Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zaslouženě vítězná derniéra Lhenic

 
středa, 21. června 2017, 10:25

Lheničtí, definitivně zbaveni sestupového ohrožení, hráli uvolněně a výrazně domácí přehrávali, Strunkovičtí, které zastihla druhá polovina mistrovského jara v herním útlumu, nestačili. Bodově ale měli nahráno

Hosté od samého počátku zápasu získávali herně navrch. V kombinaci převyšovali domácí, vytvářeli si i gólové možnosti, které ale nedůrazným či nepřesným zakončováním brankově nevyjadřovali. Ty opravdu vyložené měli na kopačkách podvakrát Mahák a též Tůma, když velkou překážkou i výborný gólman Váša.

V poslední třetině prvního poločasu ale Lheničtí upustili od účinné kombinace, uchýlili se spíše jen k nakopávání míče, čímž dovolili Strunkovickým přece jen více se dostávat do hry, avšak bez nebezpečného ohrožení Dvořákovy branky. Lhenická pozorná defenziva jim to nedovolovala. A tak i přes převahu hostí skončil první poločas bezbrankově.

Po poločasové otáčce krátký herní čas trvalo, než se hostující tým navrátil k útočné kombinační hře, která první minuty utkání na soupeře platila. Až s jejím opětným uplatňováním znovu jeho herní převaha narůstala.

Díky zlepšenému pohybu a znovu vytvářenému gólových šancí, ba i „loženek“ které ale za zbrklého a neúčinně voleného finálního řešení zůstávaly nadále nevyužity i kvůli domácí v brance skvělého Váši, jejich nejlepšího hráče.

Až v 63. min. lhenické střelecké gólové zaměřování konečně ukončil střídající Suchý, kterého Růžičkova přesná nahrávka vybídla k samostatnému úniku s přesnou trefou na jeho konci.  Lheničtí tak šli do vedení - 0:1.

V samotném blížícím se závěru to byl v 88. min. zkušený Růžička, který si v šestnáctce pohrál se strunkovickými beky. Po uvolnění přes ně poslal balon do šibenice a zpečetil tak zasloužené lhenické vítězství - 0:2. Díky vylepšené bilanci nepodařeného mistr.jara skončil na 9. příčce tabulky.

Blaník Strunkovice – SK Lhenice 0:2 (0:0)

Branky: 63. R.Suchý, 88. J. Růžička. Rozhodčí:F. Leiš – M. Pečenka, M. Harvalík.

SK Lhenice: Dvořák – Muška, Kopf, Tůma, Exner – Starý, Růžička, Beran, Prenner ml. (63. Suchý) – Mahák, Lukač. Trenér P. Boška.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Petr Vlasák