Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice završila soustředění v Třeboni zápasem s béčkem domácí Jiskry

 
úterý, 21. února 2017, 06:59

Od čtvrtka byli Kapličtí fotbalisté na soustředění v Třeboni, které zakončili v neděli přípravným duelem s domácí rezervou.

První příležitost měli v utkání Třeboňští, když se v dobré pozici ocitl Kolář, ale zakončení mu nesedlo. Poté s přibývajícími minutami přebírali iniciativu Spartakovci. První vážnější příležitost si hosté vypracovali v minutě třinácté. Gondek na levé straně uvolnil Daniela, který pronikl do vápna, zbavil se obránce, mířil po zemi k bližší tyči, gólman Rigo stačil zakročit a míč vyrazil na rohový kop.

Ve 20. minutě zahrával trestný kop Gondek, domácí svatyni však minul. V utkání bylo oboustranně hodně nepřesností, ale i tak byla jasně patrná územní převaha a kvalita na straně hostujících fotbalistů. Skóre se poprvé měnilo v polovině prvního dějství. Za vápnem se do odraženého míče opřel Kebl, po nepřesvědčivém zákroku gólmana Riga se míč odrazil od břevna a pohotový Petr Janura míč dorazil do odkryté branky – 0:1. Poté pokoušel střelecké štěstí Marek, se skákavou střelou si v tomto případě Rigo poradil. Ve 32. minutě už ovšem míč lovil ze své sítě podruhé. Na levé straně zakombinoval Marek s Gondekem, druhý jmenovaný přesnou přihrávkou našel Petra Januru a ten zahrál třeboňskému brankáři na housle – 0:2.

Kapličtí byli lepším týmem a o několik minut později mohl jejich vedení navýšit po Janurově přihrávce Preusler, ale křížná přízemní střela se mezi tři tyče nevešla. Krátce před pauzou zahrozili po dlouhé době i domácí. Po nedůrazu bránících hráčů se ve vápně dostal do gólové pozice Kolář, trefil však jen tyč, následovala dorážka Malechy k druhé tyči, ale gólman Říha prokázal své kvality a míč vytáhl na rohový kop.

I po změně stran se pokračovalo v obdobném duchu. Kapličtí byli lepším týmem a také se daleko více dostávali do brankových příležitostí. Ve 49. minutě se po Danielově centru ve vápně uvolnil Štrbačka, ale z otočky pálil mimo branku. O několik minut později po Štrbačkově přihrávce pokoušel přehodit vybíhajícího gólmana Riga Janura, mířil ovšem nad branku soupeře.

V polovině druhé půle si oba hráči své role vyměnili. Janura přihrával Štrbačkovi, ten však sám před Rigem v koncovce neuspěl. Třetího gólu se nakonec Kapličtí přece jenom dočkali. V 77. minutě Kebla narýsoval přesnou kolmici na nabíhajícího Petra Januru, jenž obešel vybíhajícího Riga a pohodlně skóroval do prázdné brány – 0:3. O chvíli později střílel do prostoru branky domácí Malecha, ale Říha se střelou po zemi neměl větší problémy. Z protiútoku pak Janura vyslal k samostatnému úniku Urazila, ten však vybíhajícího Riga nepřekonal.

Definitivní podobu výsledku pak Spartakovci dali devět minut před koncem střetnutí. Po pěkné kombinaci, do které se zapojila řada hráčů, poslal z levé strany míč před branku Gondek a na zadní tyči nepokrytý Marek Urazil uzavřel svým gólem na konečných 0:4. Třeboňské soustředění zakončili tedy Kapličtí přesvědčivou výhrou nad rezervou domácí Jiskry.

TJ Jiskra Třeboň B – FK Spartak Kaplice 0:4 (0:2)

Branky: 23., 32. a 77. Janura, 81. M. Urazil. Rozhodčí: Hrkal. Bez karet. Diváků: 20.

Třeboň B: Rigo – Kučera, Kříž, Hofmann, David, Cigáň, Jiráček, Redžepi, Podsclan, Kolář, Malecha. Střídal: Opelka.

Kaplice: F. Říha ml. – Kuchař, Kučera, Hami, Gondek, Štrbačka, Kebl, Preusler, F. Marek, Daniel, Janura. Střídali: M. Urazil, Růžička.

Napsal(a) Libor Granec