Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dvanáctigólová přestřelka vítězná pro Volyňské

 
středa, 10. května 2017, 07:01

V málo vídanou přestřelku se zvrhla pondělní dohrávka I. B třídy (sk. B) mezi Lhenicemi a Volyní. Padlo v ní úctyhodných tucet gólů a pilnější v tomto směru byli hosté.

Byli to Volyňští, kteří vytvořili velký úvodní tlak, z něhož se Lheničtí vymaňovali útočnými výpady jen sporadicky, a který do 21.minuty dokázali zúročit třemi brankami. V 8.minutě Jiří Němeček poslal hosty do vedení krásně provedeným trestňákem z 25 metrů do tyče pod šibenici a do sítě (0:1), ve 14.minutě jej následoval dobře usměrněnou střelou Škopek (0:2) a ve 21.minutě týž hráč Škopek proměnil penaltu za ruku v šestnáctce (0:3)!

Zdálo se, že je tím zápas rozhodnut. Nestalo se tak, neboť hned následně Mar. Sedlák pohotovou dorážkou usměrnil do sítě Kopfův trestný kop, aby z další standardky (ve 30.min.), tentokráte v provedení Berana, poslal hlavou balón mezi tyče Schön a upravil tak stav na jediný rozdílový gól (2:3).

Lheničtí více otevřeli hru a Volyňští je za to ztrestali dalšími dvěma gólovými trefami a utekli opět o tři branky, když to nejprve byl ve 34.minutě po vyšachování obrany Tokár, co zvýšil na 2:4, a poté ve 45.minutě opět Škopek, který hattrickem upravil poločasový stav na 2:5.

Úvod druhého poločasu započal vyrovnaně, ale jen do 58.minuty, kdy se ve velkém vápně prosadil Havlíček a ukazatel se posunul na hrozivých 2:6! Očekávaná rezignace Lhenických se nekonala, neboť v 62.minutě je znovu nabudil vlastenec volyňského Chramosty na 3:6, aby v 85.minutě Beran za faul na Mar. Sedláka z proměněné penalty snížil na 4:6. Avšak hned v 86.minutě Gašpar sedmou volyňskou brankou upravil opět rozdíl na třígólový (4:7).

V samém závěru zápasu (v 90.) stačili Lheničtí gólovou přestřelku uzavřít pátým gólem, a to z Beranova trestného kopu přesně zamířenému k tyči na přijatelných 5:7. I přes sedm obdržených branek podrželi domácí oba prostřídavší se gólmani – Suchý i Trnka. Z utkání bohatém na góly vyšli doma Lheničtí opět bodově naprázdno.

SK Lhenice – Slavoj Volyně 5:7 (2:5)

Góly: 21. Martin Sedlák, 30. Schön, 62. vlastní (Chvosta), 85. a 90. (pen.) Beran - 8. Němeček, 14., 21. (pen.) a 34. Škopek, 43. Tokár, 58. Havlíček, 86. P. Gašpar. Rozhodčí: Slepička - Kovařík, Trněný.

Lhenice: Suchý (46. Trnka) - Sura (80. Burda), Kopf, Tůma (K), Muška -  Mahák, Beran, Trojan, Mrkvička (65. Mich. Sedlák) - Mar. Sedlák, Schön. Trenér: Zb. Novák.

Volyně: Šteco – Chvosta, Dvořák, Malina (84. Temňák) – F. Gašpar, Mack, Páník (60. P. Gašpar), Havlíček – Němeček st. – Škopek (80. Rojík), Tokár. Trenér Mareš.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein