Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Dvojnásobné zastoupení mají Protivín a N. Včelnice

 
pátek, 25. srpna 2017, 07:20

Pouze jediný hráč dokázal obhájit nominaci do sestavy kola z předchozího víkendu. Stal se jím útočník Čimelic Václav Hegenbart, jehož jsme vyhlásili Mužem 2. kola krajského přeboru.

Po nejvyšší krajské soutěži byl v N. Včelnici hlad. Na premiéru domácího nováčka s Rudolfovem přišlo 400 diváků, kteří viděli spravedlivou remízu. Především v prvních minutách se patřičně zapotil včelnický gólman Lukáš Holický, jenž musel čelit dvěma obrovským šancím soupeře. V poli předvedl nepřehlédnutelný výkon kapitán Marek Petráš.

Čelo tabulky patří po dvou kolech Želči, která pod staronovým brankářem Martinem Blažkem jako jediná ještě neinkasovala. Před startem soutěže sice měla po řadě odchodů skromné plány, ale kvalita současného kádru ukazuje, že se s ní bude muset opět počítat na nejvyšší příčky. S Hlubokou se předvedl novic David Fiala, který si to do Želče namířil z I. B třídy a krajský přebor si zahrál již ve čtvrtém klubu. Ve druhé páteční předehrávce měly navrch obrany nad útoky, což potvrdily výkony obránců olešnického Dominika Heller a hradeckého kapitána Tomáše Beránka.

Na obratu Dačic s Osekem se výrazně podílel Tadeáš Jindra, milevský Josef Komárek patřil mezi ostřílené hráče, kteří dominovali v utkání na Soukeníku s táborskými mladíky. Třeboň nahradila domácí ztrátu s Protivínem v Dražicích, kde obrana Jiskry udržela čisté konto. Podíl na tom měla kaplický posila a obránce Marek Hami.

Ač to tak původně nevypadalo, Protivín si zajistil nad sezimoústeckým nováčkem na první pohled přesvědčivou výhru. Fatální chyby v rozehrávce trestala trojice Jan Moravec, Jaromír Vorel a Ondřej Prášil. Především poslední gól z akce dvojice Moravec – Prášil musel potěšit každé oko protivínského diváka.

Nejlepší střelci: 4 – M. Novák (Táborsko B), 3 – J. Vorel (Protivín), 2 – Hegenbart (Čimelice), Irsa (Sokol S.Ústí), Bosnyak, Brůžek, Novotný (vš. Želeč), Petr (Milevsko), Kučera (J. Hradec).


Ideální sestava 2. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Lukáš Holický (N. Včelnice)

Dominik Heller (Olešník), Tomáš Beránek (J. Hradec), Marek Hami (Třeboň)

Jan Moravec (Protivín), Marek Petráš (N. Včelnice), David Fiala (Želeč), Josef Komárek (Milevsko), Tadeáš Jindra (Dačice)

Jaromír Vorel (Protivín), Václav Hegenbart (Čimelice/2)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle