Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice přišly s Třeboní o body a dva hráče

 
úterý, 22. srpna 2017, 08:36

V prvním utkání na domácím trávníku přivítaly Dražice Třeboň. Tedy dalšího z kandidátů na přední příčky. Alespoň takové byly prognózy před začátkem soutěže. Kdo utkání navštívil, musel být výkonem Třeboně zklamán. Nepředvedla nic fotbalového. A protože ani z domácí strany se nejednalo o podařený zápas, hrál se fotbal sotva průměrné úrovně bez brankových příležitostí. Víc se bojovalo a jiskřilo, čemuž svým výkonem hodně napomohl rozhodčí Macko.

První šanci ke změně skóre měl až v 15.min. Horka, jemuž sklepl centrovaný balon Hojdar, ale Horkova střela se mezi tyče nevešla. Pak se dlouho hrálo pouze od vápna k vápnu. Až ve 25. min. centroval z přímého kopu před hostující branku Valášek, míč ze zadní pozice vrátil před branku Stuchlík, hlavička Horky šla jen do hrudi brankáře Skály, od něhož se balon odrazil přímo na kopačku Stuchlíka, který sice pohotově vystřelil, ale brankář stačil vyrazit na brankové čáře a bylo po gólovce.

Rozhodující moment zápasu se zrodil ve 28.min. Při jednom z útoků hostujícího celku tečoval nahrávku Třeboňských Daniel Štecher tak nešťastně, že vybídl k samostatnému náběhu na Baku Divokého. Hostující útočník prostřelil vybíhajícího brankáře a poslal hosty do vedení. Do konce první půle stojí za zmínku už jen ošklivý zákrok jednoho z obránců Třeboně na Jiřího Štechera. V souboji ve výskoku byl domácí hráč zasažen loktem pod oko a zápas pro něj skončil. Byl odvezen do nemocnice s tržnou ranou, kterou mu museli sešít čtyřmi stehy... Rozhodčí zřejmě celou situaci dobře viděl, ale hříšníka Cahynu postihl pouze napomenutím žlutou kartou.

Druhá půle nepřinesla žádnou změnu v obrazu hry. Dražice se snažily dlouhými nákopy překonat dobrou hostující obranu, Kromka dělal, co mohl, ale k žádné brankové příležitosti to nevedlo. Třeboňští se soustředili na pozorné bránění a měli i několik příležitostí z rychlých brejků. V 60.min. hasil šanci Holzepla na poslední chvíli Fořt. Střelu Kodrase zneškodnil Baka. Domácí jedničce tleskali diváci i v 83.min., když robinzonádou likvidoval přímý kop Hamiho, který tečoval jeden z hráčů ve zdi.

Srovnat skóre se nepodařilo ani Kromkovi, který dostal přihrávku od Novotného do prostoru pokutového kopu. Obávaný kanonýr se uvolnil, ale střelu mu na poslední chvíli zablokoval jeden z obránců. Když i střela Fořta z 15 metrů těsně minula pravou šibenici Skálovy branky v samém závěru zápasu, bylo jasné, že domácí nedosáhnou ani na bod. „Víc než samotná ztráta bodů nás však mrzí ztráta dvou hráčů. Pro zranění nedohráli bratři Štecherové, kteří jsou základními pilíři sestavy a na příští zápas na Sokole v Sezimově Ústí budou mít trenéři problémy se složením mužstva,“ poznamenal vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář.

TJ Dražice – Jiskra Třeboň 0:1 (0:1)

Gól: 28. Divoký. Rozhodčí: Macko - Jarolím, Polák. Delegát: Bumba. ŽK: 3:4 (Kromka, D. Štecher, Valášek – Skála, Cahyna, Pancíř, Bednář). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Valášek, Hořejší – Hojdar, D. Štecher (46. Kouřil), Stuchlík (77. Smutný), P. Novotný (82. Kos) – J. Štecher (40. Fořt), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, Pancíř – Kodras (82. Nekvinda), Cimerhanzl, Matoušek (88. Bednář), Holzepl – Průcha (90. T. Tůma), Divoký. Trenér Zdeněk Procházka.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice