Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice porazila poslední Olešnici

 
úterý, 17. října 2017, 12:55

V minulém utkání Kapličtí přivezli tři nečekané body z Roudného, tento bodový zisk však bylo třeba potvrdit v domácím střetnutí s v tabulce poslední Olešnicí. Hosté z osmi proher hned v pěti případech podlehli svým soupeřům jen o gól. Kaplické tedy nečekal vůbec snadný protivník, zvlášť když z nejrůznějších příčin chyběla celá řada hráčů. V základní sestavě se tak objevili hned tři dorostenci.

V samotném střetnutí měli opticky míč častěji na svých kopačkách hosté, gólové příležitosti však byly k vidění před oběma brankami. Jako první mohli v zápase skórovat spartakovci. Po centru Marka z pravé strany hlavičkoval v gólové pozici těsně mimo Micák. Hosté kontrovali vzápětí. Do míče se opřel kapitán Kačírek, pálil nad branku Spartaku.

Po čtvrthodině hry to byli znovu pro změnu domácí, když se do akce zapojili všichni tři dorostenci. Pál našel na levé straně nepokrytého Vaniše, po jeho následném centru hlavičkoval nepřesně Urazil. Vzápětí se do dobré střelecké pozice dostal z levé strany olešnický Hanzal, křížná střela mezi tři tyče nesměřovala.

V osmnácté minutě měl vedoucí gól na kopačce kaplický Petr Janura, Janeček však zasahovat nemusel, míč minul pravou tyč. Brankové příležitosti se střídaly téměř pravidelně před oběma brankami. Ve 26. minutě vyslal přesný pas po lajně Fiala a zprava si to do vápna namířil Horelica. I on zvolil křížné zakončení, které prolétlo napříč brankou mimo.

Hned v následující minutě kontrovali svou gólovkou Kapličtí. Po dlouhém výkopu brankáře Štěpánka posunul Janura míč do vápna nabíhajícímu Urazilovi, střela po zemi minula pravou tyč. Bezbrankový stav vydržel už jen dvě minuty. Domácí se dostali k výhodě rohového kopu. Centr poslal před branku Marek, Jan Štrbačka přesnou hlavičkou vstřelil svůj první gól v sezóně a spartakovci šli do vedení – 1:0.

Kaplický obránce byl při chuti. Nedlouho poté napřáhl k povedené ráně, ta však prolétla těsně vedle pravé tyče. Ve 34. minutě měli hosté výhodu standardní situace prakticky z poloviny hřiště. Zkušený Fiala se pokusil domácího brankáře překvapit, ten byl však pozorný a míč zpod břevna vytáhl na rohový kop. O chvíli později se ke střele dostal i olešnický Horelica, proti jeho zakončení Štěpánek zasahovat nemusel.

V úvodu druhého poločasu mohli Kapličtí svému soupeři záhy odskočit na rozdíl dvou branek. Po rohovém kopu nastal před hostující svatyní velký závar, který ukončila Micákova střela do břevna. V 52. minutě se naopak hosté dostali do přečíslení dvou proti jednomu, ale špatná přihrávka je připravila o možné zakončení.

Hned v následující minutě byli pro změnu blízko gólu znovu Kapličtí. Trestný kop zahrával z levé strany Marek, k hlavičce se dostal v gólové pozici Urazil, ale křížný pokus minul vzdálenější tyč. Poté byl v dobré palebné pozici olešnický Bahenský, ale přízemní rána neprošla přes bránícího Štrbačku.

Po hodině hry bylo více vzruchu znovu před hostujícím brankářem, k čemuž napomohl svou chybou, ale střídající Kouba jeho zaváhání nepotrestal. V 65. minutě měli vyrovnávací gól na kopačkách Olešničtí. Lenk prostrčil míč mezi obránci do vápna volnému Brouskovi, ten ve stoprocentní příležitosti míč mezi tři tyče neposlal. A tak v 71. minutě gólově udeřili domácí fotbalisté. Dostali se do rychlého výpadu, který táhl Kouba a nezastavily jej ani dva zákroky bránících hráčů. Po jeho akci se ve vápně dostal k míči Marek Urazil a střelou po zemi navýšil kaplické vedení – 2:0.

Hosté se pak ještě více tlačili do ofenzivy, šance však měli domácí. Tvrdá Markova rána jen těsně minula hostující svatyni. Deset minut před koncem Micák vysunul Koubu, ten se zprava dostal do vápna, vyběhnutého Janečka překonat nedokázal. O chvíli později zahrávali Kapličtí rohový kop, opět velký závar před hostující brankou. Kouba míč do branky nedotlačil, obránci jen z brankové čáry odkopli.

Hosté ještě dokázali vykřesat jiskérku naděje. Dvě minuty před koncem zahrávali trestný kop, Centr Fialy propadl k volnému Romanu Brouskovi, který poslal míč do branky mimo Štěpánkův dosah – 2:1. Definitivně mohli spartakovci rozhodnout krátce na to, kdy se řítili v přečíslení pěti proti jednomu, ale finální fázi doslova zazdili. A tak nakonec byli ještě rádi, že v nastaveném čase byla hlavička Horelici velice nepřesná. Kapličtí vyhráli zaslouženě, a to především díky tomu, že dokázali ze svých šancí proměnit jednu více než soupeř.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Olešnice 2:1 (1:0)

Branky: 29. Štrbačka, 71. Urazil – 88. Brousek. Rozhodčí: Bumba – Ernst, Holub. ŽK: 1:1 (Štrbačka – Horelica). Diváků: 120.

Kaplice: Štěpánek – Štrbačka, Kebl, Kuchař, Gondek, F. Marek, Pál, Micák, Vaniš (46. F. Kouba), Janura, Urazil.

Olešnice: Janeček – Lechner, Fiala, Buřič (76. Burda), Husa, Horelica, Bahenský, Kačírek, Chovanec (55. Brousek), Koktavý (34. Lenk), Hanzal.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec