Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výborného Bartizala překonal jen Kolář. Spartakovcům vystřelil návrat do čela

 
úterý, 9. května 2017, 23:12

Do Trhových Svinů přijeli Novoveští značně oslabeni, jelikož marodka stále přetrvává. Nemohl se dostavit ani jejich nejlepší střelec Procházka, který si odbýval pracovní povinnosti v Prostějově. Do zápasu vstupovali hosté v roli mírného outsidera.

Od prvních vteřin bylo jasné, že si oba týmy nedarují ani vteřinu času. Už ve třetí minutě měli hosté největší šanci za celých 90 minut. Bartizal vykopl, míč přeskočil oba stopery a Kohout byl sám před brankářem Brůhou, ten jeho pokus o lob konečky prstů stihl zastavit a míč uschoval v náručí.

O dvě minuty později předvedl technickou střelu zpoza vápna Hruška, Bartizal předvedl perfektní skok a nedovolil, aby míč zapadl do šibenice. Hruška v sedmé minutě stál v lepší pozici a další famózní zákrok proti jeho střele vytáhl Bartizal.

Od této chvíle byli více na balónu Svinenští, hosté pouze posouvali blok. Když už se dostali k míči a pokusili se vysunout, skončila jejich akce neúspěšnou přihrávkou. Ve 29. minutě se opět činil Bartizal, když střelu Kodrase vyrazil na roh. Do poločasu byl obraz hry úplně stejný. Hráči N. Vsi bojovali, ale Svinenští se míče nevzdávali lehce.

Druhá půle začala stejně jako skončila ta první. Až v 58. minutě vytáhl zákrok zápasu Bartizal, když Janeček tečoval střelu jednoho z domácích hráčů do jeho proti pohybu. Bartizal se ve vzduchu stihl zkoordinovat a míč mířící pod víko neuvěřitelně vyrazil nad. V 60. minutě Bartizalova magie nestačila. Kurali zatáhl balón, přihrál do ulice Kolářovi, který střelou na zadní tyč trefil domácím tři body.

V 75. minutě dostal druhou žlutou Štrachal, domácí šli do deseti. V přesilovce si hosté do konce zápasu žádnou vážnější šanci nevytvořili, naopak Bartizal v 81. minutě včas vyběhl a sebral domácímu hráči míč v obrovské šanci.

Hodnocení trenéra N. Vsi Miroslava Pekárka: „Musíme uznat, že Sviny byly lepším týmem. Máme bohužel rozsáhlou marodku, i díky ní jsme dnes postrádali pět hráčů. Doufali jsme, že si odvezeme aspoň bod. Sviny nás však dnes předčily.“

Spartak Trhové Sviny - TJ Nová Ves 1:0 (0:0)

Gól: 60. Kolář.

Sestava N. Vsi: Bartizal - Pech, Janeček, Boháč (K), Holzer (35. Vávra) - Šejba, Češka, Graman, Neumann ml. - Kohout, V. Brožka.

Napsal(a) TJ Nová Ves