseckého stopera Václavíka, jehož musela odvést sanitka.                                                                                             


FK SPARTAK SOBĚSLAV - TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 2:2 (0:0)

GÓLY: 51. (11) JANOUŠEK, 88. BOHÁČ – 71. TAUBER, 77. RUBICK.
ROZHODČÍ: VYCHODIL – POLÁK, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:6 (M. MAZOUCH, BOHÁČ – T. ADAM 2, STRÁSKÝ, NITRIANSKÝ, JONÁŠ, LOVIČKA). ČK: 0:1 (90. T. ADAM). DIVÁKŮ: 150.


SOBĚSLAV: KUNÍK – M. HROMADA, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, CHOTOVINSKÝ – FISCHER (46. T. MAZOUCH), M. MAZOUCH, NOHAVA (46. PELTÁN), P. JANOUŠEK – DVOŘÁK, ŠMÍDMAJER. TRENÉR RADEK HAJIČ.

HLUBOKÁ: VACL – ŘÍHA, LEGDAN, ANTOŠ, JONÁŠ – RUBICK (85. LOVIČKA), NITRIANSKÝ, STRÁSKÝ, NĚMEC (80. VALENTA) – TAUBER, T. ADAM. TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – TAUBER.

Teoreticky měla být Hluboká pro vedoucí Soběslav snadným soustem. Tým z podzámčí vyhrál venku jen ve dvou případech, ale na spartakovce se mu letos daří. Jako jediní z celé soutěže je dokázal porazit (3:0) a daleko od vítězství nebyl ani v sobotní odvetě. Lídr byl na pokraji první domácí prohry, ale v závěru vydřel aspoň plichtu. Paradoxně i přes dvoubodovou ztrátu a nejhorší jarní výkon narostl náskok Soběslavi už na osm bodů.

Vyrovnaný první poločas žádnou gólovou situaci nepřinesl. O přestávce sáhl domácí kouč Hajič k dvojnásobnému střídání, ale očekávané zlepšení nenastalo. Hluboká měla více ze hry a prezentovala se velmi dobrým výkonem. Šest minut po zahájení druhé půle faulovali hosté v šestnáctce Dvořáka a P. Janoušek proměnil penaltu. Chvilku nato měl jedinečnou možnost pojistit vedení kanonýr Dvořák, tentokrát však selhal a střílel vedle. Hluboká dál měla míč častěji na svých kopačkách a po 70. minutě udeřila dvakrát Tauberem a Rubickem

Závěrečné minuty byly zbytečně nervózní. Hosté v nich viděli čtyři žluté karty a T. Adam v rozmezí dvou minut i červenou. Domácí spasila 88. minuta. Petr Janoušek podařenou ranou z trestného kopu přes zeď nastřelil tyčku a odražený míč uklidil do branky kapitán Boháč.

Spartak v cestě za premiérovým titulem krajského šampiona doma opět nevyhrál a předpokládaná mistrovská korunovace v Olešníku se odkládá minimálně na další domácí střetnutí proti druhé Želči. A to je možná ten nejlepší scénář, jaký nám závěr sezony mohl nabídnout. Opravdové finále, v němž bude stačit Hajičovým svěřencům i bod.


NE 21. května: 10:30 Jiskra Třeboň - FK Olešník, 17:00 FC ZVVZ Milevsko - SK Rudolfov

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama