Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov si poradil s Olešníkem, Třeboň remizovala v Milevsku

 
neděle, 24. září 2017, 18:50

Rudolfovu se znovu potvrdilo, jak důležitým hráčem je pro něj Radim Pouzar. Díky jeho přesným centrům a precizně provedenému přímému volnému kopu si domácí proti Olešníku připsali důležité tři body za výhru 3:0. Ve druhém nedělním zápase 7. kola krajského přeboru si Třeboň odvezla bod Milevsku po výsledku 1:1.

Nedělní zápasy 7. kola KP


SK Rudolfov - FK Olešník 3:0 (2:0)

Branky: 16. Šindelář, 35. Pouzar, 73. Ryneš. Rozhodčí: Polák Jiří - Tupý Petr, Krauskopf Jiří. Delegát: Hanzal Jan. ŽK: 3:1 (Kuna, Dvořák, Pouzar - Nygmet). Diváků: 130.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, J. Novotný, O. Hajný, Kuna – Kovačičín (79. Vejvar), Pouzar, Hrbáč, Ryneš (85. F. Hajný) – Šindelář, Baščevan (60. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Nygmet, Heller (42. M. Studnička), Šahajda – Vařák (60. Dráb), Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje, Dudek (69. Votava). Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo


Rudolfov se po ne úplně povedeném startu soutěže zvedá, po šesté v řadě neprohrál a vůbec poprvé dal v zápase víc než dvě branky. Po velmi kvalitním výkonu domácí porazili Olešník 3:0. U všeho podstatného byl Radim Pouzar.

„Ten průběh utkání byl pro nás trošku neočekávaný. Věděli jsme, že Olešník je ve formě, ale výborně jsme se na něj připravili,“ řekl redakci po závěrečném hvizdu rudolfovský zpravodaj Petr Hlubocký.

Na Perštátě se hrála rovnocenná partie úvodních deset minut prvního dějství, pak si aktivitu v zápase vzali do své správy domácí a Táborského mužstvu nedali šanci.

Iniciativní Rudolfov si dokázal vynutit fauly v nebezpečných prostorech, z čehož díky precizně zahraným kopům Pouzara těžil. Po čtvrthodině hry byl faulovaný Kovačičín, Radim Pouzar poslal ze standardky míč na zadní tyč, kde Šindelář hlavou prostřelil obranu i gólmana Jana Studničku – 1:0.

Olešník poprvé vystřelil až ve 32. minutě, ale hodně vysoko nad Teringlovu bránu. Na druhé straně si udělal výlet pravý bek Dvořák, který se po sérii narážeček dostal až před velké vápno a byl faulovaný. K exekuci přímého kopu se postavil Pouzar, obstřelil zeď a zvýšil na 2:0.

Dostat hosty do hry mohl prakticky vzápětí Pomeje, ale tváří v tvář Teringlovi neuspěl.

Další parádní balón od Pouzara přistál v 55. minutě na hlavě Ryneše, jeho střelu vykopávali hostující beci z brankové čáry. Repete si stejná dvojice dala v 73. minutě. Tentokrát už s gólovým efektem. Pouzarův rohový kop a Rynešova přesná hlavička k tyči znamenala pojistku – 3:0.

Poslední šanci na nějaký zvrat, nebo alespoň zkorigování stavu, zahodil v 77. minutě olešnický Šíma, který trefil tyč.


FC ZVVZ Milevsko - Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Branky: 27. Komárek – 61. Průcha. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Hoch. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:2 (Petr, Pinc, Barda – Lonsmín, Matoušek). Diváků: 110.

Milevsko: Pavel Dvořák – Pinc, Vakoč, Petr, P. Novotný – Sedlák, Komárek, Barda, Alexa (83. Paták) – Koutník, Petr Dvořák (74. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Třeboň: J. Skála – Cimerhanzl, Lonsmín, Pučejdl, P. Tůma – Kodras (90. T. Tůma), Hami (73. Franěk), Nekvinda, Malický (63. Matoušek) – Holzepl (89. Pancíř), Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Komárek – Lonsmín

Milevsko doma neprohrálo ani tentokrát, ale určitě věřilo v lepší výsledek než remízu s Třeboní. Ta zase neodjela s prázdnou. S konečným nerozhodným výsledkem mohli být nakonec spokojeni všichni. Zápas byl vcelku zajímavý, ale brankového koření se moc neurodilo.

Sice se hrálo nahoru dolů, ale brankáři ze svého umění moc ukazovat nemuseli. Většinou chyběla finální přihrávka, a proto nebylo z čeho zakončovat. Jedinou nadějí ke skórování tak byly standardní situace. A tu dokázali využít domácí hráči. Ve 27. minutě se k trestnému kopu postavil nejlepší hráč vzduchotechniků Josef Komárek a střelou na přední tyč zajistil Milevsku vedení – 1:0.

Ve druhém dějství se na trávníku hrálo podle stejného scénáře. Oba týmy se snažily, kombinovaly, ale jejich snaha většinou končila před pokutovým územím protivníka. Výjimkou byla branková situace, po níž hosté srovnali skóre. Zmocnili se míče ve středu hřiště, ten se dostal až do vápna, kde se Martin Průcha špičkou nohy dostal před domácího beka a překonal Pavla Dvořáka – 1:1. Třeboňští se potom ještě snažili strnout vítězství na svou stranu, leč nezdařilo se. Domácí zkušeně oponovali a sami usilovali o vítězství. Stav utkání se už nezměnil.

„Nakonec to asi byla zasloužená remíza. Hrálo se celkem svižně, ale bez výraznějších šancí na obou stranách,“ poznamenal Miroslav Strnad, trenér Milevska.


PSALI JSME V SOBOTU
KP: Včelnice porazila v derby Dačice, vedoucí Želeč sfoukla Táborsko

 


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Miloslav Kusbach