Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 22. kole KP

 
středa, 26. dubna 2017, 18:38

Očekávaný zápas mezi Katovicemi a Soběslaví skončil po brankách dvou nejlepších střelců soutěže Vladimíra Uhera a Martina Dvořáka nerozhodně 1:1, což maximálně vyhovuje Hajičově partě, která dál pohodlně vede tabulku. Čimelice doma překvapivě podlehly Rudolfovu 0:2, v nedělní dohrávce zase Jiskra Třeboň porazila Milevsko 3:2. Čtěte ohlasy, nejlepší hráče a fakta ze všech zápasů 22. kola.

VÝSLEDKY 22. KOLA KP

FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - TJ OSEK 2:1 (0:1) 

GÓLY: 66. CHALUPSKÝ, 86. KRÁLÍČEK - 19. MRÁZ.

ROZHODČÍ: JAROLÍM - KRAUSKOPF, MACH. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 3:2 (CÍSAŘ, M. ŠENKÝŘ, VOTAVA – KROUPA, ČAPEK). DIVÁKŮ: 40.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK (76. KRÁLÍČEK), CÍSAŘ, VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ – M. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (89. M. VOTAVA), F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH (67. ČAPEK), BLAŽEČKA, KROUPA (76. NOVÁK), MRÁZ – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BERÁNEK, F. VOTAVA, ČERNOCH – HOSNEDL

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme šli s cílem přerušit sérii domácích porážek, to se nám povedlo, tak jsme spokojeni. Nebyl to ale vůbec lehký zápas, zvlášť když jsme si ho zkomplikovali prvním inkasovaným gólem. Nakonec hlavně po výkonu v druhém dějství jsme utkání otočili a zvítězili, což jsme opravdu už potřebovali."

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: V 19. minutě zahrával Carda volný přímý kop z poloviny hřiště, Mráz si v šestnáctce našel správné místo a hlavou otevřel skóre. Tím přibrzdil útočnou aktivitu domácích. Přesto si vytvořili územní převahu, která vyústila v nespočet rohových kopů. V této fázi hry několikrát udržel svými zákroky čisté konto Chaluš, navíc obranná činnost pracovala celkem spolehlivě. Po obrátce domácí ještě zvýšili tlak, přesto jsme to byli my, kteří z brejku mohli zvýšit. V 60. minutě po přímočaré akci vyslal Blažečka Hosnedla, ten dával zprava před branku, ale nenašel adresáta. Vzápětí vyrazil Chaluš na kluzkém terénu střelu pouze před sebe a na dorážku už byl krátký - 1:1. V 80. minutě se v šanci dvakrát ocitl Říský, ale nakonec to byli domácí, kteří nás v závěru utkání připravili o kýžený bod. Po rozehraném rohu z levé strany se po teči Krejčího trefili podruhé."


 FC PÍSEK B – SOKOL ŽELEČ 1:3 (0:1) 

GÓLY: 72. DAN – 1. KUKUČKA, 55. NOVOTNÝ, 85. JANOŠÍK.

ROZHODČÍ: KLÁTIL – HERZOG, HANES. ŽK: 1:1 (HRALA – NOVOTNÝ). DIVÁKŮ: 20.


PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, VÁCLAVÍK, KECLÍK, STRÁSKÝ – ŘEŽÁBEK, HRALA, HUDÁK, VELEK – VÁCHAL (65. DAN), VOTAVA. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

ŽELEČ:  HOVORKA – ŠKRÁBEK, KOSOBUD, PAVLIČKO, PETR – ŠVÁB (69. JANOŠÍK), HOLUB (73. SOKOLT), KUKUČKA, ŠVEC, RABIŇÁK (82. PODROUŽEK) – NOVOTNÝ (88. BOSNYAK). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JEVČÁK, KECLÍK, VÁCLAVÍK, ŽUREK – KOSOBUD, ŠVEC, KUKUČKA.

David Pichlík, asistent trenéra Písku B: „Nastoupili jsme až s přílišným respektem a hosté nás hned v první minutě potrestali brankou, která prakticky rozhodla. Neustále děláme chyby, které Želeč dokázala potrestat, a naopak my se na nějakou šanci hrozně nadřeme. Je to fotbal spíše na náhodu. Bohužel je to daň za to, že máme velmi mladé, nezkušené mužstvo, které se teprve s dospělým fotbalem seznamuje."

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase s píseckými mladíky jsme byli lepším mužstvem. Zápas jsme, až na zbytečnou situaci po rohu a vlastní brance, kontrolovali a zaslouženě zvítězili."


