Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Nadprůměrný šlágr jara. Souboj Katovic se Soběslaví vyzněl smírně

 
středa, 26. dubna 2017, 23:38

Domácí trenérské duo Malý – Kříž vsadilo na osvědčenou sestavu z posledních kol. Hostující kouč Hajič postrádal distancovaného kapitána Boháče.

Utkání zahájila čestným výkopem katovická starostka Šárka Němečková a dala tím pokyn k náporu katovického mužstva. Již v 5. minutě totiž Horejš vybojoval míč a Repa následně uvolnil Uhera. Domácí kanonýr obešel gólmana Kuníka a do prázdné branky otevřel skóre zápasu – 1:0.

Lídr ze Soběslavi se ale brzkým vedením domácích nenechal zahnat do kouta a obratem se hnal za vyrovnáním. Švehla musel v 15. minutě vyrážet Žaldovu jedovatou střelu na roh. Ve 23. minutě střílel Nohava nad. Ve 32. minutě hosté zahrávali přímý kop z hranice vápna, ale nepropasovali míč přes zeď. Vyrovnání se lídr tabulky dočkal ve 39. minutě. Kanonýr Dvořák dostal ideální přihrávku od Nohavy, zaběhl za beky a s pomocí tyče srovnal skóre – 1:1. Na branku hostí se snažil odpovědět ve 44. minutě Uher, jeho rána z otočky byla hodně nebezpečná.

Druhý poločas nabídl přítomným divákům fotbal nahoru – dolů. Miklasovi na pravém halvu prospěla změna na lepší terén a hned ho bylo plné hřiště. Ve 47. minutě prošel středem hřiště, Kuník ale jeho střelu doprostřed branky kryl. V 50. minutě dal o sobě vědět povedenou střelou Požárek, mířil ale vedle. V 51. minutě centroval z pravé strany Repa, hostující obrana na poslední chvíli odvrátila míč na roh.

Na druhé straně se v 58. minutě vyznamenal Švehla po střele Tomáše Mazoucha z přímého kopu. V 63. minutě byli hosté blízko vedení. Trma  vrma na domácím malém vápně ale nakonec skončila míčem v autu. A když Šmídmajer o tři minuty později překopl po rohu prázdnou branku, přestěhovala se až do konce zápasu iniciativa zase na stranu Katovic. V 68. minutě po samostatné akci Miklase střílel Repa těsně vedle. Stejný hráč mohl utkání v 88. minutě rozhodnout ve prospěch domácích, ale jeho nechytatelný projektil proletěl jen těsně vedle šibenice hostující branky.

„Jsme spokojeni s tím, že jsme mohli po loňském zápase s Jankovem opět nabídnout divákům další šlágr krajského přeboru. Utkání se Soběslaví přineslo špičkový fotbal. Naše mužstvo v souboji s lídrem tabulky obstálo. Chceme být úspěšní i ve druhé polovině jarní části soutěže,“ těšilo Katovické.

SK Otava Katovice – FK Spartak Soběslav 1:1 (1:1)

Branky: 5. Uher – 39. Dvořák. Rozhodčí: Dunovský – Kaštánek, Žemlička. ŽK: 2:1. Diváci: 271.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Blatský, Horejš – Miklas, Zoubek (87. Kočí), Schánělec (67. Matas), Repa – Požárek (89. Koutský), Repa.

Soběslav: Kuník – Podráský, Polišenský, Chotovinský, Hromada – Peltán, Nohava, Žalda (83. Janoušek), T. Mazouch – Dvořák (69. Fischer), Šmídmajer (89. M. Mazouch).

 
 
Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle