Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Střídající Vejvar zajistil Rudolfovu bod z J. Hradce

 
sobota, 30. září 2017, 12:56

Ve vypjaté předehrávce 8. kola si Rudolfov přivezl hodně cenný bod z Jindřichova Hradce. Domácí tým dostal do vedení proměněnou penaltou kapitán Beránek, za hosty vyrovnával v závěru Vejvar. Na střídačkách bylo hodně rušno, domácí Jiří Mazánek z ní viděl červenou kartu, hostující kouč Matouš musel na tribunu.

Jindřichův Hradec i Rudolfov mají aktuálně skvělou formu. Obě mužstva prohrála pouze v prvním kole, od té doby se derou tabulkou vzhůru. Před vzájemným soubojem byli domácí druzí, Matoušova družina se ztrátou dvou bodů čtvrtá.

Aktivnější v prvním poločase byli domácí, ale pocitvě bránící Rudolfov jim většinu ataků dokázal zneutralizovat. "Jindřichův Hradec dal dokonce v první půli branku ze hry, ale sudí ji neuznal. Dodatečně písknul faul na Teringla," sdělil redakci z místa trenér Rudolfova Otakar Matouš. Soupeř se ale přece jenom branky v první půli dočkal, spornou situaci na hranici velkého čtverce ze 45. minuty, v níž hrál hlavní roli rudolfovský kapitán Novotný, rozhodčí posoudil jako penaltovou. Tomáš Beránek se nemýlil a otevřel skóre zápasu - 1:0. V té době už J. Hradec nemohl počítat se střídajícím Jiřím Mazánkem, který byl z lavičky za kritiku sudích vyloučen.

"Většinou si na rozhodčí nestěžuji, ale tentokrát to hrubě nezvládli," řekl Matouš, který byl ke konci duelu vykázán na tribunu.

Jeho svěřenci ale emotivní duel nakonec dokázali srovnat, v 81. minutě Rudolfov vykombinoval hradeckou obranu, Sládek nahrál střídajícímu Vojtěchu Vejvarovi (vnuk asistenta Ladislava Fojtíka) a ten levačkou vystřelil a Rešlovi rána prošla pod tělem - 1:1. Jindřichův Hradec mohl během druhé půle několikrát navýšit vedení, to se mu ale nepovedlo, a tak bere z domácího duelu pouze bod. To hosté jsou za něj víc než rádi. 


FK Jindřichův Hradec 1910 - SK Rudolfov 1:1 (1:0)

Branky: 45. Beránek (pen.) – 81. Vejvar. Rozhodčí: Hanes - Herzog, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:3 (Princ, Völfel – Teringl, Ryneš, Pouzar). ČK: 1:0 (32. Mazánek ze střídačky). Diváků: 70.

J. Hradec: Rešl – Šmíd, Beránek, Völfel, Mareš (76. Chalupský) – Kučera, Koutný, Králíček, T. Šenkýř – Princ (74. Toman), Votava. Trenér Marek Černoch.

Rudolfov: Teringl – Prokeš, J. Novotný (76. Vejvar), O. Hajný, Kuna – Kovačičín, Pouzar, Janák (90. Dvořák), Ryneš – Šindelář, Baščevan (68. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Koutný, Beránek, Völfel - Teringl, Hajný

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama