Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Suchdol i Kaplice střílely góly až po přestávce

 
úterý, 16. května 2017, 10:33

Třetí utkání odehráli kapličtí fotbalisté během šesti dnů. Čtvrtý Suchdol hostil šestou Kaplici v Nové Vsi nad Lužnicí. Oba trenéři před zápasem počítali ztráty ve svém hráčském kádru.

V šesté minutě se o zakončení hlavou po centru z pravé strany pokoušel Šebesta, ale slabý pokus Říha kryl. Na druhé straně se ke střele dostal po Řepově přihrávce Janura, ale branku soupeře minul. Poté se dlouhé minuty bojovalo mezi oběma šestnáctkami, bez nějakého vážnějšího zakončení před jednou či druhou brankou.

Na rozměrově trochu menším hřišti bylo k vidění množství osobních soubojů, kdy se bojovalo o každý metr hrací plochy.

Více vzruchu diváci viděli až po uplynutí půlhodiny hry. Po autovém vhazování do pokutového území se z otočky dostal ke střele domácí Heřman, Říha byl pozorný a stačil jeho pokus vyboxovat. Vzápětí měli Suchdolští výhodu rohového kopu. Po rozehrání nakrátko následoval centr, kdy měl dost prostoru ve vápně Daniel Trmal, zakončení však bylo hodně nepřesné.

Ve 34. minutě se na levé straně uvolnil Šebesta, vyslal křížnou tvrdou ránu, ale branku Spartaku minul. Pak měli domácí výhodu trestného kopu. K balonu se postavil Kamiš, ale Říhovu svatyni vysoko přestřelil. Minutu před přestávkou se z úhlu dostal do zakončení po dlouhém Říhově výkopu Janura, ale střela Rácika překvapit nemohla. Do kabin se tedy šlo za neměnného, tedy bezbrankového stavu.

Po změně stran dvě nuly na ukazateli skóre dlouho nevydržely. Už v druhé hrací minutě se v šanci ocitl Šebesta, ale jen vyprášil Říhovy rukavice. Následoval však rohový kop z pravé strany. Domácí jej rozehráli nakrátko, kapitán Pavel Špale se protáhl po brankové čáře a z nulového úhlu s notnou dávkou štěstí míč procedil za brankovou čáru – 1:0.

V 55. minutě mohl vedení domácích navýšit Jakub Záruba, když se dostal do zakončení z pravé strany, ale křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. O deset minut později Suchdolští dvoubrankový náskok už přece jenom měli. Po malé domů se míč dostal k brankáři Říhovi. Ten se pokusil udělat napadajícímu protihráči kličku, ale Jan Heřman mu ji vystihl a vypíchnutím poslal balon rovnou do opuštěné branky – 2:0.

Nedlouho poté přišel ten správný impulz pro Kaplické. Dvě minuty po druhém inkasovaném gólu měli výhodu trestného kopu z pravé strany. Centroval Kebl a kapitán Patrik Micák poslal hlavou míč neomylně za Rácikova záda – 2:1.

Domácí se začali strachovat o výhru. Kapličtí naproti tomu prahli po vyrovnání. V 71. minutě střílel z přímého kopu nad branku Kebl. O několik minut později Janura před vápnem přiťukl míč Hamimu, přízemní ránu zkrotil Rácik ve svých rukavicích až na druhý pokus.

Pět minut před koncem vyvezl míč Hami, před vápnem jej předložil Jakubu Řepovi, a ten utaženou střelou zpoza vápna k bližší levé tyči vyrovnal na 2:2. Kapličtí stejně jako v pondělí v Kamenném Újezdě dokázali smazat dvoubrankové manko. Domácí poté chtěli vstřelit rozhodující třetí gól, ale do žádné příležitosti se již nedostali. Spartakovci si na své konto připsali již osmý nerozhodný výsledek.  

Sokol Suchdol nad Lužnicí – FK Spartak Kaplice 2:2 (0:0)

Branky: 47. Špale, 65. Heřman – 67. Micák, 85. Řepa. Rozhodčí: Šťastný – Hučík, Koudelka. ŽK: 2:1 (Špale, J. Záruba – Kuchař). Diváků: 60.

Suchdol: M. Rácik – T. Záruba, Špale, Brabec, Heřman (86. Čáp), Krejčí (71. K. Trmal), Kamiš, Měkuta, Šebesta, J. Záruba, D. Trmal (60. Kuchyňka – 83. Kubašta).

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Hami, Kuchař, Růžička (61. M. Urazil), F. Marek, Kebl, Micák, Daniel, Janura, Řepa.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec