Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboká narazila v Písku, Planá dotáhla třígólovou ztrátu!

 
sobota, 8. dubna 2017, 20:35

První třetina jara v krajském přeboru je za námi. Katovice neztratily body ani v pátém střetnutí. Třeboni naložily do přestávky čtyři góly, hattrickem se zaskvěl Vladimír Uher. Béčko Písku si připsalo první vítězství v odvetách nad dosud neporaženou Hlubokou a zase se o kus vzdálilo chvostu tabulky. Rudolfov zahrál v Protivíně jako z partesu a zakřiknuté domácí jedenáctce nic nedovolil. Bez gólů se obešlo okresní derby Čimelic s Milevskem. Dačice smazaly dvougólové manko s Olešníkem, Planá dokonce srovnala s Osekem tříbrankový rozdíl! Ševětín bral bod za remízu proti Želči. Jubilejní 20. kolo završí nedělní dopolední šlágr J. Hradce s první Soběslaví, která může jít do devítibodového trháku.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 20. KOLA KP

FC PÍSEK B – TJ HLUBOKÁ N. VLTAVOU 1:0 (1:0)

GÓL: 30. VOTAVA.

ROZHODČÍ: PETERKA – MACKO, MACH. DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 4:2 (KECLÍK, UHLÍK, VÁCLAVÍK, HRACHOVEC – TAUBER, KRÁTKÝ). DIVÁKŮ: 50.


PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, UHLÍK, KECLÍK, VELEK – VÁCLAVÍK – ŘEŽÁBEK (74. HRACHOVEC), VÁCHAL (87. HOLUB), PETŘÍK, HUDÁK (63. FR. STRÁSKÝ) – VOTAVA (90. PEROUTKA). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA (46. VACL) – ANTOŠ, LEGDAN, ZB. STRÁSKÝ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ, NĚMEC, KŘIVÁČEK (46. LOVIČKA), VALENTA – T. ADAM (77. KRÁTKÝ), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JEVČÁK, UHLÍK, KECLÍK – LEGDAN.


Na jaře neporažená Hluboká cestovala potvrdit aktuální formu do Písku, ale proti domácím mladíkům, kteří se teprve otrkávají v seniorské kategorii, vyšli překvapivě naprázdno. Ciprovi svěřenci si v první půli vytvořili tři slibné šance, ale vázlo zakončení.

Písek si poprvé zahrál doma na přírodní trávě stadionu Dukly a hned z toho byla premiérová výhra v odvetné části. A povedlo se mu to bez jediného pendla v základní sestavě. „Až v závěru naskočili Hrachovec s Holubem,“ podotkl domácí kouč Jaroslav Ptáček. Ve 30. minutě  přišel jediný gólový okamžik celého zápasu. 17letý David Votava se dostal do úniku po pravé straně a skákavou střelou k protější tyči, která mu nesedla ideálně, překonal Brašničku v hlubocké brance. Oba dva aktéři se střetli ještě jednou, když po nezaviněném střetu musel Brašnička pro zranění o přestávce střídat. Po změně stran mohla Hluboká ze své jediné příležitosti vyrovnat, ale brankář Jevčák Písek podržel.

„Už výkon na Rudolfově byl z naší strany slibný, ale tam to rozhodl rozdílový hráč Pouzar. Kluci dnes makali, odedřeli to. Před zápasem bych byl po výsledcích Hluboké spokojený i s bodem, nakonec jsou z toho tři. Pochválit musím celý tým, potřebovali jsme nutně bodovat a to se povedlo,“ uvedl trenér píseckého béčka Jaroslav Ptáček.


SK SIKO ČIMELICE - FC ZVVZ MILEVSKO 1910 0:0

ROZHODČÍ: HOCH - VYCHODIL, KOTALÍK. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 2:2 (SUCHAN, ZELENKA – KOUTNÍK, KOSOBUD). DIVÁKŮ: 100.


ČIMELICE: SLAVÍK – ZELENKA, FARA, NĚMEC, PŠENIČKA – NOSEK (61. HADÁČEK), NEKL (75. VARHAN), PÁVEC, SVOJŠE (67. KÁŠ) – HEGENBART, SUCHAN. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD, P. NOVOTNÝ – SEDLÁK (68. MÁLEK), MARVAN, KOMÁREK, BARDA – KOUTNÍK, ŠIMÁK (77. PETR DVOŘÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, PÁVEC – KOUTNÍK, PAVEL DVOŘÁK.

Čimelice ztratily v souboji o čelo tabulky dva body. Bezgólová remíza s Milevskem po nepříliš pohledných devadesáti minutách znamená, že SIKO na vedoucí Soběslav, která má navíc zítřejší duel proti J. Hradci k dobru, ztrácí šest bodů. A to se na něj ještě tlačí Katovice, které na jaře neztratily ani bod a po poločase snů porazily Třeboň hladce 4:0.

Dvě relativně velmi dobré příležitosti spálil v první desetiminutovce domácí Suchan. Nejprve po dobrém náběhu na hranici penalty namířil svou hlavičku mimo tři tyče a v 9. minutě mu radost z gólu překazil dobrým zákrokem gólman Pavel Dvořák. Milevsko nebylo herně v žádném případě horší, přesto se do výraznější šance nedokázalo dostat, a to ani ve druhém poločase.

Překlopit misky vah na stranu Čimelic mohl ještě v 52. minutě Nosek, ale Dvořák byl znovu připravený a vyrazil jeho pokus na rohový kop. V utkání chudém na šance se neujala ani Pšeničkova střela ze 78. minuty, a tak si Milevsko veze bod, který se v boji o klidný střed tabulky bude počítat.  


SK OTAVA KATOVICE – JISKRA TŘEBOŇ 4:0 (4:0)

GÓLY: 1., 37., 39. (11) UHER, 27. POŽÁREK.

ROZHODČÍ: KRAUSKOPF – KRČÍN, JAROLÍM. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:1 (ZOUBEK, HROMÍŘ – KODRAS). DIVÁKŮ: 225.


KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (43. KOČÍ), HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ (74. KOUTSKÝ), MIKLAS, CIBULKA (54. SCHÁNĚLEC), ZOUBEK (65. HROMÍŘ), REPA, POŽÁREK, UHER. TRENÉR ROMAN MALÝ.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, HOLÝ, KUČERA, HAVLÍK – MATOUŠEK, LONSMÍN, DIVOKÝ, KOPECKÝ, SCHNEIDER (73. PODSCLAN) – PRŮCHA (49. VESELÝ). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠVEHLA, POŽÁREK, UHER - NIKDO.

Domácím se povedl rychlý nástup. Od výkopu uběhlo pouhých třicet vteřin, když se čerstvě čtyřiadvacetiletý Uher (narozeniny slavil den před zápasem) opřel do odraženého míče po centru Hajduška a nechytatelnou ranou otevřel skóre. Během čtvrthodiny si Katovičtí v euforii vytvořili další dvě šance, načež hosté srovnali krok a chvílemi měli optickou převahu, která však zůstávala bez efektu.

V závěru první půlhodiny Miklas uvolnil Požárka a ten přidal druhou trefu. Před přestávkou ještě přišly velké chvíle katovického oslavence. Vladimír Uher skóroval z dorážky a poté ze značky pokutového kopu, čímž dovršil hattrick.

Po změně stran už fotbal postrádal předchozí tempo, byť domácí si vytvořili ještě několik příležitostí. Hosté si za celý zápas nevypracovali ani jednu situaci, z níž by mohli skórovat. „Dohrávali jsme zápas se třemi dorostenci v poli – Miklasem, který je v základu, a střídajícími Hromířem a Koutským,“ pochlubil se kouč vítězného celku Roman Malý.


CENTROPEN DAČICE – FK OLEŠNÍK 2:2 (0:1)

GÓLY: 77. (11) JINDRA, 88. BRUNNER – 26. POMEJE, 49. ŠTOS.

ROZHODČÍ: POLÁK – SEBERA, PŘIBYL. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:2 (KRTEK, TOČÍK – JIRKOVSKÝ, HELLER). DIVÁKŮ: 50.


DAČICE: ZEJDA – NOSEK (65. JANÁK), KNĚŽÍNEK, BRUNNER, VACUŠKA – CELÝ – ŠIMÁNEK, KRTEK, TOČÍK – JINDRA, TOMAN. MUŽSTVO VEDL ASISTENT DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL (62. TRESSL), POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, KŘÍŽ, ŠÍMA – M. RABIŇÁK – ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TOČÍK, BRUNNER – ŠÍMA.

Souboj o „šest bodů“ skončil nakonec zaslouženou remízou 2:2. Hosté i bez zraněného středopolaře Červenky vedli ještě třináct minut před koncem o dva góly, ale závěr zápasu patřil jednoznačně domácím Dačicím. Vynikající druhá půle rozhodla o dělbě bodů.

Olešník šel do vedení po krásném přímém kopu Pomejeho, jenž nádherně zakroutil míč nad zdí do sítě. Těsně po poločase navýšil vedení Olešníku svým dvanáctým letošním gólem poslední Muž kola Štos a s domácími to nevypadalo dobře.

V 77. minutě proměnil s přehledem pokutový kop Jindra a vykřesal naději na body. Stejný hráč poté vystřelil za vápnem a brankář Jirkal vytáhl pumelici na roh. V závěru napřáhl z dálky Brunner a odvděčil se prvním startem v základní sestavě vyrovnávacím gólem. Centropen po dvou předchozích porážkách vydřel bod a udržel Olešník v tabulce pod sebou.


SK ŠEVĚTÍN – SOKOL ŽELEČ 1:1 (1:1)

GÓLY: 38. P. NOVOTNÝ – 8. PETR.

ROZHODČÍ: REISNER – VICAN, HANES. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 3:2 (R. NOVOTNÝ, SVÁTA, P. NOVOTNÝ – R. NOVOTNÝ, PAVLIČKO). DIVÁKŮ: 100.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (89. VONEŠ), KUPEC, KŘÍHA, SVÁTA – HINDY (84. SUCHAN), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, VALTA – RADIM NOVOTNÝ (90.+2 ŠVEJDA), PETSCHER (63. KLAPUŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PETR, PAVLIČKO, PODROUŽEK (71. STRÁNSKÝ) – FRONĚK (61. JANOŠÍK), HOLUB, ŠVEC, SOKOLT, ŠVÁB – RADEK NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: RADIM NOVOTNÝ, VALTA – PAVLIČKO.

Ševětínu se v oslabené sestavě nepovedlo záchranářské střetnutí v Olešníku, kde se musel obejít bez čtyř hráčů základní sestavy, a na hřišti to bylo patřičně znát. Proti třetí Želči už byl kompletní a v živé paměti měl podzimní vzájemný zápas (0:8).

Želeč se musela obejít bez kapitána Brůžka a stále zraněného Kosobuda. Na trávníku nováčka využila prvního rohový kop a už po osmi minutách otevřel skóre hlavou stoper Petr. Domácí se postupně dostali do hry a ve 37. minutě se jim podařilo vyrovnat.  Hindy vyslal přesný centr do prostoru penalty a Petr Novotný uklidil míč hlavou k tyči.

Hosté po přestávce hrozili hlavně ze standardek, jedna z hlaviček „koníčkem“ skončila vedle, byli fotbalovější, ale Ševětín pro změnu zdobila velká bojovnost. A když Hindy nedotáhl do konce slibný brejk a Bohoněk mířil těsně mimo, skončilo utkání dělbou bodů. „Bod bereme. Remíza je pro obě strany asi spravedlivá,“ řekl vedoucí ševětínského mužstva Václav Chalupa. Nováček si připsal do tabulky čtrnáctý bod, příště opět doma hostí Katovice.


FK PROTIVÍN – SK RUDOLFOV 0:3 (0:3)

GÓLY: 11. PROKEŠ, 14. POUZAR, 26. JANÁK.

ROZHODČÍ: TŮMA – DUNOVSKÝ KAŠTÁNEK. DELEGÁT: FR. ŠAFRÁNEK. ŽK: 1:2 (PRÁŠIL – RYNEŠ, POUZAR). DIVÁKŮ: 100.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK (65. RŮŽIČKA), BROŽ, R. VOJTA, ZACH – ROTBAUER, PRÁŠIL, ZB. VOREL, J. VOJTA, MORAVEC – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ – PROKEŠ (80. VEJVAR), HRBÁČ (88. DVOŘÁK), POUZAR, KOVAČIČÍN – JANÁK (73. KOCINA), BAŠČEVAN (61. ŠINDELÁŘ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – HRBÁČ, CELÝ TÝM.  

