Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov do třetice venku remizoval, v Dražicích skóroval z jediné střely na bránu

úterý, 19. září 2017, 18:16

Dražice si před duelem s Rudolfovem přály jakkoli bodovat. Nakonec ovšem je pro domácí remíza spíš zklamáním, protože hosté vystřelili na brankáře Baku jedinkrát a skórovali. Dražice naopak slibné možnosti ve finální fázi řešily nešťastně, popisuje v reportáži tamní zpravodaj Lubomír Kolář. Pro Rudolfov je to třetí remíza venku, jiný výsledek mužstvo v aktuálním ročníku nezná.

Hosté z Rudolfova se v tabulce pohybují ve stejných patrech jako Dražice. Dal se tedy čekat vyrovnaný zápas. Alespoň takové byly předpoklady před úvodním hvizdem rozhodčího Dunovského.

Samotný průběh utkání však vyzníval lépe pro domácí hráče. Zejména první část hry nabídla několik našich zahozených gólovek. První šanci měl na kopačce Jiří Štecher, který obral o balon hostujícího gólmana Teringla u rohového praporku a postupoval směrem k odkryté brance. Bohužel se soustředil víc na přihrávku než samostatné zakončení a bylo po šanci.

Z tlaku domácích vyplynula i další příležitost. Tentokrát vystřelil Daniel Štecher, brankář střelu vyboxoval přímo na hlavu Kromky, jehož střela šla však nad branku. O dvě minuty později měl gól na kopačce Veselý, který však místo přímé střely z jedné, po centru J. Štechera, volil přihrávku, ale bez adresáta. Ve 29.minutě centroval z pravé strany J. Štecher, na zadní tyči našel Kromku, ale jeho hlavička zamířila místo do odkryté branky do hlavy protihráče. První půle tak skončila bez gólového vyjádření.

Do druhého dějství nastupovali domácí hráči s odhodláním a nadějí na vstřelení branky. Šance z prvního poločasu je k takovým nadějím opravňovaly. Hosté z Rudolfova v předchozích kláních mnoho gólů nevsítili, většinou se dokázali prosadit ze standardních situací. A nejinak tomu bylo i v Dražicích. Po rozehraném přímém kopu Pouzarem do vápna obrana zaváhala, k balonu se dostal Šindelář, který měl spoustu času na to, aby si míč zpracoval a v 51. minutě propálil Baku – 0:1.

Dražičtí borci nesložili zbraně a vyrovnání viselo na vlásku. V 63. minutě utekl po pravém křídle D. Štecher, prudce nacentroval před branku, ale Kromkovi chyběl k zakončení krůček. V 66. minutě to byl opět mladší ze Štecherů, který dalekonosnou střelou vystrašil hostujícího brankáře. Své skvělé představení pak Daniel Štecher korunoval vyrovnávacím gólem v 68. minutě. Jeho bratr utekl za obránce po pravé straně a zpětnou přihrávkou jej našel před velkým vápnem. Střelou z jedné vymetl pavučiny v pravé šibenici a bylo to 1:1.

Také v dalším průběhu utkání měly Dražice možnost ke skórování a zisku všech bodů. V 72. minutě dostal českou uličkou balon od Veselého Bareš, pronikl do vápna, obešel i brankáře, ale zakončení mu nevyšlo podle představ.

V 80. minutě mohl rozhodnout opět D. Štecher, jenž se dostal k odraženému balonu, ale tentokrát se jeho pokus mezi tyče nevešel. Minutu nato měl příležitost na kopačce i hostující Baščevan, ale z velkého vápna vystřelil tak, že míč nezachytila ani vysoká síť za brankou.

"Po závěrečném hvizdu odcházeli ze hřiště spokojenější hosté. Z jediné střely na branku dokázali skórovat. Naopak naši borci litovali spousty neproměněných příležitostí, zejména v prvním poločase. V dalším kole krajského přeboru zajíždíme v sobotu dopoledne na Hlubokou a doufáme, že si během týdne hráči srovnají mířidla, na Hluboké to bude třeba," míní vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.


TJ Dražice - SK Rudolfov 1:1 (0:0)

Branky: 68. D. Štecher – 51. Šindelář. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Přibyl. Delegát: Szücs. ŽK: 2:3 (Hojdar, Kromka – Ryneš, Novotný, Pouzar). Diváků: 70.

Dražice: Baka – Bareš, Valášek, Hojdar, Vlašin – Hořejší, D. Štecher, Veselý, Stuchlík (71. P. Novotný) – J. Štecher, Kromka (89. Smutný). Trenér Marian Horka.

Rudolfov: Teringl – Ryneš, J. Novotný, O. Hajný, Kuna – Kovačičín, Pouzar, F. Hajný (80. Baščevan), Tyrpák – Šindelář, Sládek (90. Keřka). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: D. Štecher, J. Štecher – Kovačičín

 
 
Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Petr Vlasák