Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Premiéru v Nové Včelnici shlédlo 400 diváků, bodové importy Třeboně a Čimelic

 
sobota, 19. srpna 2017, 21:04

Výhodu domácího prostředí dokázaly v pěti sobotních zápasech 2. kola krajského přeboru využít jen Protivín a Dačice. Dražice nenavázaly na výhru u Vajgaru a přenechaly body Třeboni po těsné prohře 0:1. Stejným skóre skončil také duel Katovic s Čimelicemi. Rekordní návštěva sledovala domácí premiéru N. Včelnice v bezgólové partii s Rudolfovem.

Sobotní výsledky 2. kola KP


TJ Dražice – Jiskra Třeboň 0:1 (0:1)

Gól: 21. Divoký. Rozhodčí: Macko - Jarolím, Polák. Delegát: Bumba. ŽK: 3:4 (Kromka, D. Štecher, Valášek – Skála, Cahyna, Pancíř, Bednář). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Valášek, Hořejší – Hojdar, D. Štecher (46. Kouřil), Stuchlík (77. Smutný), P. Novotný (82. Kos) – J. Štecher (40. Fořt), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, Pancíř – Kodras (82. Nekvinda), Cimerhanzl, Matoušek (88. Bednář), Holzepl – Průcha (90. T. Tůma), Divoký. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Horka - Holzepl

V Dražicích si první domácí zápas po návratu do přeboru rozhodně představovali jinak. Duel proti Třeboni se nesl v hodně nervózním duchu, k čemuž přispělo benevolentní posuzování zákroků sudím Mackem.

„Přišli jsme o dva kluky. Jirka Štecher dostal od Cahyny loktem a byl na ošetření v nemocnici a nedohrál ani jeho bratr Daniel, ten má nějaký šrám pod kolenem. S kým pojedeme do Sezimáku, to nevím,“ sčítal padlé po zápase vedoucí Dražic Lubomír Kolář.

S trochou černého humoru můžeme říct, že zranění a žluté karty byly tím nejzajímavějším, co se na hřišti dělo. Zápas prakticky bez šancí rozhodla hrubice domácí defenzivy ve 21. minuty, po které třeboňský forvard Jiří Divoký běžel sám na gólmana a vyběhnuvšího Baku z těžkého úhlu prostřelil – 0:1. Stejný hráč místo toho aby později vyřešil situaci tři na jednoho pojišťovacím gólem, pálil zbrkle zpoza velkého vápna. Třeboni ale ke třem bodům stačila i jedna jeho branka.


SK Otava Katovice – SK SIKO Čimelice 0:1 (0:1)

Gól: 26. Hegenbart. Rozhodčí: Kaštánek - Tupý, Kroutl. Delegát: Eibl. ŽK: 2:1 (Váchal, Hajdušek – Zelenka). ČK: 1:0 (80. Blatský). Diváků: 250.

Katovice: Švehla – Váchal, Schánělec, Hajdušek, Blatský – Hromíř (46. Zoubek), Cibulka, Miklas, Kagui – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Bednařík, Listopad, Nosek (88. Gottfried) – T. Zelenka, Říha (90. Froněk), Viták, Nekl, Pávec (84. Klimeš) – Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Švehla, Cibulka – Hegenbart, Říha, Viták

Čimelice musely i ve druhém kole na půdu soupeře, po bodu z Hluboké tentokrát vezou zaslouženou výhru z Katovic, kterým start ročníku vůbec nevyšel.

Domácí se museli obejít bez zraněného špílmachra Repy, který byl sice uveden v zápise, ale do hry nezasáhl. Smrčinova družina na druhé straně působila od úvodního hvizdu kompaktněji a dokázala se dostávat do šancí, v 16. minutě kryl dobře chytající Švehla nebezpečnou hlavičku po rohovém kopu. Čimelice katovického gólmana překonaly v 26. minutě, spolehlivý střelec Václav Hegenbart zamířil levačkou po lehkých zmatcích katovické obrany na hranici velkého čtverce přesně k tyči – 0:1. Pro Katovice nic příjemného, chvíli předtím jim navíc sudí neuznal branku pro ofsajdové postavení.

Katovicím chyběla jiskra, hosté naopak po vedoucím gólu spoléhali na rychlé kontry, z nichž hrozili. Švehla byl ale dnes opravdu nejlepším hráčem na domácí straně. Pokud Katovice chtěly pomýšlet na nějaký závěrečný nápor, tak červená karta Blatského z 80. minuty po šlápnutí na soupeře, mu dala, stejně jako šancím na bodový zisk, vale. „Dnes si ani nevzpomínám, jestli jsme měli nějakou vyloženou šanci směrem dopředu, ve druhé půli tedy rozhodně ne,“ povzdechl si předseda Katovic Tomáš Hajdušek.


Centropen Dačice – TJ Osek 2:1 (0:1)

Góly: 68. Kněžínek, 70. Jindra – 35. Hoch. Rozhodčí: Kotalík – Reisner, Přibyl. Delegát: Brož. ŽK: 1:5 (Nosek – Carda 2, Kuneš, Kroupa, Čapek). ČK: 0:1 (Carda po utkání). Diváků: 80.

Dačice: Zejda – Máša (46. Beníček), Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek (88. Benda), Jindra, Točík, Jelínek (85. Jelínek) – Janák, Smejkal (90. Smejkal). Trenér Roman Bujdák.

Osek: Hulínko – Kuneš, Carda, Krejčí, Spišský – Čapek, Hoch, Brož, Hanák – Kroupa, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Jindra, Janák - Kroupa

Osek přijel do dalekých Dačic posilněn výhrou proti Včelnici, ale také bez několika hráčů. Dačice v minulém kole prohrály těsným rozdílem v Milevsku a doma chtěly zahájit vítězně. Od úvodu utkání byly aktivnější domácí Dačice. Hosté se stáhli do obranné ulity a hrozili dlouhými nákopy na vysokého Kroupu, který nebezpečně prodlužoval balony za dačickou obranu. Ve 35. minutě se obrana Centropenu dopustila fatální chyby a hosté bleskurychlou kombinací dali Janem Hochem na 0:1.

Druhá půle už byla jasně ve znamení útočné hry Dačic, jejichž hru režírovala trojice Jindra - Točík - Janák. Dačice se hnaly kupředu. Po hodině zahrával Jindra rohový kop, našel Smejkala, jenž orazítkoval břevno. Následnou dorážku dopravil do sítě pohotový Vojtěch Kněžínek. Vzápětí Tadeáš Jindra se svou aktivní hrou dostal do vápna, kde sebral míč váhajícímu hráči hostů, udělal kličku stoperovi a levačkou rozvlnil síť. Radost domácího kapitána byla veliká.

Od tohoto momentu se hra hodně kouskovala a příliš fotbalové krásy nepobrala. Dačice náskok udržely a zvítězily zcela po zásluze. Osek přišel po skončení zápasu o vyloučeného Cardu, který zatleskal rozhodčímu nad hlavou... (cd)


TJ Nová Včelnice – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Peterka – Dunovský, Hoch. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:2 (Baščevan, Šindelář). Diváků: 400.

N. Včelnice: Holický – Průša, Blažek, Šlapanský (63. M. Hornát), Vokuš (52. Berounský) – V. Hornát – Petráš, Tuček (83. Matějka), Didek, Mareš – Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Kuna, Hajný, Gerstner (46. Pexa) – Kocina (63. Janák), Šindelář, Pouzar, Kovačičín – Vejvar, Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Petráš, celý tým – Pouzar

Pro Novou Včelnici to byl velký fotbalový svátek. Pod tímto názvem se poprvé představila před očima svých fanoušků v nejvyšší krajské soutěži. V útulném areálu, kam na letní turnaj jezdívala ligová mužstva a patřil k nejlépe obsazovaným v celé České republice, byl prvním soupeřem nováčka loni pátý Rudolfov.

Včelnický kormidelník Radek Vajda se musel obejít bez dvou opor, které v Oseku při porážce 0:2 nedohrály a musely po červených kartách předčasně do sprch. Rychlonohého Pacholíka a Jaroše, který vyfasoval distanc na 4 zápasy. „S nimi bychom byli samozřejmě silnější,“ uvedl k jejich absenci Vajda.

V prvních minutách se na domácí jedenáctce podepsala nervozita a přílišný respekt k soupeři. „Do desáté minuty měl Rudolfov převahu a dvě velké šance. Teprve potom jsme se oklepali a vyrovnali hru. I my jsme měli možnosti skórovat, ale chybí nám na hřišti hráč typu Bednáře, který v danou chvíli ví, co má udělat. Bohužel musel v létě ze zdravotních důvodů skončit. A mladí si bez něj teprve zvykají,“ řekl Jihočeskému fotbalu včelnický lodivod, který označil remízu za zaslouženou. „Bod bereme, jsme s ním spokojení. Vyhrát jsme mohli jak my, tak i soupeř,“ dodal Vajda a za předvedený výkon pochválil celé mužstvo v čele s kapitánem Markem Petrášem.


FK Protivín – Sokol Sezimovo Ústí 4:0 (1:0)

Góly: 4. a 73. J. Vorel, 50. Prášil, 90. Moravec. Rozhodčí: Krauskopf – Mach, Hanes. Delegát: Szücs. ŽK: 3:2 (Uhlík, Rothbauer, Prášil – Hoffmann, Šmíd). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Hála, Zach (71. Vojík) – Moravec, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, Fiala (46. Růžička) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Sazma, Podroužek, Novotný – Hladík (61. Doubek), Löffler (79. Žilinčík), Šmíd, Hoffmann, Škarda – Irsa (69. Nikl). Trenér Stanislav Mansfeld.

Nejlepší hráči: Moravec, J. Vorel, Prášil, celý tým - Hoffmann

Nováček přijel do Protivína bez zkušeného Bartesky a než se pořádně rozkoukal, už ve 4. minutě poprvé inkasoval od Jaromíra Vorla, jemuž namazal do uličky bratr Zbyněk.  Domácí měli další šance, mj. Zb. Vorel nastřelil břevno, ale zlobili i hosté.

„V prvním poločase se hrál naprosto vyrovnaný zápas a nic nenasvědčovalo tomu, že utkání skončí vysokým vítězstvím našeho týmu,“ uznal předseda Protivína Václav Křišťál. Sokolové zahrozili poprvé po čtvrt hodině, ve 24. minutě měl jedinečnou možnost vyrovnat Hoffmann, avšak sám před Hanusem nasměroval křížnou ránu těsně vedle tyče.

Druhá polovina začala jako přes kopírák té první. Sezimoústečtí opět prospali začátek. Šmídovu chybnou rozehrávku zachytil na prostředku hřiště Zbyněk Vorel, proběhl s míčem až k brance a jako na stříbrném podnose servíroval Ondřeji Prášilovi. Hosté od té chvíle sklopili hlavy a domácí ovládli hřiště. Výjimkou byla 60. minuta, kdy únik hostujícího hráče zastavil včas vracející se Hála. V 73. minutě přišla od Sezimoústeckých další zbytečná ztráta míče na půlce, toho využil Moravec a v šestnáctce ideálně našel Jaromíra Vorla, který měl dostatek času si míč zpracovat a zakončit. V závěrečné minutě se dočkal i aktivní Jan Moravec, když učebnicově zakončili s Prášilem rychlý protiútok do otevřené obrany. Protivín nasbíral ve dvou vystoupeních 4 body. „Začali jsme dobře, snad budeme bodovat i v dalších zápasech,“ přál si Křišťál.


Páteční předehrávky:

KP: Želeč prožívá výborný start do sezóny, Olešník neprohrál s dalším favoritem

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák