Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: J. Hradec znovu nedostal gól, Milevsko porazil 2:0

 
sobota, 16. září 2017, 12:13

Dopolední zápas 6. kola krajského přeboru proti sobě svedl dva bývalé divizní mančafty. Jindřichův Hradec i Milevsko vsadily na kvalitní obrannou činnost, kterou přebily jen dvě povedené střely domácích Blažka a Prince z druhé půle. Díky nim berou domácí tři body a po zápasech s Třeboní a v Sezimově Ústí si připsali třetí nulu v řadě.

U Vajgaru na sebe narazila dvě vyspělá mužstva a především v prvním dějství obě obrany pracovaly na výbornou. Milevsko ovládalo vzdušný prostor, a tak se domácí, kteří v úvodu hráli přes vysoké balóny, do výrazných příležitostí nedostávali. Přestože v Hradci panovalo psí počasí a šance k vidění prakticky nebyly, hrál se kvalitní zápas.

„Do druhé půle jsme věděli, že musíme něco změnit. Začali jsme hrát víc po zemi, což bylo důležité. Díky tomu jsme Milevsko začali přehrávat,“ prozradil redakci po zápase trenér vítězů Marek Černoch.

Se stále kvalitní defenzivou a zlepšenou hrou dopředu přišly pro Hradec zasloužené branky. Ten se dostal do vedení v 66. minutě po krátké, ale poměrně divoké pasáži. Brankář Lukáš Hejníček totiž nejdříve včasným vyběhnutím zmařil Bardovi možný gólový brejk a z následného kontru udeřilo. Vít Kučera přiťukl pod sebe obránci Ondřeji Blažkovi, který se výstavně položil do halfvoleje – 1:0. Pavel Dvořák s tím v milevské bráně mohl jen málo co dělat.  

Také druhý, pojišťovací gól padl po ráně z hranice velkého čtverce. S přehledem hrající Kučera tentokrát našel Vojtěcha Prince a ten dal v 83. minutě utaženou střelou na zadní tyč svému týmu klid – 2:0. Stejný hráč měl na hlavě o chvíli později další branku, ale přestože se vyšrouboval vysoko nad hostující obranu, mezi tři tyče zamířit neodkázal.


FK Jindřichův. Hradec 1910 - FC ZVVZ Milevsko 2:0 (0:0)

Branky: 66. Blažek, 83. Princ. Rozhodčí: Hoch - Reisner, Vican. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Kučera, Koutný – Petr, Málek). Diváků: 60.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera (85. Chyška), Koutný, T. Šenkýř, Mareš (62. Králíček) – Votava, Princ (88. Cypra). Trenér Marek Černoch.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Málek, Vakoč, P. Novotný – Petr, Sedlák (82. Brož), Komárek, Marvan (71. Pinc), Alexa (46. Petr Dvořák) – Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Beránek, Šmíd - Komárek

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle