Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Junior Strakonice se loučil s I. B třídou. V závěru úřadovali náhradníci

 
středa, 21. června 2017, 17:11

Poslední utkání s jistotou postupu sehráli Strakoničtí v nezvyklý den i čas (v sobotu od 13,30) a na Křemelku si našlo cestu jen šedesát nejvěrnějších diváků. Oběma celkům už o nic nešlo, hrálo se v uvolněné atmosféře.

Domácí šli již v 5. minutě do vedení, střelu Dohonyiho dorážel Maršala - 1:0. Ve 13. min. přišla pěkná kombinační akce po ose Cibulka - Dohonyi – Liška, následoval centr do šestnáctky a hlavička V. Šrámka letěla nad. Ve 22. min. byl těsně před vápnem faulován M. Šrámek, k trestnému kopu se postavil T. Kostka, a jak to u tohoto borce bývá, mohli se jít domácí dopředu radovat na půlku. Kostkova utěšená střela k levé tyči nedala vůbec šanci hostujícímu brankáři zasáhnout - 2:0.

Od 27. minuty si domácí vybrali slabší čtvrthodinku, ve které se hosté dostali do tří brankových příležitostí. Proměnili jen tu první ve 27. min., když po zbytečné ztrátě balonu na půlce podnikli rychlý brejk a V. Kosíkem snížili na 2:1. Další možnost Chyšek vyřešil zkušeně gólman Reiser a ve 40. min. ho zastal na brankové čáře Ouška.

Druhý poločas už Junior nepustil hosty do žádné šance, naopak sám několikrát zahrozil. V rozmezí od 56. min. do 59. min. měl dvě obrovské příležitosti. První Liška hlavou nad a druhou Kratochvíl nasměroval míč do branky, ale těsně před čarou ho dorazil Maršala a pro ofsajd neplatil. V 69. min. po individuální akci Kalianka se dostal míč k M. Šrámkovi a ten přesnou střelou k tyči dal na 3:1.

Trenér Cimrhanzl prostřídal ve druhé půli všechny hráče na lavičce a tak se do útoku dostali Mára s Kratochvílem, kteří se mu odměnili dvěma krásnými góly. V 84. min. Boukalík poslal balon za obránce a naběhnuvší Mára přeloboval brankáře - 4:1. Vzápětí M. Šrámek vysunul do křídla Máru, jenž zatáhl míč do vápna a ještě ho předložil lépe postavenému Kratochvílovi, který do prázdné branky uzavřel na konečných 5:1. Strakoničtí stylově zakončili roční účinkování v I. B třídě a hned po konečném hvizdu rozhodčího proběhla na hřišti velká oslava.

FK Junior Strakonice – FC Chyšky 5:1 (3:1)

Branky: 5. Maršala, 22. T. Kostka, 69. M. Šrámek, 84. Mára, 85. Kratochvíl – 27. V. Kosík. Rohy: 2:0. Střely na branku: 7:5.

Junior:  Reiser – Šíp, Cibulka, Ouška, Šteflíček (63. Boukalík) – Dohonyi (80. Mikeš), Kostka T., Šrámek M., Maršala (68. Kalianko) - Šrámek V. (76. Mára), Liška (58. Kratochvíl).

Chyšky:  Hoferek – Vačlena, Vaverka, Kosík M., Málek, Kukač M., Kosík V., Turek, Prášek, Lívanec (60. Souček), Janda (70. Hadrbolec).

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle