Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Štos hlavičkoval jen do břevna, pak úřadovaly Katovice

 
pondělí, 20. března 2017, 18:20

Domácí Olešník nutně potřeboval bodovat, neboť se nebezpečně přibližují k sestupovým příčkám. Trenérské duo Katovic Malý – Kříž se muselo obejít bez distancovaného Kočího a zraněného Schánělce. Na pravý okraj obrany se postavil Matas.

Hra byla poznamenána silným větrem. Tomu se dalo čelit přízemní kombinací, která se Katovickým dařila lépe než domácím. Chyběla ale přesnější finální přihrávka. V největší šanci v 25. minutě Uher přestřelil z malého vápna branku.

Jeden z rozhodujících momentů se odehrál ve 37. minutě. To domácí Štos nasměroval svojí hlavičku jen do břevna. Následný Švehlův odkop od branky si zpracoval Požárek, našel Zoubka, který posunul míč na rozběhnutého Miklase a po jeho přesném zakončení šli hosté do vedení 1:0.

Domácí se na začátku druhého poločasu snažili o vyrovnání, ale do výraznější šance se nedostali. Naopak v 66. minutě vybojoval míč na polovině hřiště Matas a posunul jej Miklasovi. Nejlepší hráč na hřišti jej potáhl k vápnu, kde do střelecké pozice uvolnil Uhera. Katovický útočník se tentokrát nemýlil a prostřelil Studničku – 0:2. To ještě nebylo ze strany hostujícího týmu vše. V 70. minutě vybojoval míč Zoubek a přihrál Uherovi. Ten posunul míč na Miklase, který se dokázal vyhnout domácímu stoperovi a nájezd na Studničku zakončil lobem alá Poborský -  0:3.

Třígólové vedení si hosté bez větších potíží do konce utkání již pohlídali a po výborném výkonu si zaslouženě odvezli tři body.

„Vstup do jarní části sezóny se nám vydařil, z čehož máme pochopitelně radost. Vstupovali jsme do ní početně oslabeni, některé zápasy v přípravě se nám nepovedly. Ale výhra nad Jankovem na konci přípravy mužstvo nakopla, kluci se semkli a podávají výborné výkony. Úvodní dvě výhry jsou tou nejlepší pozvánkou na příští domácí zápas s Jindřichovým Hradcem,“ těší Katovické dvě úvodní výhry odvetné části.


FK Olešník – SK Otava Katovice 0:3 (0:1)  

Góly: 37. a 70. Miklas, 66. Uher.

Rozhodčí: Vychodil - Kotalík, Čmucha. Delegát: Janíček. ŽK: 4:0. Diváků: 80.


Olešník: J. Studnička – Nýdl, Pomeje, Heller, Dráb (42. Šahajda) – Jirkovský (46. Tressl), Chlumecký, Červenka, Šíma (80. Mertl) – M. Rabiňák (84. Kříž) – Štos. Trenér Ladislav Táborský.

Katovice: Švehla – Matas, Hajdušek, Blatský, Horejš – Miklas (86. Hromíř), Zoubek (80. Koutský), Cibulka, Repa – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.


 
 
Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle