Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kamenný Újezd ztratil s Kaplicí dvoubrankový náskok

 
středa, 10. května 2017, 20:11

Po nedělní výhře nad Chlumem zavítali Kapličtí v pondělí k dohrávanému střetnutí na hřiště Kamenného Újezda. V deštivém počasí viděla slušná divácká návštěva zajímavou fotbalovou podívanou, ke které přispěli hráči obou týmů.

Ve čtvrté minutě zahrozili domácí a využili k tomu dlouhé autové vhazování. Hlavou zakončoval Sivák, ale hlavičce chyběla razance a Říha pohodlně kryl. Kapličtí dali o sobě vědět v minutě šesté. Před vápnem se dokázal uvolnit Lesňák, vyslal svižnou přízemní ránu, míč těsně minul pravou tyč. Poté sice delší čas šance k zaregistrování nebyli, ale to neznamená, že se nebylo na co dívat. Hráči obou týmů se snažili o kombinační fotbal, jen jim v těchto chvílích nevycházela finální fáze.

V polovině první půle měli domácí výhodu trestného kopu z poloviny hřiště. Míč poslal do vápna Sládek, Sivák hlavičkoval mimo branku Spartaku. Ve 25. minutě pak Hami vyslal do vápna Štrbačku, ten prudce nastřeloval balón před branku, ale tísněný Řepa na přední tyči nedokázal přihrávku lépe usměrnit. Nakonec z toho všeho byl roh pro hosty. Od rohového praporku poslal centr Kebl, Štrbačka hlavičkoval sice prudce, ale vedle.

Po půlhodině hry měli pro změnu rohový kop domácí. Před brankou Spartaku nastal závar, klasická nefalšovaná trma vrma, ale domácí míč procedit přes bránící soupeře nedokázali. Ve 36. minutě zase vzruch před druhou brankou. Kebl našel ve vápně Lesňáka, ten se dokázal obtočit kolem obránce, ale tečovaný pokus rozvlnil pouze boční síť. Po následném rohovém kopu se ve vápně k balónu dostal Řepa, ale i on mířil jen do boční sítě. Pak zase zaútočili hráči Sokola, dostatek prostoru ke střele měl Kotalík, ale slabá střela skončila pouze v náruči gólmana Říhy.

Druhé dějství začalo příležitostí hostujícího Řepy, střela z levé strany sice nebyla nejprudší, ale Dudákovi nadělal problémy, když balón zkrotil až nadvakrát. Zlomit bezbrankový stav se pokoušel v 51. minutě domácí kapitán Sivák, ale střela po zemi ze dvaceti metrů minula pravou tyč. Nedlouho poté se skóre ale přece jenom měnilo. Na kolmici mezi obránce si naběhl Aleš Prokop a střelou po zemi na zadní tyč překonal brankáře Říhu – 1:0. A ještě veseleji bylo v domácím táboře za další čtyři minuty, když zpoza vápna napřáhl ke střele Jan Váša a tečovaná střela skončila v kaplické síti mimo Říhův dosah – 2:0.

Kapličtí měli tedy rázem dvougólové manko a navíc musel být kvůli zranění střídán gólman Říha. Mezi tři tyče se postavil stejně jako v neděli proti Chlumu Václav Kuchař a do hry se dostal střídající Josef Gondek. V polovině druhé půle měli Kapličtí blízko ke kontaktnímu gólu. Roh zahrával Řepa, přetažený centr vrátil Daniel hlavou před branku, ale právě Gondek ve stoprocentní příležitosti Dudáka neprostřelil. Hosté začali otvírat hru, z čehož pramenily rychlé brejky domácích. V 69. minutě se do jednoho z nich dostal Prokop, ale v koncovce mu tentokráte branka Spartaku byla malá.

Kapličtí se tlačili do útočení. V 71. minutě Janura našel na levé straně Gondeka, následoval centr a hlavička střídajícího Urazila nad branku. Vzápětí se Kapličtí gólu přece jen dočkali. Janura přesnou kolmicí našel nabíhajícího Marka Urazila, ten byl sám před Dudákem a díky úspěšné střele po zemi se mohl radovat nejenom ze snížení, ale i z premiérového mistrovského gólu mezi muži – 2:1.

Čtvrthodinu před koncem výhoda přímého kopu pro domácí. Sládek pálil tvrdě, ale pouze nad břevno. V 78. minutě zatáhl balón po pravé straně Daniel, přízemní centr prolétl až na zadní tyč, Lesňák z úhlu nezakončil ideálně a obránci míč do branky nepustili. O chvíli později znovu na pravé straně aktivní Daniel, tentokráte se mu centr nepovedl, ale Dudákovi nadělal velké problémy, Dudák byl rád, že na přední tyči míč dokázal vytěsnit na rohový kop. Pak se dostali do brejku domácí. Na konci přečíslení byl z pravé strany nahrávající Vojtěch Mráz, ale Prokop v koncovce selhal a branku minul.

Kapličtí v té chvíli již bezhlavě útočili a za svou aktivitu byli odměněni a to v samotném závěru. Měli výhodu dalšího z mnoha rohů. Ještě před ním se domácí trenéři rozhodli pro střídání, když Průdek nahradil Frnku, ale pak se nestihl dostat do šestnáctky a možná to byl právě on, kdo chyběl. Marek poslal centr do vápna, míč propadl až na zadní tyč k Marku Hamimu a ten dorazil míč do branky – 2:2.

V nastaveném čase se přes snahu obou týmů již nikdo do vážnější šance nedostal. Domácí ztratili dvoubrankový náskok, na druhou stranu je třeba říci, že v tomto divácky atraktivním duelu si asi nikdo nezasloužil prohrát. Moc často se na fotbalových trávnících nevidí, aby po závěrečném hvizdu tleskali domácí svým hráčům a hostující fanoušci zase svým. Bylo to opravdu oboustranně pohledné utkání.

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Spartak Kaplice 2:2 (0:0)

Branky: 55. Prokop, 59. Váša – 72. M. Urazil, 90. Hami. Rozhodčí: Žurek – M. Mráz, Albert. ŽK: 1:0 (Pavlis). Diváků: 105.

K. Újezd: Dudák – Nejedlý, Sládek, Petkov, Váša (82. Holub), Frnka (89. Průdek), Bělohlav (79. Samborský), Sivák, Pavlis, Prokop, Kotalík (46. Mráz).

Kaplice: F. Říha ml. (61. Gondek) – Štrbačka, Janura, Hami, Kuchař, Daniel, Kebl, Micák, F. Marek, Lesňák, Řepa (69. M. Urazil).

Napsal(a) Libor Granec