Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volyně přišla o výhru nad Lhenicemi v poslední minutě

 
pondělí, 18. září 2017, 18:41

Volyně proti Lhenicím nebyla lepším týmem, přesto až do poslední minuty držela naději na tři body. Tu jí ale vzal kanonýr Lhenic Roman Iliev, který v 90. minutě napotřetí vyzrál na brankáře Mráze. Duel oblastní B třídy tak vítěze neměl.

V emočně vypjatém utkání, k němuž velkou měrou přispívali domácí fanoušci a též některými verdikty i rozhodčí, se domácí po bezbrankové půli ujali v 57. minutě vedení, aby hosté až v samém závěru zcela zaslouženě zařídili dělbu bodů.

Byli to Lheničtí, kteří vstoupili do zápasu aktivně a jako první ohrozili soupeřovu branku. Nejprve Tůmovou střelou z trestného kopu a poté Ilievovou ranou, kterou gólman Mráz pouze vyrazil, ale nikdo ze spoluhráčů pohotovou dorážkou nezareagoval. Volyně vážněji zahrozila ve 14. minutě po centrovaném míči před Dvořákovu branku, zakončení hlavou ale nebylo přesné.

Jedenadvacátá minuta přinesla na druhé straně lhenickou gólovou šanci - Prenner uličkou uvolnil Ilieva, který ale brankáře Mráze v úniku nepřekonal. Hostující tým v prvním poločase promarnil možnost ujmout se vedení, stejně jako hned v úvodu toho druhého.

Ve 46. minutě se totiž v další gólovce ocitl opět Roman Iliev. Tentokrát se v prostoru před Mrázem uvolnil, z otočky vystřelil, ale na strážce volyňské branky znovu nevyzrál. Byli to naopak Volyňští, kdo šel v 57. minutě Gašparem do vedení - 1:0.

Zbytek zápasu Lhenice tlačily ve snaze zápase alespoň vyrovnat. Volyně kouskovala hru i za cenu faulů, emoce na hřišti se stupňovaly. A vygradovaly v konci utkání, kdy se Lhenickým podařilo v 90. minutě zaslouženě srovnat na 1:1. A kým jiným než Ilievem, který na volyňskou obranu platil a napotřetí ji v gólové šanci ztrestal.

Václav Mareš, trenér Lhenic: „První poločas byl z naší strany kvalitní, hráli jsme aktivně, tlačili jsme se do brány, vytvořili jsme si dvě vyložené šance, které jsme neproměnili. Potom byl v pokutovém území sražen Roman Iliev, rozhodčí už měl píšťalku v puse, ale na pokyn pomezního rozhodčího Poklopa se penalta nekopala. Hráče jsem před zápasem na tohoto pána upozorňoval a musím říct, že moje obavy se naplnily. Druhý poločas byl vyrovnaný, hrálo se především ve středu pole. Volyně šla do vedení z ojedinělé akce a my jsme dokázali vyrovnat v 90. minutě Romanem Ilievem. Chtěli jsme vyhrát, šancí jsme na to měli dost, ale nakonec musíme být rádi alespoň za bod.“


Slavoj Volyně - SK Lhenice 1:1 (0:0)

Branky: 57. Gašpar - 90. Iliev. Rozhodčí: F.Landík – P. Zavadil, L. Poklop. ŽK: 6:5.

Lhenice: Dvořák - Trojan, Tůma, Dominik Kiš (90. Sura) - David Kiš - Kolář (77. Abelovszki), Prenner, Beran, Balica - Iliev, Pořádek. Trenér: Václav Mareš.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein