Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozjetá Westra Lhenickým bodovat nedovolila

 
středa, 7. června 2017, 09:35

Domácí pokračovali ve vítězné sérii a nepřerušili ji ani lheničtí hráči. Sice šli do vedení, ale nakonec přesvědčivě zvítězili v šestém zápase v řadě. Hattrickem tomu výrazně napomohl M. Glazunov.

Nekompletní Lheničtí hned ve 3. minutě přežili prekérní situaci, v níž únik domácích zastavil vyběhnuvší gólman Suchý jen za cenu faulu, a následného trestného kopu, z něhož balon skončil na břevně!

Naopak o pár minutek později to byli hosté, kteří z půle rozehráli Růžičkou standardku. Po zpracování dlouhého míče Mahákem a jeho následné přesné trefy se ujali vedení 0:1. Hned nato nedotáhli slibnou akci po Trojanově zatažení a nevydařeném střeleckém zakončení Prennera ml. a o dvě minuty později ani Prennerův brejk se střelou nad branku po Lukačově uvolnění.

Poté získávali výrazně navrch Sousedovičtí. V 16. min. ještě k vyrovnání promarnili největší šanci v samostatném nájezdu na branku, kterou jim zmařil výborným zákrokem Suchý, ale v 17. min. po rohovém kopu, již Glazunovem srovnali na 1:1.

Ve 28. a 34. min. utekli Lhenickým o dva góly na 3:1. Nejprve po centru zprava a poté zleva hlavou, které oba zařídil Glazunov. Završil tak svůj hattrick. Ve 36. min. mohli hosté po hbitě rozehraném přímém kopu snížit Beranem, ten však loženkou ke kontaktnímu gólu pohrdl přepálením Šilhanovy branky.

Do druhého poločasu tak vstupovali domácí s dvoubrankovým náskokem, který hned ve 48. min. po rohovém kopu, měli možnost ještě navýšit. V dalším průběhu hry si potom především takticky vedení hlídali a soupeře do vyložených gólových šancí prakticky nepouštěli. Až na 58. min., kdy se v ní ocitl Mahák, avšak za jeho vychýlených mířidel přišla nazmar.

A když po hodině hry přidali Sousedovičtí opakovaně po rohovém kopu Hrachem čtvrtý gól, o jejich přesvědčivém vítězství 4:1 bylo rozhodnuto. Lheničtí za tohoto stavu na zvrat neměli, a tak domácí tým již dohrával zápas s přehledem, jak potřeboval.

FC Westra Sousedovice - SK Lhenice 4:1 (3:1)

Branky:  17., 30. a 36. M. Glazunov, 64. J. Hrach – 9. M. Mahák. Rozhodčí: J. Ovčáček – L.Zabilka, M.Ficko.

SK Lhenice: R. Starý – P. Starý, Kopf, Exner (65. P. Prenner st.) – Tůma, J. Růžička – Trojan, Beran (57. Bečvář), P. Prener ml., Lukač – Mahák. Dále připraveni P. Boška. Trenér P. Boška.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Škrle