Protivín podruhé po sobě nezachytil začátek střetnutí a stejně jako v Oseku vyšel naprázdno také s Rudolfovem, který zdobí dobrá forma a vyhrál již potřetí v řadě. Ladislav Fojtík, nový asistent trenéra Matouše, stále přináší týmu štěstí. Obě strany vyzdvihly výkon Jiřího Hrbáče, který byl nejlepším hráčem na hřišti.

„Dá se říct, že po patnácti minutách bylo po utkání. Přestalo se nám dařit. Naštěstí nemusíme propadat panice, máme dost bodů. Pořád se nemůže dařit,“ řekl předseda Protivína Václav Křišťál. Rudolfov byl teprve druhým mužstvem, které odsud importovalo všechny body. Už v 11. minutě se po Pouzarově trestném kopu prosadil Prokeš. Za tři minuty utrpěli domácí další direkt. Kovačičín našel na vápně Pouzara a jeho výstavní střela zaplachtila za Hanusova záda. Vymalováno bylo ve 26. minutě. Na 3:0 zvyšoval svým prvním gólem v krajském přeboru Janák, který přišel v zimě ze Strmilova, kde hrál okres.

Zkoprnělý domácí tým si za devadesát minut vytvořil jedinou možnost. V 59. minutě trefil břevno Rotbauer. Druhý poločas se dohrával spíše z povinnosti. Rudolfov měl hru ve své moci a minutu před koncem mohl přidat čtvrtý zásah, ale střídající Šindelář napálil břevno a odražený míč poslal Pouzar nad.


SOKOL PLANÁ N. LUŽNICÍ – TJ OSEK 3:3 (0:2)

GÓLY: 71. TRČKA, 75., 89. ŠIROKÝ – 23. HOSNEDL, 28. ŘÍSKÝ, 63. KUNEŠ.

ROZHODČÍ: KLÁTIL – TUPÝ, REITINGER. DELEGÁT: NĚMEČEK. ŽK: 0:4 (KREJČÍ, KROUPA, ŘÍSKÝ, HŘEBÍČEK). DIVÁKŮ: 30.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, HANDREJCH, ŠTIAK, JANOVSKÝ – ŠVEC (69. VONEŠ), PÖSINGER, POSPÍCHAL, DO TRUNG – TRČKA, ŘÍMANEK (46. ŠIROKÝ). TRENÉR RADIM HEŠÍK.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH, BLAŽEČKA, KROUPA, MAROUŠEK (9. HŘEBÍČEK) – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: POSPÍCHAL, ŠIROKÝ, TRČKA – ŘÍSKÝ, BLAŽEČKA.

Dvacet minut před koncem základní hrací doby vše vypadalo pro hosty růžově, vedli 3:0 a už možná přemýšleli, jak znovu poskočí tabulkou do klidnějšího středu. Jenže poslední Planá to nezabalila a ze závěru udělala drama se šťastným koncem. Domácímu Sokolu citelně scházeli oba stopeři (Fořt, Anděl) a na nezvyklém postu museli zaskočit Handrech a Štiak. „Kluci si na posledním tréninku málem střihali, kdo to odehraje,“ smál se po premiéře před plánskými fanoušky nový trenér Radim Hešík.

Domácí své tři stoprocentní šance neproměnili a tak Osek trestal. Během pěti minut skórovali Hosnedl Říským. Plánští měli častěji míč na svých kopačkách, tlačili se dopředu, ale hosté měli mimořádnou produktivitu. Po rohu se nejlépe zorientoval Kuneš a dorážkou dal třetí gól. Na domácí by si v tu chvíli nevsadil ani ten největší optimista. „Povedlo se nám střídání,“ poznamenal Hešík.

Kapitán Trčka snížil a zanedlouho se poprvé prosadil po individuální akci čerstvý Široký, který výrazně oživil hru. Minutu před koncem zahrávali domácí z půlky hřiště standardku a v přeplněné šestnáctce dokázal Široký hlavou srovnat. „Kdyby se hrálo ještě pár minut, možná bychom dali i vítězný gól. I za nepříznivého stavu jsem cítil, že kluci mají na to, aby vyrovnali. Týmový duch byl silný,“ dodal Hešík, jehož víc než výsledek potěšil předvedený výkon.  


NE 09.04. 10:30 FK J. Hradec 1910 - FK Spartak Soběslav

Napsal(a) Michal Průcha, Martin Wipplinger, Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle