Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice porazila v přípravě Lomnici. Janura se trefil dvakrát

 
úterý, 14. března 2017, 13:27

V dalším přípravném střetnutí na jarní část sezóny se utkaly dva týmy hrající I. B třídu. Jednalo se konfrontaci skupin A s D.

První poločas duelu moc fotbalové krásy nepobral. Hostům patřil úvod střetnutí. Už ve druhé minutě zahrozil Kabele, přes bránícího Kuchaře se dostal do vápna, ale křížnou střelou míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval. V desáté minutě měli Lomničtí výhodu rohového kopu. Po centru Krejníka hlavičkoval mimo branku Dušák.

To naproti tomu Kapličtí gólově udeřili hned ze své první vážnější příležitosti. Po přesném pasu po pravé straně se ofsajdové pasti vyhnul Patrik Micák, po lajně pronikl až do vápna, před vybíhajícím brankářem stačil míč přihrát nabíhajícímu Petru Janurovi a ten poslal balón do odkryté hostující svatyně – 1:0.

Vedení domácím vydrželo sotva dvě minuty. Na hranici velkého vápna hosté pěkně zakombinovali, Tomáš Novák si narazil míč s Kaštánkem a umístěnou střelou srovnal skóre na 1:1.

Po půlhodině hry mohli hosté dokonat obrat ve vývoji skóre. Na dlouhý pas si naběhl Kaštánek, z levé strany se dostal až před brankáře, mířil k bližší tyči, ale Říha stačil proti jeho střele zakročit a hosté tak z gólovky měli pouze rohový kop, který Kapličtí bez větších potíží ubránili. První poločas skončil tedy nerozhodně.

Poločasová domluva trenéra Malického přece jenom změnila rozložení sil na hrací ploše. Po změně stran měli míč častěji na svých kopačkách Spartakovci, ale dlouhé minuty se neokázali prosadit gólově. Po třech minutách hry po spolupráci Micáka s Řepou zakončoval z hranice velkého vápna Urazil, gólman Boček střelu pod břevno stačil vyrazit. V 55. minutě se individuálně prosadil na pravé straně Štrbačka, uplatnil svůj důraz, probil se až do střelecké pozice, branku soupeře však svým pokusem minul.

Kapličtí měli i v dalších minutách územní převahu, ale jejich snažení bylo ve finální fázi takové syrové, jalové, bez většího úspěchu. Hosté se o možnosti kontrů, které nejednou vypadaly velice slibně, většinou připravili sami nepřesnou přihrávkou a mnohdy o míč přišli dříve, než akce vůbec zahájili. V sedmdesáté minutě po akci Janury mohl skórovat Řepa, v koncovce však nebyl dostatečně důrazný. Chvíli na to Janura připravil pozici pro Micáka, střelu mu však nesedla a skončila vysoko nad brankou. Zakrátko vyprášil rukavice gólmanu Bočkovi tvrdou ranou Marek.

V 83. minutě přece jenom slavila snaha Spartakovců úspěch. Na levé straně Gondek prodloužil balón na nabíhajícího Urazila, ten přesnou přihrávkou našel před brankou nabíhajícího Petra Januru, který dokázal překonat střídajícího brankáře Michala Rybáka – 2:1.

V samotném závěru mohli domácí své vedení ztvrdit třetím gólem. Gondek našel vpravo ve vápně Micáka, následovala prudká náhra na zadní tyč, osamocený Marek v gólovce prázdnou branku Lomnice přestřelil. Kapličtí po změně stran po zlepšeném výkonu dokázali strhnout skóre zápasu na svou stranu. Naproti tomu Lomničtí ve druhém poločase nedokázali navázat na svůj výkon z první půle.


Spartak Kaplice – Tatran Lomnice n/L. 2:1 (1:1)

Góly: 20., 83. Janura – 22. Novák.

Rozhodčí: Hladík. ŽK: 0:1 (Nohava). Diváků: 65.


Kaplice: F. Říha ml. – Kuchař, Hami, Daniel, Gondek, F. Marek, Kebl, Micák, Janura, Řepa, Řežáb. Střídali: Štrbačka, Růžička, M. Urazil.

Lomnice: Boček – Zákostelecký, Mazanec, Heger, Čáp, Dušák, Novák, Šálený, Kabele, Krejník, Kaštánek. Střídali: Nohava, Frolík, Rybák.


Napsal(a) Libor Granec