Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Skvělých deset minut a bylo rozhodnuto. Suchdol doma porazil Ledenice 4:2

 
neděle, 22. října 2017, 18:32

Suchdol nad Lužnicí v 11. kole I. B třídy porazil na domácím hřišti Ledenice po kvalitním ofenzivním výkonu 4:2. Domácí zápas zvládli v hustém dešti i bez několika opor základní sestavy. Výborný výkon předvedl na pravé záloze Štěpán Kubašta a tradičně ofenzivní stoper Aleš Arenberger.

Suchdol po posledních dvou výhrách s Loučovicemi a ve Frymburku, ve kterých ani jednou neinkasoval, zvládl zápas proti Ledenicím především díky skvělé desetiminutovce ve druhém poločase. A to se mužstvo trenéra Maxy muselo kromě dlouhodobě zraněných Hešíka a Březiny obejít bez opory zadních řad Čápa a forvarda Milana Heřmana, kterého trápí stehenní sval. Na lavičce tak měli domácí jen dva náhradníky.

Ledenice se od úvodního hvizdu soustředily především na defenzivu, Tomáš Hrubý vpředu příliš podpory ze zálohy neměl, a pokud z něčeho hrozily, pak ze standardních situací, které si bral pod svou správu kapitán Michal Bez. Hosty dokonale zmrazil hned v 7. minutě Aleš Arenberger, který se z pozice předstopera dostal až do šestnáctky soupeře a střelou přes obránce otevřel skóre – 1:0.

Od té chvíle se z nebe spustil pořádný liják, který zápasu na kráse nepřidal. Ledenice se za první půli dostaly do jediné šance, zato stoprocentní. Suchdolský brankář Michal Rácik byl ale na brankové čáře proti ráně zblízka pohotový a předvedl klíčový zákrok úvodního dějství.

Domácí sice na startu druhého poločasu nastřelili Filipem Rácikem z přímého kopu tyč, pak ale měli hluchou pasáž, kterou hosté využili k vyrovnání. Tradiční exekutor trestných kopů Michal Bez napálil míč nártem na bránu z nějakých pětadvaceti metrů, Michal Rácik na kluzkém trávníku střelu neudržel a dorážející Jan Pavlík dal v 60. minutě na chvíli Ledenicím naději na bodový zisk – 1:1.

Tu jim bleskově sebral David Míka, v 64. minutě si naskočil na rohový kop a po jeho hlavičce do protipohybu gólmana na tabuli svítilo 2:1. Domácí stoper brankou shodil z mužstva nervozitu a začala se výrazně prosazovat suchdolská ofenziva. Výraznou roli v klíčové fázi duelu sehrál Štěpán Kubašta, který svou rychlostí na ledenické obránce platil a postupem času jim rychlonohý záložník dělal čím dál větší problémy. Kubašta nejprve v 70. minutě střelou na zadní tyč vítěznou brankou rozhodl zápas a o pár desítek vteřin později našel stříleným centrem ve vápně Jakuba Zárubu, který se ve skluzu trefil přesně pod břevno a nejhezčím gólem zápasu dal domácím definitivní klid – 4:1.   

Na tom nic nezměnila ani víc než sporná penalta, kterou rozhodčí Novák nařídil za faul v 87. minutě. Brankář Rácik sice Bezovi vystihl směr a na balón si sáhl, ale prudká rána si nakonec cestu do sítě našla – 4:2. Ledenice výraznější protihru neměly, Suchdol si tak další tři body pohlídal relativně v poklidu.


Sokol Suchdol nad Lužnicí – Slavoj Ledenice 4:2 (1:0)

Branky: 7. A. Arenberger, 64. Míka, 70. Kubašta, 71. J. Záruba – 60. Pavlík, 87. Bez (z pen.). Rozhodčí: Novák – Panský, Saidl. ŽK: 2:2 (R. Arenberger, J. Záruba – Princl, Winkler). Diváků: 76.

Suchdol: M. Rácik – T. Záruba, Míka, A. Arenberger, F. Rácik – Kubašta, Špale (81. Brabec), R. Arenberger, J. Heřman – J. Záruba, Šebesta (67. Kamiš). Trenér Rostislav Maxa.

Ledenice: Mařík – Princl (80. Güklhorn), Stránský, Kadlec, Volf – Fencl, Bez, Pavlík, Havelka (59. Haberle), Winkler – Hrubý (72. Labaj). Trenér Pavel Vajgel.

Nejlepší hráči: A. Arenberger, Kubašta, Míka - Bez

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Libor Granec