Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: František Cipro dostal k sedmdesátinám tři body s Protivínem

 
neděle, 16. dubna 2017, 19:42

Jednadvacáté kolo končilo v neděli v podzámčí, kde se střetly Hluboká s Protivínem. V minulém kole oba soupeři ztratili body, takže měli co napravovat. Více spokojenější byli nakonec domácí, i když Protivín nebývá snadným protivníkem. Jenže tomu se venku v poslední době moc nedaří, a i když častěji držel míč na svých kopačkách, úspěšnější byla Hluboká. Před utkáním poblahopřáli zástupci města a klubu Františku Ciprovi k jeho čtvrtečním sedmdesátinám.

Zatímco se muži trenéra Kobetiče snažili ztéci domácí branku kombinací, domácí byli přímočařejší a v koncovce i efektivnější. Poprvé pohnul ukazatelem skóre Tomáš Tauber, který zkušeně využil chybného vyběhnutí brankáře Hanuse, a ze dvaceti metrů ho přeloboval – 1:0

Hosté stále pokračovali ve své hře, ale ta k úspěchu nevedla. Defenziva Hluboké si dokázala nebezpečnější situace ohlídat a optická převaha hostů neměla šanci na úspěch. Zato se podruhé prosadil Tomáš Tauber. Z levé strany nacentroval balon Hájek a hlubocký střelec zaznamenal s pomocí břevna svůj druhý úspěch – 2:0. A to bylo v prvním poločasu vše.

Ani po přestávce domácí obrana nepřipustila nějakou výraznější změnu ve hře nebo snad dokonce skóre. Svůj náskok si hlídala jako oko v hlavě, a to se zdařilo. Smůlu měl naopak Tauber, který mohl dokončit hattrick. Vyhrál hlavičkový souboj, ale míč zastavilo břevno Hanusovy branky. Nejnebezpečnějším hráčem Protivína byl útočník J. Vorel, který neúnavně bojoval na celé ploše hřiště, ale i jeho snaha vyzněla naprázdno.  Snad jedinou větší příležitost snížit měl Prášil. Ze strany postupoval na Vacla, ale ani on ho nedokázal překonat.

Ohlasy po utkání

Petr Řehoř, funkcionář Hluboké: „Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě. Je pravda, že Protivín se víc snažil o kombinaci a ve statistice držení míče by vyhrál, jenže góly jsme dávali my i díky tomu, že jsme hráli jednoduše. Naši branku soupeř moc neohrozil, drželi jsme ho mimo dostřel. Musím ocenit výkon protivínského J. Vorla, který dřel do úmoru a převyšoval ostatní hráče.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „My stále hrajeme v nějaké křeči a nepodařilo se ji překonat ani na Hluboké. Odehráli jsme špatný zápas. Teď hrajeme doma s Olešníkem, to bude znovu hodně těžký soupeř, ale kdo není. Je jenom mna nás, jak se s tím vyrovnáme.“


TJ HLUBOKÁ N. VLTAVOU – FK PROTIVÍN 2:0 (2:0)

GÓLY: 16., 30. TAUBER.

ROZHODČÍ: PŘIBYL – TŮMA, POLÁK. ŽK: 1:2 (STRÁSKÝ – ROTHBAUER, PRÁŠIL). DIVÁKŮ: 150.


HLUBOKÁ: VACL – JONÁŠ, LEGDAN, STRÁSKÝ, ČERMÍN – NĚMEC (83. VALENTA), NITRIANSKÝ, ŘÍHA, KŘIVÁČEK (77. LOVIČKA) – TAUBER (89. KRÁTKÝ), HÁJEK (46. T. ADAM). TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

PROTIVÍN: HANUS – ROTHBAUER, HÁLA, BROŽ (62. VOJÍK), ZACH – PRÁŠIL, MORAVEC, Z. VOREL, R. VOJTA – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TAUBER – J. VOREL.


PSALI JSME

Želeč otočila duel s Dačicemi a po měsíci vyhrála. Soběslav se proti Třeboni nadřela, ale bere tři body

KP: Čimelice udržely druhé místo, Katovice se dlouho trápily v Ševětíně


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle