Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov si poradil s píseckými mladíky, J. Hradec slaví první jarní výhru

 
neděle, 2. dubna 2017, 13:28

Kompletní nedělní program 19. kola krajského přeboru se smrskl do dopoledního času. Tahákem bylo okresní derby mezi Třeboní a J. Hradcem, které po výsledku 0:2 opanovali hosté a připsali si první jarní vítězství. Rudolfov doma uhájil výhru 3:1 nad velmi mladou píseckou rezervou a Hluboká v otevřeném zápase přestřílela Dačice v poměru 5:2.

Nedělní výsledky 19. kola KP


JISKRA TŘEBOŇ - FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 0:2 (0:0)

GÓLY: 51. CHALUPSKÝ, 59. BERÁNEK (11).

ROZHODČÍ:  MACKO - PETERKA, HERZOG. DELEGÁT: EIBL. ŽK: 4:3 (LONSMÍN, MATOUŠEK, HOLZEPL, FRANĚK – CHALUPSKÝ, KOUTNÝ, BLAŽEK). DIVÁKŮ: 350.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, KIDO, HAVLÍK – MATOUŠEK (69. HOLÝ), LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA, FRANĚK (54. PRŮCHA) – HOLZEPL. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, LORENC, VÖLFEL (90. M. VOTAVA), M. ŠENKÝŘ – CHALUPSKÝ (88. PRINC), O. ČERNOCH, KOUTNÝ, T. ŠENKÝŘ – BERÁNEK, F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: MAXA, J. SKÁLA – ČERNOCH, REŠL

Okresní derby pro sebe ve druhé půli rozhodl Jindřichův Hradec. Proti špatně hrající Třeboni, která nebyla směrem dopředu prakticky vůbec nebezpečná, ale nemělo mužstvo trenéra Černocha příliš velkou práci. Platonický tlak domácích v závěru zápasu na výsledku 0:2 nic nezměnil, na čemž měl svůj podíl brankář Rešl, který Havlíkovi skvěle chytil parádní střelu do "vinglu".  

Vše podstatné se odehrálo ve druhé půli, v 51. minutě po dlouhém centru a akci středem hřiště dorážel do prázdné branky Chalupský a otevřel skóre – 0:1. Následně se hrubě nedomluvila třeboňská defenziva a zmatky ukončil Cahyna zatažením za záchrannou brzdu v pokutovém území. Na zemi se ocitl Filip Votava a nařízenou penaltu proměnil Beránek. Hosté vedli 0:2.

"Bez pořádných střel na bránu nemůžete vyhrát. Bylo to od nás takové jalové," řekl po zápase třeboňský zpravodaj František Švaňa. Jindřichův Hradec tak slaví první vítězství v jarní části sezóny a na osmém místě utekl svému dnešnímu protivníkovi už na pět bodů.


SK RUDOLFOV - FC PÍSEK B 3:1 (1:0)

GÓLY: 32. BAŠČEVAN, 74. a 85. POUZAR – 69. VELEK.

ROZHODČÍ: KRČÍN - VICAN, REISNER. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 0:1 (KECLÍK). DIVÁKŮ: 100.


RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ (70. PEXA), NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ – BAŠČEVAN (82. VEJVAR), POUZAR, HRBÁČ, KOVAČIČÍN (88. DVOŘÁK) – JANÁK (73. ŠINDELÁŘ), KOCINA (46. RYNEŠ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŘEŽÁBEK, KULÍK, HUDÁK, VELEK – STRÁSKÝ, KASÍK (46. VOTAVA), VITÁK, DAN – ŽUREK, KECLÍK. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOVAČIČÍN, PROKEŠ, POUZAR - JEVČÁK, KECLÍK

Písek přijel na Perštát s několika dorostenci v základní sestavě a pouze dvěma hráči na střídání. Hosté na "mužský" fotbal nestačili a zkušenější Rudolfov si hned od začátku vytvářel převahu i gólové situace. Jedině zásluhou brankáře Jevčáka neodjela písecká rezerva s debaklem.

Hned první minuta znamenala velkou brankovou možnost pro Janáka, ale ten zamířil vedle. Chvíli poté nastřelil Baščevan patou tyč. Rudolfov se přes výrazný tlak dostal do vedení až ve 32. minutě. Milimetrově přesný Pouzarův přímý volný kop našel naskakujícího Baščevana a ten umístil hlavičku přesně k Jevčákově levé tyči – 1:0.

Také druhou půli začali domácí tlakem, kdyby v 51. minutě nebyl Baščevan v zakončení prakticky do prázdné branky tak laxní, mohlo být o osudu zápasu rozhodnuto. To samé platí o sólu Kovačičina, jenže ani jeho střelecký pokus neskončil za zády píseckého brankáře.

Písek se osmělil až po půlhodině hry a hned jeho první vážnější výlet za půlící čáru skončil gólem, po rohovém kopu se hlavou prosadil Velek a srovnal – 1:1.

Bylo spíš otázkou času, kdy Rudolfov znovu odskočí. Vedení 2:1 mu krátce po brance hostů vrátil dobře zahraným přímým kopem z osy hřiště Pouzar. Jevčák se jen ohlédl za míčem, který ho na nerovném terénu přeskočil.

Tříbodovou jistotu dal svému týmu znovu Pouzar, jenž v 85. minutě prošel s krátkým vedením balónu středem píseckého obranného valu a podél Jevčáka přidal svůj druhý zásah – 3:1. Rudolfov tak podruhé za sebou zvítězil a podruhé u toho byl nový asistent trenéra Ladislav Fojtík.


TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - CENTROPEN DAČICE 5:2 (1:0)

GÓLY: 2. TAUBER, 49. HÁJEK, 60. a 86. T. ADAM, 75. KŘIVÁČEK – 55. TOČÍK, 85. ŠIMÁNEK.

ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - KAŠTÁNEK, KLÁTIL. DELEGÁT: ŘEZÁČ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 110.


HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ (70. KŘIVÁČEK), LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ (86. FABER), NĚMEC, ŘÍHA (85. KRÁTKÝ), STRÁSKÝ (79. VALENTA) – HÁJEK (57. T. ADAM), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

DAČICE: ZEJDA – NOSEK, KNĚŽÍNEK, MAŠÁT (46. BRUNNER), VACUŠKA – CELÝ – ŠIMÁNEK (70. JANÁK), JELÍNEK, TOČÍK – JINDRA, TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, BRAŠNIČKA – TOMAN

Stejně jako v minulém kole proti Ševětínu i nad Dačicemi Hluboká dokázala zvítězit výsledkem 5:2. Mužstvu trenéra Cipra pomohla bleskurychlá branka Tomáše Taubera. Ten ve druhé minutě zužitkoval hlavou přesný centr a poprvé rozvlnil síť za Zejdou – 1:0.

Obraz hry byl ale po celý první poločas velmi vyrovnaný, dačický Toman dokonce ještě v prvním poločase vstřelil gól, ale pro ruku ho sudí Dunovský neuznal. Do kabin se tak šlo za hubeného vedení Hluboké, přestože duel nabízel zajímavou podívanou.

Druhý poločas to byla jízda nahoru dolů, oba týmy se dokázaly prodrat do brankových možností, ale Hluboká měla přece jen navrch zejména v důrazu kolem šestnáctky. Hájek dal na 2:0, ale vzápětí Dačice kontrovaly snížením Točíka. Branky Tomáše Adama a Křiváčka z 60. respektive 75. minuty už daly výsledku jasnější obrysy, domácí byli najednou v tříbrankovém vedení a Dačicím už čas ubíhal zatraceně rychle. Přesto se ještě brankou Šimánka v 85. minutě přiblížily, stav 4:2 ale rychle upravil dnes dvoubrankový Tomáš Adam a skóre 5:2 už vydrželo do závěrečného hvizdu.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach, Petr Vlasák