Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Neděle přála domácím, Třeboň i Milevsko nadělovaly, Hluboká porazila 1:0 Želeč

 
neděle, 19. března 2017, 15:14

Nedělní program krajského přeboru odstartoval dopolední duel Plané v Třeboni. Jiskra si po výhře 4:0 pohodlně dokráčela pro tříbodový zisk a svému soupeři v boji o záchranu ještě víc zavařila. Stejným výsledkem skončilo odpolední okresní derby Milevska s rezervou Písku. Želeč prohrála na hlubocké umělce a na první Soběslav má čtyřbodové manko.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 17. KOLA KP


Jiskra Třeboň - Sokol Planá n/Luž. 4:0 (2:0)

GÓLY: 10. a 59. HOLZEPL, 18. HOLÝ, 88. FRANĚK.

ROZHODČÍ: POLÁK - SEBERA, PŘIBYL. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 4:2 (CAHYNA, PRŮCHA, KIDO, FRANĚK – POSPÍCHAL, DO TRUNG). DIVÁKŮ: 200.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HOLÝ, KIDO (42. FRANĚK) – MATOUŠEK (76. KUČERA), LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA – PRŮCHA (80. NEKVINDA) – HOLZEPL (85. REDŽEPI). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL, KOLSKÝ (56. TRČKA), ŘÍMANEK – JANOVSKÝ, PÖSINGER, DO TRUNG, POSPÍCHAL (70. ŠVEC), HANDREJCH - ŠTIAK. TRENÉR ROMAN KAČUR.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: MAXA, HOLZEPL, PRŮCHA, LONSMÍN - FAJFRLÍK

Planá díky bleskové brance Štiaka dokázala o uplynulém víkendu obrat o body Jindřichův Hradec, jinak ale mužstvu kouče Romana Kačura sezóna vůbec nevychází a je s osmi body jasně poslední. Zvítězit proto dnes pro Třeboň neměla být bůhvíjaká překážka.

A také nebyla. Jiskra se po dlouhé době přesunula zpátky na přírodní trávu. Změna povrchu jí ale problém nedělala, od úvodního hvizdu držela balón na svých kopačkách a krátkými přihrávkami po zemi si připravovala půdu pro úvodní gól zápasu. Ten přišel v 10. minutě z kopačky Karla Holzepla, který se prosadil po narážečce střelou přes celou branku – 1:0. Za osm minut ránu vyraženou gólmanem Fajfrlíkem, jinak nepochybně nejlepším hráčem Plané, dorazil do branky Hubert Holý a bylo to 2:0.

Hostující celek byl směrem dopředu zcela bezzubý, k ničemu se za celý zápas prakticky nedostal a jen díky dobře chytajícímu brankáři a neproměnění několika výrazných možností Třeboňských odjel jen se "čtyřkou".

Tu ve druhé půli dokonali nejdříve svým druhým zásahem Karel Holzepl a v samotném závěru Miroslav Franěk, jenž si naběhl na centr do vápna a přesnou hlavou k tyči uzavřel účet zápasu. S trochou nadsázky se dá říct, že Třeboň si dnes body uhrála "v suchém triku".


FC ZVVZ MILEVSKO - FC PÍSEK B 4:0 (2:0)

GÓLY: 5. KOMÁREK, 35. MÁLEK, 49. KOUTNÍK, 62. P. NOVOTNÝ.

ROZHODČÍ: REISNER - VICAN, HAVLÍK. DELEGÁT: VL. EIBL. ŽK: 1:4 (ALEXA – ŘÍHA 2, STRÁSKÝ, HUDÁK). ČK: 0:1 (65. ŘÍHA). DIVÁKŮ: 80.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ, MARVAN (62. PATÁK) - KOUTNÍK (71. ALEXA), BARDA, PINC (77. SEDLÁK), MÁLEK - KOMÁREK, P. NOVOTNÝ. TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

PÍSEK B: JEVČÁK (67. HULÍNKO) – HUDÁK, UHLÍK, PETŘÍK, VELEK - SAJTL, DAN, ŘÍHA, NĚMEČEK – ZUŠŤÁK (67. STRÁSKÝ), BLAŽEK.  TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CELÝ TÝM - PETŘÍK

Důležitý souboj sousedů v tabulce o to, kdo se vzdálí sestupovému pásmu, pro sebe na umělce rozhodlo domácí Milevsko už v páté minutě. Útok písecké rezervy v čele se Zušťákem toho příliš nepředvedl a kromě několika nebezpečných standardních situací neměl nárok překonat gólmana Pavla Dvořáka.

Milevsko sice naposledy prohrálo v Dačicích, ale tentokrát mělo zápas jasně ve své režii. První branka navíc Písek pořádně zaskočila. Josef Komárek zahrával pravačkou z pravé strany a poměrně velké vzdálenosti přímý volný kop, ten kompletně všichni hráči proběhli a míč skončil za udiveným brankářem Jevčákem – 1:0. O půl hodiny později si na dobře kopnutý přímák za obranu naběhl Martin Málek a zvýšil na poločasových 2:0.

Branky Františka Koutníka ze 49. a Pavla Novotného z 62. minuty jednak upravily stav skóre na 4:0 a taky sebraly poslední naději Písku na nějaký zvrat zápasu. Hostům příliš nepomohl ani Martin Říha, který se po faulu na Sedláka a druhé žluté kartě poroučel v 65. minutě do sprch. Zakrátko se trenér Ptáček opět odhodlal k výměně brankářů.


TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – SOKOL ŽELEČ 1:0 (0:0)

GÓL: 72. HÁJEK.

ROZHODČÍ: TŮMA - HERZOG, JAROLÍM. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 60.


HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ, LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ, NĚMEC, T. ADAM (68. FABER), KŘIVÁČEK (85. LOVIČKA) – HÁJEK (90. KRÁTKÝ), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, KOSOBUD, PAVLIČKO, KLOC (4. PODROUŽEK) - HOLUB, PETR, BRŮŽEK, ŠVEC, RABIŇÁK – SOKOLT. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: O. NĚMEC, CELÝ TÝM – KOSOBUD

Atak Želče na první místo v soutěži dostal vážnou trhlinu. Porážka na Hluboké, o kterou se jedinou brankou v 68. minutě postaral Pavel Hájek, znamená, že hostující Sokol má po druhém jarním kole 34 bodů a dělí se o druhou pozici s Čimelicemi.

"Tým to odmakal, šli jsme za vítězstvím víc než soupeř," pochvaloval si činovník Hluboké František Šůna po závěrečném hvizdu. Bojovný zápas na umělé trávě rozhodla vůle domácího celku, kterému se příliš nepovedla zimní příprava a ani minulý víkend v Olešníku to ze strany svěřenců Františka Cipra nebylo na kdovíjaký jásot.

Tentokrát to ale směrem dopředu Hluboké šlapalo. Víc než stoprocentní tutovku spálil sám před brankářem Hovorkou Tauber. Zastoupit ho tak musel jiný forvard – Pavel Hájek, který zužitkoval pěknou kombinační akci po straně hřiště a z hranice šestnáctky vypálil přesně k levé tyči. Skóroval už podruhé a je jediným jarním střelcem Hluboké.

Vzhledem k tomu, že nebezpečná hlavička hostujícího Škrábka skončila jen nad břevnem a víc už toho Hluboká Želči ve druhé půli nedovolila, dopadl zápas výsledkem 1:0. A to měl ještě v závěru pojistku na noze domácí Tauber, ale ani nadvakrát nepřekonal Hovorku.


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama