Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chelčice kousaly ve Čkyni, na body ale nedosáhly

 
úterý, 18. dubna 2017, 19:20

Sedmnácté kolo krajské I. B třídy (sk. B) pokračovalo na hřišti druhé Čkyně, kam přijely zachraňující se Chelčice. První poločas ovládli hráči domácích, nastříleli tři branky a vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Druhý poločas se ale nic takového nekonalo, Chelčice snížily a pět minut před koncem dokonce nastřelili břevno!

Jak bývá ve Čkyni zvykem, domácí začínají vždy velmi aktivně. První gól se urodil už v 6. minutě. Vondrášek před vápnem vybídl k centru z rohu vápna Krále, ten mu míč vrátil na zadní tyč a pohotová rána pod břevno otevřela gólový účet - 1:0.

Hned za další minutu to mohlo být už o dvě branky, Král našel volného Kuneše, který vystřelil tvrdě z voleje, míč propasíroval za brankáře Nováka, na brankové čáře však zaskočil stoper hostů a míč odkopl do bezpečí.

Hráči Chelčic byli z divokého úvodu dost zaskočeni a domácí pokračovali s nátlakovou hrou. Půl hodiny se však nic vážného nedělo, až ve 34. minutě měl druhou branku na hlavě domácí Vojta, ke kterému se míč dostal po pěkné kombinaci Kuneše s Králem, mířil však vedle. Z dalšího útoku se už domácí ale radovali. Konkrétně ve 36. minutě, kdy zahrávali rohový kop, míč se odrazil ke Geroldovi, který znovu nacentroval, zakončení Tomana ještě stačil brankář Novák vyrazit, ale pouze k dorážejícímu Kunešovi a ten poslal střelou o břevno domácí do dvoubrankového trháku - 2:0.

Radost vydržela domácím pouze tři minuty, hosté zahrávali volný přímý kop, exekutor hostí procedil střelu přes zeď až do vápna k Šáchovi a ten si poradil skvěle - 2:1.  Domácí byli v tu chvíli ze "šatňáka" zaskočeni, oplatili ale hostů stejnou mincí. Těsně před odchodem do kabin napřáhl z voleje v těžké pozici Toman a z dobrých 25 metrů trefil výstavní šibenici - 3:1. To bylo z prvního dějství vše.

Do druhého poločasu nastoupila Čkyně odhodlaná co nejdříve zápas rozhodnout. Ve 47. minutě běžel sám od půlky na branku domácí Král, brankáře Chelčic Nováka chtěl šikovně přehodit, ale byl z toho jen rohový kop. Čkyňští nejspíš mysleli, že se zápas vyhraje sám, posledních 40 minut odehráli velmi laxně, a hosté toho využívali. V 56. minutě zahrozil dobrou střelou Chalupský. V 63. minutě přišlo dokonce snížení, hosté zahrávali rohový kop, po závaru ve vápně zakončil Schwamberger a po trase tyč - tyč míč zapadl za brankovou čáru - 3:2.

Domácí byli zaskočeni, nedařilo se jim vůbec držet míč na svých kopačkách. Dvacet minut před koncem se dostal ke Schwambergrovi na vápně míč, polovinu odkryté Miklasovy branky však přestřelil. Pět minut před koncem mohly Chelčice opět vyrovnat, rána z vápna ovšem rozezvučela jen brankovou konstrukci domácích. To bylo ale od Chelčic už vše, neboť Čkyně si závěr ohlídala a dohrála poslední pětiminutovku na útočné polovině.

Domácí tedy dominovali v první polovině, za tu druhou si ale Chelčice možná bod zasloužily. Další kolo jede Čkyně, která navýšila bodový zisk na druhém místě na 37 bodů, na derby do Volyně. Slavoj vyhrál v Sousedovicích a má na svém kontě o dva body méně. Chelčice doma přivítají Lhenice.

SK Čkyně - FK Chelčice 3:2 (3:1)

Branky: 6. Vondrášek, 37. Kuneš, 45. Toman - 39. Šácha, 63. Schwamberger. Rozhodčí: Trkovský - Novotný, Háša. Delegát: Němeček. ŽK: 0:1 (22. Kiš).

Sestava Čkyně: Miklas – Klose (46. Friedl), V. Turek, Chalupa, Pinke (90. Kuta) – Vojta (70. Tůma), Gerold (79. M. Turek), Vondrášek, Kuneš, Toman (66. Fiedler) – Král.

Napsal(a) Patrik Krull