Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rezerva Táborska se uvedla šesti brankami v Sezimově Ústí, Milevsko porazilo Dačice 2:1

 
neděle, 13. srpna 2017, 19:51

Nedělní souboj nováčků krajského přeboru skončil jasným vítězstvím Táborska B, které i díky čtyřem gólům Marka Nováka porazilo Sezimovo Ústí 2:6. V souběžně hraném střetnutí si domácí Milevsko poradilo s Dačicemi 2:1. Obě branky vítězů dal navrátilec Martin Petr.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 1. KOLA KP

Sokol Sezimovo Ústí – FC MAS FC Táborsko B 2:6 (1:2)

Góly: 35. a 65. Irsa – 24., 44., 62. (p.) a 64. Marek Novák, 69. Bouchal, 89. Barteska (vlastní). Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Eibl. ŽK: 1:0 (Sazma). Diváků: 320.

Sez. Ústí: Plachý – Pěknice (6. Mrúz), Sazma, Podroužek, Bartáček – Hladík (58. Žilinčík), Barteska, Šmíd, Hoffmann, Novotný (62. Nikl) – Irsa. Trenér Stanislav Mansfeld.

Táborsko B: L. Novák – Bouchal, Kmeťo, Vysušil, Drs – Vozihnoj, Říha (67. Dvořák), M. Novák, Laszák (46. Mikuláštík) – Škarda, Radosta (62. Varačka). Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Barteska, Irsa - Říha

Oba nováčci krajského přeboru to k sobě nemají daleko, výkonostně to ale dnes byla jasná záležitost mladíků Táborska. Se třemi hráči ročníku 2000 v základu si hosté na půdě Sokola Sezimovo Ústí s chutí zastříleli, Marek Novák se dokonce trefil čtyřikrát, včetně proměněné penalty.

Domácí šli do zápasu i s Milanem Barteskou v sestavě, který si tak po roční pauze znovu zahraje nejvyšší krajskou soutěž. Stejně jako celému týmu ani jemu zápas nevyšel úplně podle představ, v závěru totiž bývalý ligový hráč nešťastně po skrumáži srazil míč za vlastního gólmana. Branka na 2:6 už ale nic neřešila.

Živelný projev Táborska s rychlými kombinacemi dělal Sezimovu Ústí problémy, hosté měli víc střel na bránu, několikrát dokonce zazvonilo za brankářem Plachým břevno. Ten se dnes rozhodně nenudil.

„Rychlostně jsme s těmi hráči měli problémy, občas bylo opravdu těžké je chytit,“ přiznal bez skrupulí domácí zpravodaj Pavel Prášek. Domácí obrana navíc kupila poměrně hrubé chyby, tak jako před úvodní Novákovou brankou. Táborský střelec přidal do poločasu ještě jednu trefu, ve druhém dějství svůj dvougólový zápis zopakoval. Marně mu sekundoval na druhé straně „pouze“ dvoubrankový Lukáš Irsa. Stejně jako marně naháněli domácí rychlonohou rezervu Táborska, která se na hřišti Za řekou předvedla velmi dobře.



FC ZVVZ Milevsko – Centropen Dačice 2:1 (1:0)

Góly: 16. a 63. Petr - 87. Smejkal. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Přibyl. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:1 (Vakoč, Komárek - Nosek). Diváků: 150.

Milevsko: Šmitmajer – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Barda, Petr, Koutník, Komárek, Málek (70. Sedlák) – Petr Dvořák (81. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Dačice: Zejda – Mašát, Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek (81. Máša), Jindra, Celý, Točík – Janák, Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Petr – Zejda

Milevsko touží víc promluvit do bojů na předních příčkách, než tomu bylo v minulém ročníku. A hned v prvním kole to dalo víc než jasně najevo. Dačice doma porazilo 2:1, prakticky celý zápas mělo převahu a za Zejdou cinkaly i tyče.

„Nedali jsme spoustu šancí. Soupeř měl, dejme tomu, dva tři brejky, z čehož jeden proměnil,“ narážel vedoucí Milevska Michal Skalický na snižující branku Dačic, o kterou se v 87. minutě postarala posila z J. Hradce Štěpán Smejkal, který má v mužstvu těžkou pozici nahradit střelce Martina Tomana, jenž putoval opačným směrem.

Také na domácí straně o sobě dala vědět posila, Martin Petr z pozice defenzivního záložníka dvakrát skóroval a zařídil Milevsku tři body. Nejprve se v 16. minutě trefil porohovém kopu hlavou, vítěznou branku zařídil v 63. minutě dorážkou Koutníkovy hlavičky, která se před Petra odrazila od tyče.


SOBOTNÍ VÝSLEDKY ČTĚTE ZDE

KP: Dražice překvapily výhrou v Hradci, Rudolfov nestačil na Želeč


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák