Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonický Junior chladí šampaňské. Postup může korunovat u poslední Štěkně

 
úterý, 30. května 2017, 17:20

Junior Strakonice hostil v utkání I. B třídy (sk. C) Sokol Bělčice. První poločas byl vyrovnaný s šancemi na obou stranách, jen s tím rozdílem, že domácí je proměňovali s přispěním hostujícího gólmana a na druhé straně Reiser nic za svá záda nepustil. Strakonický nováček po zaváhání Mirovic v Chyškách (3:3) zvýšil po výhře 3:0 odstup z pěti na sedm bodů a čtvrtý postup po sobě má na dosah.

Do první šance (již tradičně) se dostali hosté. V 8. minutě po přetaženém rohovém kopu trefil Ráž spojnici. V 9. minutě si vytvořili obrovskou šanci Strakoničtí, a to po centru Šípa na Lišku, jenž špatně trefil míč, který skončil v náručí Aleše. V 15. minutě V. Šrámek poslal do brejku Kaguie a ten nedal Alešovi šanci, když nasměroval míč pod břevno - 1:0.

V 21. minutě mohlo být vyrovnáno, Hanzlík se řítil sám na Reisera a ten ho zkušeně vychytal. V 25. minutě připravil Liška gólovku pro V. Šrámka, jenž pálil nad. Ve 38. minutě udeřil Junior podruhé, když postupoval ve třech na dva a V. Šrámek vystřelil z vápna a Alešovi míč propadl mezi rukama za jeho záda - 2:0. Druhý nepovedený zásah hostujícího gólmana Aleše přišel ve 42. minutě, když si centr Lišky srazil do vlastní sítě - 3:0.

Druhý poločas už byli domácí lepším týmem a šance byly k vidění na začátku a v poslední čtvrtině zápasu. Hned v nástupu si vyšlápl do útoku Ouška, přetaženým centrem našel nabíhajícího Kratochvíla, který nádherně trefil z voleje, ale střela šla těsně vedle – hezký moment. Zakrátko zabojoval ve vápně Bělčic V. Šrámek, mohl zakončit, ale ještě přihrával Maršalovi, který to zřejmě nečekal a tak se zakončení nekonalo. V 50. minutě M. Šrámek vysunul středem Maršalu a jeho střelu Aleš zlikvidoval.

V 69. minutě se dostal hostující Ráž sám před brankáře Reisera a ten dvojité zakončení nepustil za svá záda. V 72. minutě se premiéry dočkal druhý brankář Junioru Provazník, když vystřídal zkušeného Reisera. O minutu později musel ukázat, že má svou kvalitu, když zlikvidoval včasným vyběhnutím a pádem pod nohy gólovku Rážovi. V 78. minutě Kagui zahrával trestný kop a střela se zastavila na spojnici. V 85. minutě si pěkně zakombinovali Šteflíček s Kostkou, který se ocitl sám před Alešem a jeho zakončení zlikvidoval v pádu nohou.

FK Junior Strakonice – Sokol Bělčice 3:0 (3:0)

Góly: 15. Kagui, 38. V. Šrámek, 42. Liška. Rozhodčí: M. Mráz - Pánek, Homola. Delegát: Němeček. Rohy: 7:5. Střely na branku: 7:5. Diváků: 125.

Junior: Reiser (72. Provazník) – Šíp, Cibulka, Ouška, Boukalík – Maršala (69. Beran), Kagui, M. Šrámek, Kratochvíl (50. Dohonyi) – Liška (58. Šteflíček), V. Šrámek (80. Kostka).

Bělčice: Aleš – Zeman, Mach V. (46. Burian Petr), Mach L., Krameš Lukáš, Páca (69. Burian M.), Smetanka, Ježek, Krameš Luboš (50. Jelínek), Ráž, Hanzlík (59. Houda).

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle