Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Soběslav vyhrála v Hradci a navýšila náskok v čele tabulky

 
neděle, 9. dubna 2017, 13:25

Na hradeckém stadionu Vajgar se nedělní dopolední dohrávkou uzavřelo 20. kolo krajského přeboru. Hradečtí přivítali za krásného slunečního počasí první Soběslav, která měla po zaváhání pronásledovatelů jedinečnou možnost jít do devítibodového trháku.

Obě mužstva vyznávají ofenzivní styl a tak se od začátku až do konce hrálo nahoru dolů. V pohledném a vyrovnaném střetnutí byli o něco šťastnější hosté ze Soběslavi. Už podzimní duel nabídl vyrovnanou partii s bezgólovou remízou.

Nedělnímu utkání ale gólové koření nechybělo. Jako první sice zahrozili domácí po Koutného centru Chalupským, ale první zápas do střelecké listiny učinila Soběslav. Ve 13. minutě dlouhý Kuníkův nákop se dostal až k Dvořákovi, strážce Völfel se nechal předběhnout a soběslavský střelec vyslyšel trenérovo přání, že si nechal nějaký ten gól do Hradce. Na povedenou ránu pod břevno se Rešl natahoval marně.                                              

Hradečtí se snažili o odpověď - po trestném kopu O. Černocha mířil vedle Chalupský. Ve 22. minutě se pro Koutného otevřel střed hřiště, domácí kapitán proběhl od půlky až dvacet metrů před soběslavskou branku a parádní střelou levačkou vyrovnal.

Na dlouhé minuty se nic podstatné neudálo. Obrany pracovaly bezchybně a tak další významný moment přišel v 58. minutě.  Na soupeřově půlce operující Peltán si všiml nabíhajícího Šmídmajera, ten dostal milimetrovou přihrávku mezi stopery, zasekávačkou v šestnáctce se zbavil obránce M. Šenkýře a kolem brankáře nezadržitelně skóroval.

Hradec si vypracoval dvě velké příležitosti na vyrovnání. Po hodině běžel sám na Kuníka Kučera, ale střílel jen do brankáře. V 76. minutě se po Koutného standardce dostal do ideální pozice dorážející Beránek, ale z voleje nenamířil mezi tyče. Po rozehraném rohu nakrátko to pak zkoušel Koutný, avšak hostující obrana včas zasáhla a odvrátila střelu na další roh. Závěr už si Soběslavští pohlídali a takticky dostřídali.


FK J. HRADEC 1910 – FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:2 (1:1)

GÓLY: 22. KOUTNÝ – 13. DVOŘÁK, 58. SMÍDMAJER.

ROZHODČÍ: KORANDA – L. EIBL, P. ŠAFRÁNEK. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 0:2 (PODRÁSKÝ, KUNÍK). DIVÁKŮ: 150.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, BERÁNEK, VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – KUČERA, O. ČERNOCH (86. KRÁLÍČEK), KOUTNÝ, T. ŠENKÝŘ – F. VOTAVA, CHALUPSKÝ (68. CÍSAŘ). TRENÉR MAREK ČERNOCH.

SOBĚSLAV: KUNÍK -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – FISCHER (56. ŽALDA, 90. D. MARŠÍK), NOHAVA, PELTÁN, T. MAZOUCH (89. NOVÁK) – ŠMÍDMAJER (86. JANOUŠEK), DVOŘÁK (78. M. MAZOUCH). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOUTNÝ – DVOŘÁK.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto repro/Tvcom