 SK OTAVA KATOVICE - FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:1 (1:1) 

GÓLY: 6. UHER – 40. DVOŘÁK.

ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - KAŠTÁNEK, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 2:1 (HOREJŠ, REPA - POLIŠENSKÝ). DIVÁKŮ: 271.


KATOVICE: ŠVEHLA – HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ, SCHÁNĚLEC (67. MATAS) – CIBULKA, MIKLAS, ZOUBEK (87. KOČÍ), REPA – POŽÁREK (89. KOUTSKÝ), UHER. TRENÉR ROMAN MALÝ.

SOBĚSLAV: KUNÍK -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, POLIŠENSKÝ, HROMADA – PELTÁN, NOHAVA, ŽALDA (83. JANOUŠEK), T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER (89. M. MAZOUCH), DVOŘÁK (69. FISCHER). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: REPA, UHER, HAJDUŠEK, ŠVEHLA, CIBULKA – NOHAVA, DVOŘÁK, ŠMÍDMAJER

Roman Malý, trenér Katovic: Nám vyšel začátek zápasu, kdy nás poslal do vedení Uher. Po dvaceti minutách převzala iniciativu Soběslav a do poločasu stačila vyrovnat brankou Dvořáka. Druhý poločas opět vyšel lépe nám a bylo tam několik náznaků šancí, ale bez využití. Znovu se ke slovu dostala Soběslav a začala nám zatápět před naší brankou. Velké šance Dvořáka a Šmídmajera se nám podařilo ustát a naopak v poslední šanci zápasu byl Repa, ale dorážku do odkryté branky vyřešil špatně. Zápas se musel divákům líbit a s bodem jsou spokojeny oba celky."

Radek Hajič, trenér Soběslavi: V Katovicích se v sobotu odpoledne hrál i podle domácích fanoušků výborný fotbal, který skončil dělbou bodů. Začátky obou poločasů patřily domácím, už v páté minutě šli do vedení gólem Uhra. Za nás podobným způsobem vyrovnal Dvořák. Myslím si, že jsme po většinu zápasu byli lepším mužstvem a byli blíže ke třem bodům. Myslím, že jsme měli kopat alespoň jednu penaltu (dvakrát ruka ve vápně a faul na hraně vápna), ale rozhodčí to posoudil jinak, tak se nedá nic dělat. Rozhodnout mohl Šmídmajer, ale své dvě velké šance neproměnil. I když počasí moc nepřálo, diváci viděli špičkový fotbal, ke kterému přispěli i všichni tři rozhodčí. Spokojenější jsme z Katovic odjížděli my."


 SK SIKO ČIMELICE - SK RUDOLFOV 0:2 (0:1) 

GÓLY: 35. BAŠČEVAN, 83. POUZAR.

ROZHODČÍ: POLÁK - PŘIBYL, KOTALÍK. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 3:1 (VITÁK, LISTOPAD, HEGENBART – KUNA). DIVÁKŮ: 100.


ČIMELICE: SLAVÍK – VITÁK, FARA, NOSEK (74. SVOJŠE), PŠENIČKA – ZELENKA (66. NEKL), PÁVEC, KÁŠ, LISTOPAD (63. SUCHAN), VARHAN (87. FRONĚK) – HEGENBART. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, JANÁK (90. VEJVAR) – PROKEŠ, HRBÁČ, KOVAČIČÍN (90. DVOŘÁK), POUZAR – ŠINDELÁŘ, BAŠČEVAN (75. KOCINA). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – TERINGL, ŠINDELÁŘ, CELÝ TÝM

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: Musím uznat, že jsme narazili na kvalitního soupeře. V úvodu utkání byl soupeř lepší a nastřel tyč. Nám se povedlo dalších 20 minut, kdy jsme měli zajímavé průniky po pravé straně Varhanem, ale nedokázali jsme z toho nic vytěžit. K naší škodě jsme inkasovali po chybě jako první a to soupeře uklidnilo a hrálo se mu pak daleko líp. Na nás byla znát od té doby trochu křeč.  Škoda naší velké šance před koncem prvního poločasu. Soupeř pak rozhodl 8 minut před koncem povedeným trestným kopem."

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: Čimeličtí mají nejméně obdržených branek v KP, doma na jaře ještě neprohráli, takže jsme věděli, že nás čeká další těžké utkání. Důležité bylo, že jsme vstřelili první branku Baščevanem a neinkasovali jsme z dobře zahrávaných standardních situací domácích v prvním poločase. Ve druhé půli přidal z trestného kopu krásnou střelou druhý gól Pouzar a utkání jsme si už zkušeně pohlídali. Přijeli jsme si do Čimelic pro bod, vezeme všechny tři, takže musím být spokojen."


 SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ – TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 0:1 (0:1) 

GÓLY: 3. TAUBER.

ROZHODČÍ: HOCH – REISNER, MRÁZ. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:1 (TRČKA, POSPÍCHAL – T. ADAM). DIVÁKŮ: 92.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, HANDREJCH, JANOVSKÝ  (82. VONEŠ) – DO TRUNG, TRČKA, PÖSINGER (86. JÍLEK), POSPÍCHAL – ŠVEC (66. ŠIROKÝ), ŠTIAK (73. ŘÍMÁNEK). TRENÉR RADIM HEŠÍK.

HLUBOKÁ: VACL – JONÁŠ, LEGDAN, STRÁSKÝ, ČERMÍN – KRÁTKÝ, T. ADAM (89. L. POVIŠER), ŘÍHA, KŘIVÁČEK (71. FABER) – TAUBER, HÁJEK (53. VALENTA). TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ANDĚL – LEGDAN, VACL, TAUBER

Radim Hešík, trenér Plané: „Zatím nejpovedenější utkání za dobu, co jsem v Plané. Začátek utkání byl opět katastrofický, kdy jsme po standartní situaci obdrželi branku již ve druhé minutě utkání a to jen svou nedůsledností. Od té doby jsme byli lepším týmem, a i když Hluboká zahrozila podélným břevnem, tak naše šance přicházely. Jak jsme s nimi naložili, je druhá věc. Radost mám určitě z toho, že se nám podařilo v krátkém čase výrazně pozvednout herní projev, že nejsme žádnými outsideři, jak tabulka ukazuje, a že se kvalita hry zlepšuje. Práce je ale stále velmi mnoho, jedeme dál.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: U posledního týmu tabulky jsme nepodali špatný výkon, ale neproměňovali jsme ani ty největší šance. V prvním poločase jsme šli ještě dvakrát sami na branku, nastřelili jsme břevno. Ve druhém jsme měli také tři vyložené šance, ale bez efektu. Domácí taky zahrozili, ale v brance jsme měli dobře chytajícího Vacla, který si se šancemi poradil."   


 FK PROTIVÍN - FK OLEŠNÍK 1:1 (0:0) 

GÓLY: 65. J. VOREL – 89. JIRKOVSKÝ.

ROZHODČÍ: VYCHODIL – TUPÝ, REITINGER. DELEGÁT: VRZAL.  ŽK: 4:6 (VOJTA, ZB. VOREL, J. VOREL, PRÁŠIL – ŠÍMA, ČERVENKA, NÝDL, DRÁB, JIRKOVSKÝ, POMEJE). DIVÁKŮ: 150.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, HÁLA, ZACH – ROTHBAUER, R. VOJTA, PRÁŠIL, Z. VOREL, RŮŽIČKA – J. VOREL, MORAVEC (67. SLÁDEK). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, ČERVENKA, TRESSL, ŠÍMA, M. STUDNIČKA (79. DUDEK) – ŠTOS (90. KŘÍŽ). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI:  HÁLA, J. VOREL – ČERVENKA.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: Vstupovali jsme do utkání s cílem neinkasovat do poločasu, jak se nám poslední dobou pravidelně stávalo. To se povedlo, ale ve hře dopředu to pak nemohlo být úplně dobré. Hrál se fotbal bojovný, ale bez šancí. V druhém dějství jsme byli aktivnější, ale nepovedlo se nám navýšit zasloužené vedení. Fyzicky dobře připravený soupeř bojoval do konce, odměnou mu byl bod a pro nás další domácí ztráta. Jsme ale na vzestupné křivce a popereme se o další body."

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Byl to vyrovnaný zápas. V prvním poločase to byla spíš oboustranná dřina, ve druhém se domácí ujali vedení, ale šance jsme měli i my. Kluci bojovali, dřeli a odměnou byl vyrovnávací gól. Myslím, že remíza byla nakonec zasloužená. S Planou teď to pro mě nebude lehký zápas. Strávil jsem tam kus života, takže mančaft znám. Teď jsem ale v Olešníku a samozřejmě musím udělat všechno, aby můj tým vyhrál. Ale i když se to podaří, moc slavit nebudu. Znám situaci Plané, snad se to zlepší. Ale každopádně chci zvítězit.“


 CENTROPEN DAČICE - SK ŠEVĚTÍN 2:0 (1:0) 

GÓLY: 16. VLASTNÍ (KŘÍHA), 84. JINDRA.

ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – TŮMA, PETERKA. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 2:2 (BRUNNER, JANÁK – R. NOVOTNÝ, HINDY). DIVÁKŮ: 80. 


DAČICE: ZEJDA – BRUNNER, NOSEK, KNĚŽÍNEK, VACUŠKA – CELÝ – JANÁK (69. ŠIMÁNEK), KRTEK, TOČÍK, JINDRA (88. JELÍNEK) – TOMAN (89. MÁŠA). TRENÉR DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, KŘÍHA (46. KLAPUŠ), SVÁTA – HINDY, BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, SUCHAN – R. NOVOTNÝ, PETSCHER (72. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JINDRA, CELÝ - P. NOVOTNÝ, L. NOVOTNÝ

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: „Potřebovali jsme získat tři body a za tím jsme šli. V první půli jsme si vypracovali několik dobrých možností, tu největší zřejmě Toman, ale do vedení jsme se dostali po našem centru do vápna vlastním gólem soupeře v 16. minutě. Ševětín měl jednu velkou šanci, kterou však zmařil brankář Zejda. Po obrátce jsme hosty prakticky k ničemu nepustili a paradoxně nám nejvíce zatrnulo při dvou nešťastně zahraných malých domů. Definitivní pojistku velmi cenné výhry přidal v 84. minutě Jindra, před tím jsme spálili poměrně dost příležitostí. Hrálo se čistě, bez zbytečných emocí, jsme spokojeni a myslím, že diváci taky.“"

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: „Z úvodního tlaku a dobré hry jsme neproměnili minimálně tři šance. V 17. minutě jsme si sami vstřelili branku, která dle mého mínění rozhodla utkání. Od té doby domácí čekali na naše útoky a podnikali nebezpečné brejky. V 84. minutě vstřelily Dačice druhou branku a dotáhly utkání do vítězného konce. Musím konstatovat, že pro nás je to velká ztráta bodů."


JISKRA TŘEBOŇ - FC ZVVZ MILEVSKO 3:2 (1:1) 

GÓLY: 40. PRŮCHA, 53. CAHYNA (11), 67. FRANĚK – 8. MARVAN, 76. PETR DVOŘÁK.

ROZHODČÍ: TUPÝ - SEBERA, KORANDA. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 4:3 (CAHYNA, DIVOKÝ, PRŮCHA, KODRAS – P. NOVOTNÝ, SEDLÁK, KOUTNÍK). DIVÁKŮ: 100.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HOLÝ, KOPECKÝ – LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA (12. MATOUŠEK), FRANĚK – HOLZEPL, PRŮCHA (85. NEKVINDA). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, P. NOVOTNÝ, KOSOBUD – SEDLÁK (53. PETR DVOŘÁK), MARVAN (81. ALEXA), KOMÁREK, BARDA – KOUTNÍK, ŠIMÁK (70. PATÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PRŮCHA, LONSMÍN, FRANĚK – PETR DVOŘÁK, KOUTNÍK

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně:Milevsko má kvalitní mužstvo, které příliš neinkasuje. Utkání pro nás začalo nešťastně, když se v 5. minutě zranil Maxa a než jsme ho vystřídali, šel soupeř do vedení. Poté se nám povedlo vyrovnat až zásluhou Průchy pět minut před přestávkou. Druhý poločas opět začalo aktivněji Milevsko, ale v 53. minutě došlo ve vápně k podražení Fraňka a Cahyna nás po pokutovém kopu, který mu brankář vyrazil, dostal dorážkou do vedení. To se nám povedlo navýšit v 67. minutě zásluhou Fraňka po akci Průchy. Zdálo být se rozhodnuto, ale zbytek duelu jsme si zkomplikovali, když soupeř v 76. minutě snížil na rozdíl jediné trefy a bylo to otevřené až do poslední minuty. Utkání bylo bojovné s šancemi na obou stranách. Cením si toho, jak se naše mužstvo dokázalo poprat s nepříznivým úvodem utkání.“ 

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Začali jsme podle našich představ. Věděli jsme, co soupeř hraje, ale na druhou stranu jsem kluky upozorňoval, že to tady bude těžký zápas. Byli jsme aktivní a brzo šli do vedení. Na druhou stranu jsme udělali tři hloupé individuální chyby, které padají na vrub našich kluků. Proto jsme dostali tři góly. Nechci si stěžovat, zda byla nebo nebyla penalta. Někteří moji borci si musí sáhnout do svědomí, zda předvádí výkony, které se od nich očekávají!“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle