Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň si spravila chuť na Hrdějovicích. Průcha se trefil čtyřikrát

 
úterý, 14. února 2017, 22:59

Po vysoké porážce v sobotním střetnutí na Složišti s juniorkou Dynama ČB (0:5) se třeboňští fotbalisté rehabilitovali v úterním podvečerním přátelském utkání se Slavojem Hrdějovice. Obranu účastníka I. A třídy pokořili v šesti případech, čtyři góly (tři ve druhé půli) zaznamenal Martin Průcha.

Hráči Jiskry si na domácí umělce na Hliníku od začátku vytvořili převahu a řadu šancí. Jenže několikrát volili místo zakončení přihrávku, což nevedlo k účinnému zakončení. A když už se naskytla příležitost, často chyběla přesnost. „Svoje šance promarnili například Maxa, Holzepl nebo Průcha. Dva posledně jmenovaní se nakonec dokázali trefit a poločas skončil naším dvoubrankovým vedením. Na hře Hrdějovic bylo hodně znát, že zkouší řadu nových hráčů, kteří se teprve sehrávali,“ popsal Jihočeskému fotbalu v úterý večer průběh první půle manažer Třeboně František Švaňa.

O přestávce trenér Jiskry Zdeněk Procházka, bývalé levé křídlo Sparty Praha, připomněl hráčům, že je sice pěkné zahrát si fotbal, ale k tomu že taky patří i nějaký ten gól. A jeho slova padla na úrodnou půdu. Třikrát se prosadil Průcha a jednou Maxa. „Zlepšená střelecká produktivita nakonec přinesla ovoce,“ pochvaloval si koncovku ve druhé půli, v níž vystřihl Martin Průcha hattrick v rozmezí jedenácti minut. Na nadšený výkon neměli Hrdějovičtí recept.

Aktuálně se v Třeboni řeší marodka. „Teď hodně sledujeme zdravotní stav našich zraněných hráčů. Nekvinda by se snad mohl vrátit do tréninku koncem týdne, zato Matoušek si s výronem ještě odpočine. A u Diviše musíme počkat na výsledek magnetické rezonance. Snad se to všechno brzy vyřeší a zase je uvidíme na place,“ přál si Švaňa. „V týdnu mančaft čeká mimo jiné i posilovna a bazén, v sobotu pokračujeme zápasem s budějckou Slavií,“ nastínil pořad dalších dnů zimní přípravy.

Jiskra Třeboň – Slavoj Hrdějovice 6:0 (2:0)

Góly: 15., 53., 57. a 64. Průcha, 11. Holzepl, 88. Maxa.

Třeboň: Kopecký – Kodras, Havlík, Kido, Malický – Maxa, Lonsmín, Franěk, Divoký – Holzepl, Průcha. Střídali J. Skála, Veselý, Kučera, Bašta.

Napsal(a) Milan Šíma
 


 

Reklamní sdělení

Reklama